Stoltenberg ökar terrorhotet

i Norge. För man kan inte utesluta ett samband mellan hans utnämning till generalsekreterare i NATO och att den norska regeringen i går beslutade att skicka soldater till Irak.
Norge har redan allvarliga terrorhot hängande över sig och det pris Norge och Stoltenberg kan få betala för att leda NATO och skicka soldater till Syrien kan bli ohyggligt högt.
Sedan kan man bara hoppas att det huvudlösa norska regeringsbeslutet inte smittar av sig på Sverige. När det gäller Carl Bildt så tycks han också tro att sociala, politiska och religiösa konflikter kan lösas med vapen. Trots att det är USA och västmakterna som med sin hänsynslösa krigföring triggat igång de radikala muslimerna.
Jag är oerhört förvånad och besviken över att ett tidigare så fredligt land som Norge, med sitt berömda Fredsinstitut, vill lösa konflikten i Irak/Syrien med ännu mer vapen och soldater.
Närde den förhoppningen när Jens Stoltenberg avlöste den krigiske Anders Fogh Rasmussen som chef för NATO att organisationen skulle bli mindre aggressiv och inte som hittills trappa upp motsättningarna som man senast gjort i Ukraina.
Den norska regeringen består av Højre och Fremskrittspartiet.
Rune Lanestrand

4 Responses to Stoltenberg ökar terrorhotet

 1. Ragnar Blomqvist skriver:

  Jag håller fullständigt med Dig Rune Lanestrand! Vad vi behöver är att nytt Nationernas Förbund som kan hålla krighetsarna i styr! FN är ju rena skämtet i det fallet.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jag uppfattar också FN mer och mer som pådrivande för USA:s krig för att lägga under sig andra länders olja och naturrikedomar. Det globala rövarna har kommit långt i sina ambitioner att styra både nationalstater och FN.

   Gilla

 2. JA skriver:

  Norge gjør hva USA befaler. Og Erna regjeringen rævsleiker USA.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Påminner om den svenska utrikespolitiken under Carl Bildt. ”medium size dog with big dog attitude” enligt USA:s ambassadör i Sverige. Det nedlåtande omdömet om Bildt, i en hemlig rapport hem till Washington, avslöjades av Wikileaks.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: