Kärnkraftskramare ny vd för Vattenfall

Magnus Hall, tidigare koncernchef på skogsbolaget Holmen tillträder i dag posten som vd för Vattenfall. Hall är en av storindustrins främsta kärnkraftskramare.
Utan tvekan ett fräckt försök av Alliansen att försäkra sig om fortsatt kärnkraft. Hall är en lika fanatisk kärnkraftsförespråkare som Jan Björklund och vill även bygga nya reaktorer.
Samtidigt visar det sig att kärnkraftsreaktorn O-ettan i Oskarshamn går med en årligt förlust i miljardklassen. Svenska kraftnäts vd Mikael Odenberg får rätt när han pekar på att kärnkraften inte är så lönsam. Och varnar för att bygga nya reaktorer p g a dålig lönsamhet.

Rune Lanestrand
dn

6 Responses to Kärnkraftskramare ny vd för Vattenfall

 1. Lars-Håkan Halldin skriver:

  Den gossen skall vi akta oss för. Idag kostar elen 32 öre per kWh på Oslobörsen NordPool. Med det priset går det inte bygga nytt det blir miljardförluster det tror jag till och med Kärnkraftskramarna förstår.

  Idag är fyra reaktorer avställd för revision trots det stiger inte priset. Det viskas i branschen att man tömmer vattenmagasinen så att priset skall stiga i Vinter.

  Trots att fyra reaktorer är avstängda det har varit minst två under hela året 2014. Ändock går inte Sverige under.

  Man brukar tala om förödande skatter som regeringar skall lägga till på företagandet. En höjning av Energipriset till i varje fall 1:- kWh skulle ta den elintesiva industrin på knäna. Då skyr man inga kostnader när man skall bygga kärnkraft av religösa skäl.

  Gilla

 2. Monica Löfberg skriver:

  Tyvärr så finns det fortfarande allt för många kortsiktiga vinstgiriga kvar. Jag tror det som behövs är en massiv uppslutning av nej-sägare från oss i allmänheten. Rejäla och slagkraftiga demonstrationer med bred uppslutning.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Breda, fredliga demonstrationer kommer alltid att ha sin plats i opinionsbildningen för att kanalisera berättigade krav när överheten har spårat ur.

   Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Instämmer helt i din klarsynta analys om nuläget.
  Jag frågar mig också ofta varför den insikt som i dag finns när det gäller hur utsatt planeten inte slår igenom i politiken. Inte ens när vi kan konstatera att det vulgära konsumtionssamhället varken är hållbart eller ekonomiskt uthålligt.
  Jan Björklund saknar precis som du skriver de mest elementära elementära kunskaperna om riskerna med atomklyvning.

  Gilla

 4. tillfalligheter skriver:

  Kan man snart inte längre hoppas på att det ska finnas liv på vår planet!
  Kärnkraft och TTIP och krig, i stället för fred och giftfritt jordbruk, måttlig mängd granåkrar, mer naturlig blandning som passar alla arter. Fossilfri energi för el!
  Det finns ju lösningar, varför struntar makthavarna i det? Kärnkraft bygger på kedjereaktion, kan när som helst bli bomber, speciellt om poolerna med använt kärnbränsle skenar, som de gjort i Japan. Värre än härdsmälta! Klassat som olycka grad 4, borde vara en 8 minst. Varje steg dubbelt så allvarlig.
  4,9 kg PU-239 är kritisk massa för att utlösa en bomb, 1 kg
  motsvarar sprängverkan av 17 000 ton. Pu tillverkas i reaktorerna!!
  Björklund saknar utbildning för sin energipolicy. Huvaligen!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: