Danska regeringen ”beställer” självmordsbombare

till Köpenhamn när de i dag beslutat att skicka stridsflygplan till Irak. Även Norge har fattat samma ytterst riskabla beslut att skicka soldater till Irak IS vilket inte är överraskande med tanke på att Jens Stoltenberg är generalsekreterare i NATO.
Hoppas att inte Carl Bildt får igenom samma beslut i Alliansregeringen innan den avgår på måndag. Man kan bara hoppas att den nya s-ledda regeringen är förnuftig nog att inte skicka JAS-plan till Irak.
Stockholm har ju redan drabbats en gång och har ett hundratal Jihadkrigare som kommer att återvända. Om inte alla så tillräckligt många för att utföra självmordsattacker.
Rune Lanestrand
dn

3 Responses to Danska regeringen ”beställer” självmordsbombare

 1. Torsten Johansson skriver:

  Det som pågår är fortfarande USA-s och deras allierades krig mot Baathpartiet i Irak. Att sedan det tidigare sekulariserade partiet, använder Sunnidelan av Islam, som en lättfattlig förstärkning av sitt inte avslutade krig, tar USA som chans att kalla ett helt nytt krig. Så är det inte, det är samma krig. I dag, med den skillnaden att inga resurser finns för IS att hantera krigsfångar. Flyktingarna, I huvudsak kurder, är den folkgrupp som I alla Irakkrig stödde och fortfarande stöder USA i anfallet mot Baathpartiet. Partiets hot, och senare beslut om att slopa petrodollarn, först till förmån för Euron och senare en arabisk valuta, har skrämt vettet ur USA. Att de I sitt beslut om att militärt möta IS, kalkulerar med ett långt krig, visa förstärkning med 13000 man till Tikrit. Så det är inte bara flyganfall, drönare och misiler. Men, vem dödas med dem? IS soldater bor inte I baracker eller camper. De bor I civila hem. Vi i väst, ser dem när de vill fotograferas I trupp. Inte annars.Än en gång,drar USA in en massa västländer I sina egna bekymmer. Än har vi inte hört refrängen, de som inte är för är emot? Men det kommer. Som sagt, det är samma krig som pågått i snart 25 år. Vem har hört talas om befrielserörelser som inte kallas terrorister?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det var en intressant sammanfattning. Ja det är ett slags fortsättningskrig som du skriver. USA:s erövringspolitik blir allt både desperatare och galen. Deras mål är att splittra, skapa kaos och splittra så inte fronter kan bildas för att landets invånare och inte USA och dess allierade kan roffa åt sig deras olja och andra naturtillgångar. När det gäller bekämpningen av IS så passar väl uttrycket, att skjuta mygg med kanonen, bättre än någonsin. Och det et man ju hur det slutar.

   Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Enligt norska radion var Norges första självmordsbombare socialdemokrat.
  http://www.nrk.no/norge/norges-forste-selvmordsbomber-1.11947949

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: