Skönt att bli av med Carl Bildt

Den nytillträdda regeringens beslut att godkänna den Palestinska staten är utan tvekan en glädjande överraskning. Ska bli intressant att se om det kvinnligt styrda utrikesdepartementet kan bryta med Carl Bildts notoriska rysskräck och krigshetsande utrikespolitik.
Utrikesminister Margot Wallströms uttalande i kväll tyder på att hon vill distansera sig från Carl Bildts servila och osjälvständiga hållning gentemot USA. Och en återgång till en mer traditionell svensk fredsskapande utrikes -och säkerhetspolitik. För vilken det utan tvekan finns ett starkt folklig stöd.
Vårt lands säkerhet har utan tvekan blivit radikalt mycket säkrare när Bildt nu äntligen försvinner ut i kulisserna. Inte ens Skavlan lyckades putsa upp hornen på honom.
Rune Lanestrand
dn dn dn dn

7 Responses to Skönt att bli av med Carl Bildt

 1. Inge skriver:

  Intressant att se hur israelkramarna inte kan se objektiv på mellanösternkonflikten.
  I dokument utifrån i söndags bevisades att folket vill jobba för fred och jämlikhet mellan folket men israels regering inte vill. Det är aldrig ens fel att två träter sägs det och det klart att de är så även här men det finns här ett folk som inte har ett fritt land att bo i.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Israels utrikesminister Avigdor Libermans debatt inlägg i dn debatt visar vilken bubbla den högerextrema israeliska regeringen lever i. Självbilden är så förljugen att den gränsar till ren sjuklighet.
   Ska Israel bli respekterat måste man överge sin apartheidpolitik,sluta bygga murar, ockupera land och i strid med FN:s resolutioner bygga på palestinsk mark.

   Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Märkligt hur så många journalister och redaktioner som aldrig bekymrat sig för apartheidstaten Israels behandling av palestinierna är emot ett erkännande av Palestina.
  Deras partiskhet lyser igenom så tydligt. Den dominerande Bonnierpressen sätter agendan och sedan går drevet.

  Gilla

 3. Torsten Johansson skriver:

  Bildts utnyttjande av USSR och senare Ryssland, har en fullödig kvarvarande skugga, och korkad attityd i efterföljarna. P.Hultqvist som försvarsminister och krigshetsaren Allan Widman som ordförande i Försvarsutskottet. Här sätter vi in politiker, som borgar för deltagande i krig, provocerande till krig, självvald förstörelse och medföljande mänskligt elände och död. Politiker, skall väl inte söka och kreera motsättningar, vad skall man då med demokratiska val till? Flertalet av Sveriges medborgare, vet i dag hur det ser ut efter kriget. En total strukturell och social omstart , bra för ett fåtal men katastrof för ett flertal. Det är det tillståndet som utgör valet mellan diplomati och krigshets. Exemplet USA, håller sig fungerande, dåligt, och i kulturellt mörker, men ändock vid liv. Tack vare den förda politiken, som manipulerar fram motsättningar runt om i världen för att sysselsätta och försörja det militära komplexet. Sveriges befolkning, lever inte i en sådan Rambokultur, och borde inte heller ha den typen av poiitiker

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Du har så rätt. Kan bara hoppas att kvinnorna på UD med Margot Wallström i spetsen kan återgår till Sveriges tidigare fredsskapande politik.
   Alliansfriheten gav oss trots två världskrig fred i 200 år. Hultqvist och Widman agerar farligt och fullkomligt historielöst i sitt närmande till USA och Nato.

   Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Jan Björklund svarar för de dummaste kommentarerna. -Frågan är för tidigt väckt. Och det säger karn efter mer än ett halvsekels förtryck av palestinierna. Björklund säger också att kravet på godkännande av en palestinsk stat uppfattas som ett ställningstagande mot Israel. Men att Sverige ensidigt har godkänt staten Israel i så fall är ett ställningstagande mot Palestina faller honom inte in. Något mer obegåvat än fp-ledaren får man nog leta efter.

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Kritiken mot ett erkännande av Palestina kom som ett brev på posten från folkpartiets Birgitta Ohlsson som tillsammans med Bonnierpressen är den israeliska högerhögerregeringens förlängda arm i Sverige.
  Oavsett hur denna regim bombar civila i Gaza eller i strid med FN;s resolutioner annekterar palestinsk mark med ny bebyggelse så försvarar de dessa övergrepp.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: