Bildts politik skruvar upp terrorhotet mot Sverige

när det står klart att Sverige är med i alliansen mot ISIS. Så sent som i går kväll intervjuades Carl Bildt i svt och försäkrade då att Sverige inte är med i alliansen. Det beslutet får tas i vanlig ordning sa utrikesministern.
I dag presenteras ett dokument som sorgligt nog visar att Sverige redan är med i Alliansen mot ISIS. Det första jag frågar mig. Har vi demokrati längre i Sverige när det gäller vårt lands utrikes- och säkerhetspolitik.
Har Utrikesnämnden överhuvudtaget diskuterat detta eller styr Carl Bildt enväldigt. Närmandet av NATO har också skett mer eller mindre i smyg och utan en bred debatt.
En sak är säker, svenska folket vill inte vara med och skruva upp tonen och delta i den ytterst farliga krigsspiral som Obama och USA nu går i spetsen för. Den står helt i strid med den alliansfria politik som gett Sverige fred i 200 år.
Nu tillkommer också hotet för terroraktioner också i vårt land. Inte minst med tanke på att det är så många från Sverige som sympatiserar med Jihad och som krigar som frivilliga i Mellanöstern.
Rune Lanestrand
dn dn dn

6 Responses to Bildts politik skruvar upp terrorhotet mot Sverige

 1. tillfalligheter skriver:

  Bildt och politik hör inte ihop! Han gör allting själv, konstigt att han får det! Om Moderaterna lämnat regeringen, då bör väl Bildt också ha gjort det? Av en tillfällighet
  Diana

  Gilla

 2. Monica Löfberg skriver:

  Tack ! Jag sympatiserar helt med det du skrivit. Det är verkligen fruktansvärt sorgligt med Obama. Fredspriset kom säkert av att ”hela” världens folk längtade så efter fred och Obamas ord bländade. Tyvärr är han nog en av nutidens mest falska personer….

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jag hade också stora förhoppningar på Obama då jag på ett stipendium via amerikanska ambassaden studerade vid University of Chicago och parallellt arbetade som volontär i Chicagos slum.
   Jag fick då träffa Martin Luther King och även vara med på en nationell konfererns där de svarta ledarna diskuterade hur de skulle kunna få bort apartheidpolitiken i USA.
   Det gjorde ett väldig starkt intryck på mig att alla även de mera militanta grupperna förespråkade ickevåldsaktioner.

   Gilla

 3. Samjuna skriver:

  Man skulle kunna tro att Bildt har betalt för att sänka Sverige… vänta nu, var han inte på CIA:s lönelista….

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jag tror att Bildt liksom en del fanatisk överklass främst drivs av sitt klasshat till Sverige för att arbetarrörelsen tog ifrån dem deras värsta privilegierna.
   Att han samarbetar med CIA framgår tydligt men betalt behövs nog inte. Dels är han mycket rik genom sina smutsiga oljeaffärer och dessutom är det förmodligen belöning nog för den omåttligt högfärdige Bildt att få skaka hand med Obama.

   Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Nobelpristagaren Barack Obama har bombat sju olika länder skriver CNN, som gjort en sammanställning av de platser som presidenten beordrat attacker mot, antingen genom flygbombningar eller med hjälp av förarlösa drönare.
  De länder som Obama har bombat är: Afghanistan, Pakistan, Libyen, Jemen, Somalia, Irak och Syrien.
  År 2009 tilldelades Obama – knappt nio månader efter att han tillträtt som president – Nobels fredspris för sina ”extraordinära insatser för att stärka internationell diplomati och mellanfolkligt samarbete”.
  ”Det är sällan som en person i samma utsträckning som Obama fångar världens uppmärksamhet och tänder ett hopp bland världens folk om en bättre framtid”, löd motiveringen vidare.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: