Fp-analys av Sverigedemokraternas stora framgång

-SD växer i brist på visioner hos de sju andra partierna skriver folkpartiets f d kommunalråd i Örebro Staffan Werme på DN Debatt i dag.
Inlägget är ett av få försök till mer djupgående självkritik från sjuklövern.
Werme menar att SD är det enda parti ”som har en vision om ett bättre samhälle medan de övriga partierna mest sysslar med ett pragmatiskt skruvande av reformer som inte skapar politiska svallvågor.” Han menar samtidigt att SD;s vision är orealistisk.
-Vi vill inte ens försöka förstå den åttondel av svenskarna, eller den fjärdedel av ljusnarsbergarna, (Örebro län) som nu visat sig sympatisera med SD. I stället ska de märkas; som rasister, homofober, fascister.
-När jag pratar med kvinnan jag bara ytligt känner och förstår att hon röstar på SD ser jag ingen rasist framför mig. Inte heller någon homofob eller fascist. Jag ser en människa som i en tid som hon inte vill, kan eller orkar greppa söker efter något hållbart. Jag ser en människa som i en tid av ständiga förändringar söker efter det fåfängt oförändringsbara skriver Werme.
Det vore intressant att se mer av en allvarlig analys från de övriga förlorarna i valet. Mer än att nu måste vi till varje pris isolera Sverigedemokraterna. En strategi som startades av fp-ledaren Bengt Westerberg och som fått motsatt effekt.Politisk mobbing går helt enkelt inte hem hos svenska folket.
Rune Lanestrand
dn dn

8 Responses to Fp-analys av Sverigedemokraternas stora framgång

 1. Det mest anmärkningsvärda är att samtliga svenska gammalmedia gemensamt i hemlighet gemensamt utan insyn och odemokratiskt beslutat att stämpla Sverigedemokraterna som rasister. Detta trots att SD endast vill se en annan lösning för människor i nöd. SD är också det parti som lägger ned mycket kraft på att utelsuta rasister.

  Gilla

 2. Perry skriver:

  SD var en av möjligheterna som stod till buds att ge etablissemanget, den rödgrönblå geleklumpen, fingret. Precis som i EU-valet. Snöbollen av misstro mot media-politik-myndigheter är i rullning och växer snabbt.

  Gilla

 3. Patrick Sellman skriver:

  Det märkliga är egentligen att Lövén skall bilda regering när svenska folket röstat mer borgerligt än på nästan hundra år. Finns definitivt inget mandat för en socialistregering.

  Reinfeldt föll på att han stigmatiserat ett parti som vill införa likadan invandringspolitik som de övriga nordiska grannländerna. Det var länge sedan borgerligheten hade så stor majoritet som de har nu.

  Hela cirkusen känns rent löjeväckande.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja, du är nog inte ensam om att tycka så.

   Gilla

  • Allan skriver:

   Och stigmatiseringen fortsätter. Såg just på en hemsida att Åkesson var den ende partiledare som talman Westerberg vägrat att skaka hand med inför fotograferna. ”Skulle bli för tjatiga bilder” var försöket till förklaring. Talmannen kommer som bekant från moderaterna och återgår nu sannolikt till en riksdagsplats för detta parti.

   Gilla

   • Patrick Sellman skriver:

    Själv räknar jag mig inte längre till anhängare av den representativa sk demokrattin. Går inte ens och röstar för att ge min legitimering av den.

    Jag är mer övertygad anhängare av verkligt folkstyre som bygger på icke våld och frivilliga överenskommelser.

    Går inte längre igång i någon hyllningskör för systemet med godtyckliga övergrepp legitimerade med att man är fler eller någon la flest lappar i en låda med mitt namn för fyra år sedan.

    Talmannen borde skämmas som spottar en sjundedel av väljarkåren i ansiktet och därmed den demokrati som han själv hyllar och har parasiterat på större delen av sitt liv.

    Nej, tacka vet jag självorganisering med frivilliga avtal som vi har så goda traditioner av i vår del av världen men som sossarna med sina korporativistiska ideer slagit sönder sedan många år.

    Gilla

 4. Göran Keijser skriver:

  Jag tror att nästan alla som röstade på SD. Röstade emot S,MP,V,M,C,FP och KD. Den förda politiken har ju skapat SD:s framgång, fortsätter man sedan att med alla medel försöka hålla SD utanför politiken, då tror jag att dom växer till 2018. För Stefan L måste ju kohandla med mittenpartierna så politiken framgent lär ju likna den som har förts, och som sagt vi ser ju resultatet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: