Giftreklamen i jordbruket

avslöjar på denna film hur man skapar en grön öken där allt levande på fälten utom vetet som ska bli vårt dagliga bröd och som innehåller restgifter blir kvar. Giftet som är dödligt för vattenlevande organismer läcker förstås till sjöar och vattendrag. Fåglar, bin, nyckelpigor, maskar utrotas och mikrolivet minskar. Även grundvattnet förgiftas.
Låt dig inte luras av de små kvantiteterna av växtgiftet. Det är så koncentrerat och höggradigt giftigt att sprutföraren är utrustad med gasmask och full skyddsutrustning. Ser grotesk ut, närmast som en astronaut ute på åkern.
Koncentrationen av gifterna gör att Jordbruksverket, Kemikalieinspektionen, de globala giftbolagen som bl a Bayer, Monsanto, kemi- och GMO-frälsta jordbrukspolitiker kan skryta med att mängden växtgifter i jordbruket har minskat. Vilket är helt fel för den besprutade arealen har ökat.

I dessa intensiva nobeldagar kan det vara på sin plats påminna om att de flesta av de gifter och kemikalier som håller på att ödelägga Moder jord har belönats med nobelpris. Framlobbade av de globalföretag som tillverkar och tjänar miljarder på att förgifta planeten.
Köp närodlat och ekologiskt!

Rune Lanestrand

13 Responses to Giftreklamen i jordbruket

 1. Rolf Löfgren skriver:

  Småskaligt jordbruk kan mätta många munnar!

  Små jordbruk med stor biologisk mångfald har bäst förutsättningar att producera mat till många, om de samtidigt ska vara självförsörjande på drivmedel och växtnäring. Det hävdar Kristina Belfrage i en avhandling från SLU. Viktiga inslag i denna typ av jordbruk är flera djurslag, betesmarker och god tillgång på arbetskraft.

  Detta är något av det mest positiva jag stött på överhuvudtaget. Småbruken är hoppet för framtiden. De ger högsta kvalitet på maten och är de allra effektivaste. Bryt upp de megastora gårdarna och stoppa monokulturer, och därmed även GMO-produkter.

  http://www.mynewsdesk.com/se/sveriges_lantbruksuniversitet__slu/pressreleases/smaaskaligt-jordbruk-kan-maetta-maanga-munnar-1065615

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Tack för att du uppmärksammar vår nära vän Kristina Belfrages doktorsavhandling på Lantbruksuniversitetet. Det är en bragd efter mycket motstånd från kollegor som vill ha både GMO och stordrift med gifter och kemikalier.
   Hennes avhandling visar att småskaligt jordbruk är uthålligt, miljövänligt och kan mätta många munnar. Det ger hopp för de småbrukare som trots motstånd från staten har lyckats hålla sig kvar vid den lilla gården.
   Avhandlingen som är unik genom sin helhetssyn. kan säkert också påverka jordbruket i en mer småskalig och ekologisk riktning.

   Gilla

 2. Marianne Bonnevier skriver:

  Med tanke på att människan är sist i näringskedjan och att alla gifter har ackumulerats i växter och djur innan de når oss så borde vi ha tänkt ut konsekvenserna för länge sen. Men nej då, vi tror att de som styr d.v.s. marknadskrafterna redan tänkt ut en lösning på det också, för de kan väl inte vara så onda att de med berått mod förgiftar både naturen och oss?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det värsta är att så många fortfarande tror att myndigheter som Livsmedelsverket, Kemikalieinspektionen, Socialstyrelsen, Läkemedelsverket etc i första hand ska skydda oss.
   I verkligheten skyddar de företag som tillverkar alla farliga gifter och kemikalier.Sätter gränsvärden som i praktiken är fiktiva bara för att lugna allmänheten.
   Det tog ett tag innan jag fick detta fullt klart för. Smärtsamt men nödvändigt att inse för att få till stånd förbättringar.

   Gilla

 3. Patrick Sellman skriver:

  Killing fields.
  Det är skrämmande att folk ser detta som normalt. Fast i vissa tider är det mer eller mindre normalt att gasa ihjäl människor i industriel skala.

  Var väldigt vaksam mot det som är normalt! Det är inte alltid detsamma som något tsom är bra eller förnuftigt.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   GMO- och kemifrälsta jordbrukspolitiker hjärntvättade av de stora giftbolagen har med hjälp av massmedia lyckats inbilla folk att det absurda och onormala är normalt. Hoppas sociala medier kan ändra på detta när riskerna med industrijordbruket blir uppenbart för gemene man..

   Gilla

 4. Rolf Löfgren skriver:

  Jag rekommenderar alla att läsa boken ”Hotet mot livet” av William Engdahl, kan köpas här: http://www.anarchos.se/index.php?route=product/product&author_id=1&product_id=50

  Pia Hellertz har skrivit en sammanfattning av boken: http://www.piahellertz.com/Hotet_mot_livet.pdf

  I boken redovisar Engdahl hur utvecklingen drivits fram av en amerikansk elit redan från början av 1900-talet. BigAgro är ledordet, dvs. industriellt jordbruk av värsta sort. Här ingår GMO som en naturlig följd.
  Endast pengar räknas, människor och natur offras helt krasst.

  Vi måste få våra politiker att fatta vad folket vill. Vi vill inte ha GMO!

  De nya avtalen TTIP och CETA är ytterst allvarliga hot mot vår egen och jordens hälsa. Går avtalen igenom kommer EU att dränkas av GMO-produkter och vårt eget jordbruk kommer att kollapsa, på samma sätt som redan skett i USA.

  Skaffa och läs boken, och agera för att väcka folket och politikerna.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Den svenskättade William Engdahl är en av vår tids främsta journalister och författare. Han är mycket kunnig och väl insatt i det han skriver om.

   Gilla

 5. affabro skriver:

  Tack Rune för dina visa och initierade inlägg. Jag följer dig hela tiden och delar vidare till mina nätverk. detta skall du verkligen veta och detta inlägg, skall snurra vidare tills vi kommer till det så kallade kritiska talet, då vi tvingas att änka om. visserligen har jag för länge sedan tappat tron på människa som gruppvarelse – intelligensen räcker inte till för att greppa det långsiktiga tänkande. Tyvärr är det oftast bara några få initierade, som kämpar 💕HälsningarAlfhild Renbro

  Date: Fri, 10 Oct 2014 08:13:39 +0000
  To: affa.bro@hotmail.com

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Tack för uppskattning och för att du delar vidare. Själv försöker jag bara dela med av mig de erfarenheter jag har gjort. Ända sedan jag själv blev akut sjuk av att äta besprutade jordgubbar har jag följt och varnat för den skrämmande utvecklingen inom gift- och kemijordbruket.

   Gilla

 6. Göran Keijser skriver:

  Musiken på slutet kändes som en ny ödesynfoni, Beethoven lär ha sagt att det är ”ödet som knackar på min dörr”. Så likheten är ju slående. Vilken cocktail blir inte det om man lägger i hop alla dessa gifter i vårat grundvatten, vatten är ju vårt livsviktigaste livsmedel som dessutom är starkt begränsat, det tillåts giriga kemikalieföretag förgifta. Sedan har vi fått en Trojka i regeringen som ägnar sig åt egen navelskådning. för jag upplever inte Svetsar Steffe som någon miljövän av rang. Båt Åsa är bekväm med sitt färgval och Karlaplans Jonas trivs nog bäst med damerna på Öfre Östermalm.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Läget är ytterst allvarligt. Och vi kan bara inte hålla på så här om våra efterkommande ska ha en chans till ett drägligt liv.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: