GMO-foder ökade sjukdomar hos dansk grisuppfödare

När den danske grisfarmaren Ib Borup Pedersen slutade med att ge sina grisar GMO-soja blev djuren friskare, fick bättre tillväxt och medfödda fel minskade.
Medicinanvändningen minskade kraftigt och fertiliteten ökade hos suggorna.
Pedersen fick nog och bestämde sig för att sluta med GMO-soja då det föddes en väldigt missbildad gris som han aldrig tidigare sett maken till. Klicka här för att se den svårt missbildade kultingen.
GMO-grödor tål Glyfosat, i t ex Monsantos Roundup, även i växande gröda. Vilket innebär högre halt restgifter i spannmålen. Pedersen tror att de sjuka djuren, missbildningar och sämre hälsa bland grisarna främst beror på höga halter Glyfosat i Sojafodret.
Rune Lanestrand

dn

 

11 Responses to GMO-foder ökade sjukdomar hos dansk grisuppfödare

 1. Gäst skriver:

  En föreläsning, youtube, om GMO, William Englund:

  Gilla

 2. Kenneth Johansson skriver:

  Hos Skånemejerier kommer det att fortsätta vara fritt från GMO i alla dess former. För mig är det bara att läsa innantill om det beslutet.

  Gilla

 3. Rolf Löfgren skriver:

  LRF och Arla måste rensas från GMO-kramare.
  Trappan måste sopas uppifrån.

  Gilla

 4. Reblogga detta på Du blir vad du äter och kommenterade:

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  LRF, Lantbrukarnas riksförbund, arbetar aktivt för att det ska bli fritt att odla GMO-grödor och använda GMO-foder till djuren. LRF styrs i dag över huvudet på sina medlemmar. 80 procent av Sveriges bönder vill inte ha GMO. Det gäller i stor sett hela Europa.

  Gilla

 6. Britt Jakobsson skriver:

  Som människa får man skämmas varenda dag. Måtte du få ut den här bilden och informationen till stora tidningar.

  Gilla

 7. Att äta växter som både är ändrade i sitt innersta på gen nivå och dessutom besprutade med utrotningsmedlet Roundup, måste ju vara som att be om sjuklighet o missbildningar. Ingen eller åtminstone väldigt lite sådan forskning har gjorts på vad som händer i våra kroppar och då även i djurens när dessa förändrade växter ska tas omhand i mage o tarmar och även när det når blodet o alla vitala organ. Har läst någonstans att man efter slakt har upptäckt att grisar som ätit mycket GMO foder hade kroniska inflammationer i sina tarmar vilket grisarna som inte ätit sådant foder inte hade. I mina egna spekulationer om detta så tror jag att kroppen reagerar på detta som ett främmande ämne o det leder till inflammationer och som ett försvar från immunförsvaret. Dessa växter är ju förändrade ner på molekylnivå och kroppen känner följaktligen inte igen detta och försvarar sig. Dessutom är det något av det mest obehövliga som har skapats av människan. Den enda grundläggande orsaken till att dessa växter finns är av ekonomisk art. Alltså för att skapa enorma vinster till dessa bolag som har patenten på dem!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: