Första gången helt överens med Göran Persson

när han i gårdagens Agenda slog fast att valet var en rejäl örfil åt Stockholmsdominansen i politiken. Och den förödande trianguleringen som moderaterna började med och som sedan s tog efter.
Persson tipsade samtidigt s-ledaren om hur han skulle domptera miljöpartiet. -Ta förbifart Stockholm och Bromma flygplats. Det är bara för Löfven att be miljöpartiet gå till riksdagen och komma tillbaka med en majoritet för de förslagen. Ja det var intressant att höra den gamla räven avslöja de knep han själv använt. Hur maktfullkomligt han behandlade sina samarbetspartner.
Kristallklart blottlade han miljöpartiets dilemma att få igenom sin politik i en koalition med socialdemokraterna. Ett miljöparti som bara behövde en lätt rysk kränkning i Östersjön för att gå ifrån sitt viktiga vallöfte om att skära ned på försvaret. Ministerposterna hägrar!
Sverigedemokraternas stora framgång ansåg Göran Persson främst bero på att de övriga partierna inte bryr sig om landet utanför storstäderna.
Rune Lanestrand
dn dn dn

3 Responses to Första gången helt överens med Göran Persson

 1. Rolf Löfgren skriver:

  Bengt Ericson är en av Sveriges mest erfarna journalister och författare och nu aktuell med boken Den härskande klassen. En bok om Sveriges politiska elit. Något har gått snett med vår svenska demokrati.

  Lyssna på denna intervju.

  http://www.axess.se/Tv/vodplayer.aspx?vod=6690

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Miljöpartiet riskerar svekdebatt varnar Per Gahrton. -Alla kompromisser kan leda till svekdebatt, men om vi börjar bygga ut kärnkraften så skulle väl partiet braka ihop. Det är väldigt stor skillnad på svekdebatt om mindre eller temporära saker och svekdebatter om grundbultar i den gröna politiken, säger han till Ekot.

  Gilla

 3. Patrick Sellman skriver:

  Tänk om de kunde rensa bort alla avdrag och göra ett rejält grundavdrag istället. Att ingen beskattas förrän de försörjer sig själva. Det skulle öppna många försörjningsmöjligheter inte minst på landsbygden. Som det är nu är det i princip korkat att försöka. Enorma risker då du måste storsatsa för annars räcker det inte till fester på tillväxtverket och liknande, mycket stora arbetsinsatser och lyckas du så hänger de som en kvarnring runt halsen på dig. Misslyckas du så är det lynchning näst intill.

  Ett grundavdrag på minst 12000 i månaden skulle betyda mycket för hela landet, inte bara landsbygden. Ingen skatt på de första 144 000 du tjänar varje år. Plötsligt skulle det funka med småskalighet igen.

  Förmodar de är rädda att stora delar av arbetslösheten skulle försvinna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: