Politisk baksmälla bland de politiskt korrekta

De journalistiska tusenbröderna på Södermalm i Stockholm är i stor sorg över valresultatet. Deras obegåvade och närmast maniska svartmålning av sd:s väljare som lågutbildade lantisar, rasister och främlingsfientliga fick ju motsats effekt.
Nu köar rödvinsvänstern både på systembolaget och hos terapeuterna på söder. Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och svt:s programledare Anna Hedenmo har tagit time out, sägs det.
Rune Lanestrand
dn

12 Responses to Politisk baksmälla bland de politiskt korrekta

 1. ingeborg skriver:

  Mona Sahlin: Vi får komma ihåg att 87 % röstade inte på SD
  men….
  94% väljer inte V

  68% väljer inte S

  93% väljer inte Mp

  94% väljer inte C, Fp, Kd

  77% väljer inte M

  Gilla

 2. Eva Sternberg skriver:

  Sverige är det enda land i världen, som tror att om man föser ut alla kvinnor ur sina hem och låta sina barn fostras av främmande människor i tillfälligt uppbyggda baracker, så kan man höja BNP:n med rekordfart!
  Vi har nu gjort på detta sätt i snart tre generationer – och då får vi det resultat, som syns i årets val!
  En människa utan familj är som en person utan kläder: skyddslös!
  Eva Sternberg

  Gilla

 3. Göran Keijser skriver:

  Om man betänker att SD har mer än fördubblat sina röstsiffror under den senaste mandatperioden, så om man kör på med samma politik i om än i röd grön nyans, så är ju sannolikheten att SD gör om samma konststycke 2018 d.v.s mer än en fördubbling. Detta resonemang är ju hypotetiskt men inte orealistiskt. Vidare är jag förvånad över baklängesräkningen av procent, det är ju nytt sätt att se på saker och ting när man säger att 87% är emot SD. Således har vi med samma räknesätt en väldigt låg arbetslöshet enär 92% har arbete. Att göra som Expressen när dom här om dagen när man försökte mörka bort verkligheten genom att trycka hela första sidan svart, det är ju som att ha strutsmentalitet, ser jag inte syns jag inte.

  Gilla

 4. Lars-Håkan Halldin skriver:

  FÅR MASSMEDIA BEGÅ VILKA BROTT SOM HELST

  Jag vill klart deklarera jag delar inte SD syn på invandringen på något sätt. Övriga ståndpunkter om välfärd med mera är mer rimliga. Det är väl i stort samma synsätt som Centerpartiet och Soc Dem har?
  Den senaste veckan har Expressen brutit mot alla tänkbara etiska regler som handlar om god etik. Man bryter sig in i privata brevlådor, man skaffar sekretess belagda uppgifter från banker och spelkasinon. Det känns avskyvärt.
  Jag delar förra språkröret i Miljöpartiets Maria Wetterstrands syn på dessa frågor.
  Den stora etiska frågan är om inte Expressens hat mot de människor som delar SD syn är allvarligare och mer föraktfullt än vad SD:s ståndpunkter om invandringen är. Ibland måste man mäta temperaturen i underjorden.. Man får inte förfölja människor för deras politiska uppfattning det har expressen gjort.
  Vår asyllagstiftning bygger på att ge förföljda människor skydd i synnerhet de som förföljs för sina politiska åsikter. Då kan vi inte tillåta tidningar förfölja människor för deras politiska uppfattningar. Det borde Expressen respektera jag anser att deras hatkampanj mot SD är politisk förföljelse och det borde bli ett rättsligt efterspel på detta. Chefred bör ha några års fri kost och logi på statens bekostnad.
  Att man portar Expressen från sin valvaka är ett renlighetskrav sådana demokratiska dödgrävare borde inte få sätta sin fot på några politiska presskonferenser. Expressen liknar mer och mer den Engelska Tabloiden News of The World den är gud ske lov nedlagd.
  Hur vet vi att inte expressen avlyssnar telefoner, hotellrum, sammanträdeslokaler och bostäder. Som de uppfört sig denna vecka så är min bedömning Expressen är demokratisk ohyra som borde läggas ned.
  http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=4657&grupp=20696&artikel=5961796
  Not jag kommer sända anmälan till Justitiekansler, Datainspektionen, Finansinspektionen och PO..

  Lars-Håkan Halldin

  Gilla

 5. Björn skriver:

  Aftonbladet har en lysanda bra analys där både M och S kritiseras med all rätt.
  http://www.aftonbladet.se/kultur/kronikorer/linderborg/article19541080.ab
  Vem är dummast? Reinfeldt? Löfven? Utmärkt analys.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja det är en överraskande klarsynt i Aftonbladet som annars i på ledarplats och i sina krönikor domineras av politiskt korrekta inlägg.

   Gilla

 6. Den politiska korrektheten har gått för långt! Svenska folket har nog talat om att det måste till någon sorts förändring. Det handlar säkert inte bara om invandrings o flyktings frågor utan en massa annat också. Istället för att ta tag i problemen så krånglar politikerna till det hela ännu mer. Detta att försöka frysa ut SD är ingen väg att gå. Valresultatet är ju tillkommet i ett demokratiskt utfört val och folk har sagt sitt. Även om SD har otrevliga åsikter så ska de ju få ha det eftersom vi har både yttrande o åsiktsfrihet här i landet! Åtminstone på papperet. Att försöka kringgå o låtsas som att detta parti inte finns kommer aldrig att fungera. Det enda är att ta tag i problemet. Men precis som ”vanliga” svenskar så är våra politiker tydligen rädda för obehagliga saker o konflikter som kan bli följden av att rota i problem!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Kan bara instämma. Räddast av alla tycks moderatledaren Fredrik Reinfeldt vara som fegt sticker svansen mellan benen och ansvarslöst lämnar skutan. Utan att ta minsta ansvar för det sargade parti och det politiska kaos hans politik har lett till.

   Gilla

   • Inger Boketoft skriver:

    Där skriver du mina tankar. Vilken fegis, ett mycket märkligt steg att göra detta så direkt. Hur skulle denne man kunnat föra skutan vidare OM resultatet blivit ett annat?

    Gilla

 7. grunnar skriver:

  Bra skrivet, Rune. SD:s framgångar är ett resultat av att alltför många är arbetslösa, och att EU:s regler gjort det möjligt att dumpa priser inom transport- och byggbranscherna. ”Nu jävlar ska det bli återställning till den trygga välfärdsstaten från 70-talet” tror jag många SD-väljare menar och vill.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja så är det visar allt fler eftervalsanalyser. De politiskt korrekta journalisterna tycks ha ytterst svårt att ta detta till sig. I stället har man utpekat dessa utsatta personer som rasister och främlingsfientliga. Jag kan inte förstår deras agenda för denna journalistik som är under all kritik.

   Gilla

   • Inger Boketoft skriver:

    Vi får inte glömma att det finns många rasister, nazister och främlingsfientliga i SD.s parti. Viktigt att komma ihåg! Personer som gått från (m) eller (s) och som svajjar hit och dit. Det finns statistik på detta hur flödena ser ut.
    Många av SD.s rasister/främlingsfientliga personer har inga eller mycket små kunskaper i historia. Hade de en bra sådan, via skola, egen läsning, TV, föräldrar…..så hade de aldrig kunnat vara nazister t ex.
    Alla de som är arbetslösa, sjuka och lever i utanförskap olika slag bör ha hjälp på olika sätt. En hjälp som har utarmats de senare åren.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: