Löfven går samma öde till mötes som Sahlin

och Juholt. Stefan Löfven har nämligen fundamentalt underskattat skillnaden mellan att bilda en regering och att driva fackliga förhandlingar.
Nu gäller det inte bara en motpart utan flera som vill ha makten och härligheten till varje pris. Ränksmideriet och hänsynslöshet är total när det gäller att komma till rikets främsta köttgrytor.
Löfven har ett ytterst dåligt utgångsläge med sitt skrala valresultat och har dessutom ingen som helst parlamentarisk erfarenhet. Ännu mindre erfarenhet från regeringsarbete.
Jag tror det är kört för Löfven. Och i dagens SIFO är det bara 27 procent som har stort förtroende för honom. Det är bara en tidsfråga innan han får kasta in handsken och troligen bli ratad av den brutala, realpolitiska kärnan i sitt parti. Han kommer med största sannolikhet att gå samma öde till mötes som Mona Sahlin och Håkan Juholt.
Rune Lanestrand
dn dn dn

8 Responses to Löfven går samma öde till mötes som Sahlin

 1. lasse skriver:

  Om nu Löfven lyckas bilda regering och få igenom den första budgeten lär det inte då bli svårt för S att byta ut Löfven. Om nu Löfven lyckas och överlever hela mandatperioden lär nog den regimen bli en ”lame duck” hela tiden. Först kompromissa med Mp sen ev md V och endera Fp eller C, om V inte är aktuellt i frågan C + Fp eller C + Kd. Förutom då SMP kan få M i båten. Det lär inte bli mycket kvar av S ”förändringar”. Undra vem som kommer att förlora mest S eller Mp. Skulle tippa S, mycket möjligt att de max når 25% nästa val.

  Gilla

 2. grunnar skriver:

  Jag tror Du har fel om Löfvén, Rune L. Han är van att kompromissa och förhandla för att nå fram dit han vill. Den modell han eftersträvar för en regeringskoalition, finns sedan länge etablerad i Finland. Han kommer att klara det här!

  Gilla

 3. Anders Rydén skriver:

  På ett företag är parterna beroende av varandra, ett företag fungerar inte utan att kompetenta arbetare och arbetsgivare samarbetar.
  Politiken fungerar inte på det sättet.
  Löven har gjort ett stort misstag genom att tro att partierna i grunden är beroende av varandra.
  Man kan inte signalera till någon att han inte är önskvärd för att nå ett förhandlingsövertag som i ett företag.

  När Löven har misslyckats att bilda regering kommer alliansen att försöka.
  Den enda som kan vara en lämplig kandidat, nu när moderaterna inte har någon, är just Annie Lööv.
  Så ett samarbete mellan sossarna och centern tror jag är helt uteslutet.
  Samtidigt som det enda fungerande oppositionspartiet är just SD.

  Spännande det här med demokrati?

  Gilla

 4. Göran Keijser skriver:

  Löven faller på hösten, ja likheten är ju påfallande.

  Gilla

 5. Perry skriver:

  Du utgår ifrån att han nu agerar helt enväldigt och utan att stödja sig på rådgivning från ”den hårda kärnan” ? Till en annan sak, ekot rapporterar nu hur ryska motsanktionerna slår mot mjölkbönder. Sanktionerna som i början beskrevs som av mindre betydelse och uttryck för rysk svaghet osv. Tycker de verkar vara ytterst kraftfulla, medans EU´s däremot mest var skrattretande. EU-ledningens undergivenhet för USA är katastrofalt för oss alla, och ovanpå det har man nu skaffat sig (den sämsta delen av) Ukraina på halsen. Skriv om det !
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5970392

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: