Är moderaterna i fritt fall?

Efter Fredrik Reinfeldts avgång både som statsminister och partiordförande tycks moderaterna vara mer eller mindre i upplösning sedan även Anders Borg meddelat sin avgång.
-Borde ha väntat med avgångarna. En svag regering ger nu regeringsmakten till en ännu svagare. Fredrik Reinfeldt har ställt Sverige utan alternativ trots att vi har fått en riksdag utan rödgrön majoritet skriver f moderatledaren Ulf Adelsohn i dag på DN debatt.
Att Reinfeldt som kapten för skutan är den förste som går i livbåten är fegt, omdömeslöst och ytterst osolidariskt mot sitt eget parti och alla som röstat på Alliansen. Motiveringen för detta kan man undra över.
Är Reinfeldt så bitter att han vill straffa både sitt parti och svenska folket som ytterst kommer att drabbas av den politiska rödblågröna röra han själv varit med och skapat?
Anna Kinberg Batra som anser att ”stockholmare är smartare än lantisar” nämns som efterträdare till Reinfeldt. Skulle hon väljas till ny ordförande kommer moderaterna att tappa minst lika många röster också i nästa val. Samtidigt som Sverigedemokraterna troligen kommer att återigen fördubbla sitt röstetal. Hur gör man då?
Rune Lanestrand
dn dn dn dn dn

5 Responses to Är moderaterna i fritt fall?

 1. lasse skriver:

  Likt bortskämda barnungar som tjurar när något gått emot dem. Varför demonstrativt avgå på valnatten, samma gjorde Persson då iofs inte till men för den parlamentariska situationen men för partiet. Som om de desperat söker uppmärksamhet, det enda ansvarsfulla är förstås att vänta minst till dagen efter och meddela partistyrelsen och i Reinfeldts fall även Allianssyskonen. Sen kan man meddela allmänheten.

  Det har varit ett besvärligt läge för Alliansen som minoritet, en stor del av förslagen har aldrig nått kammaren då de insett att de inte skulle gå igenom. En liten övervikt för att de bara fått stöd av SD jämfört med S och/eller Mp.
  Nu skulle iofs Sd räcka men inte endast Mp, får man inte med sig S eller Sd måste man ha både Mp och V. Reinfeldt har insett detta att man skulle ha suttit i en än besvärlig situation än Löfven och ett sådan läge skulle riskera att sarga Alliansen och inte minst M ännu mer. Bättre att lämna detta till Löfven och Mp som utropade sig till segrare.
  Bättre att sitta på läktaren med chips och en pilsner och titta på Löfvens golgatavandring.

  Gilla

 2. Anders Rydén skriver:

  Kallar man sig för något som kan associeras med nytt är man inte ny efter två mandatperioder, synd att ingen sa detta uppenbara då när Reinfeldt ändrade partiets inriktning.

  Gilla

 3. valther skriver:

  Aliansen har finnansierat sin vidlyftiga politik med att klämma åt pensionärerna och att ta bort vårt försvar som vi kanske behöver innom en inte så avlägsen framtid.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Ja man kan faktiskt vänta sig nästan vad som helst då moral och etik tycks vara fullkomligt främmande begrepp i partibunkrarna och på de stora redaktionerna. Redan på valnatten tycks man ha glömt sina yviga löften i valrörelsen.

  Gilla

 5. Torsten Johansson skriver:

  Eller kan det vara så, att F.R i moderaterna lämnar alla sina utspel i förmån för nya gamla politiska grepp. Tillsammans med Hägglunds trogna ute i landet greppar J.Å;s näve och formar en ny allians. Vem vet? Fortsatt allians, med moderaterna som syndabock. Lite sk-t rensar magen och är snart glömt då man själva styr media.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: