Kärnkraften är inte bara farlig

den är heller inte lönsam. Det anser Mikael Odenberg, vd för Svenska kraftnät.
Den tidigare moderate försvarsministern förklarade bryskt att planerna på ny svensk kärnkraft är ”en utopi”. Det finns helt enkelt ingen som kan räkna hem en så stor investering som i bästa fall ger avkastning om något eller några årtionden.
Talet om ny kärnkraft har lite med verkligheten att göra säger Odenberg till Svenska Dagbladet. (Där fick Jan Björklund och en rad fackliga ledare något att bita i.)
Dessutom menade Odenberg att två reaktorer mycket väl skulle kunna stängas under den kommande mandatperioden. – Men inte för att Miljöpartiet kräver det utan för att nya renoveringar inte kan räknas hem.
Rune Lanestrand

One Response to Kärnkraften är inte bara farlig

  1. Gösta skriver:

    Helt fantastiskt att en person ur etablissemanget vågar uttala sig på detta sätt. Egentligen oerhört skrämmande och bedrövligt att åsiktskontrollen inom etablissemanget är så stark att Odenbergs uttalande väcker förvåning. Tänk om han även vågar uttala tvivel på den sanktionerade klimathysterin. Nä då åker han nog ut i kylan (om han nu får vara kvar efter sitt första klavertramp).
    Gösta

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: