Carl Bildts ubåtshysteri i repris

Nu gäller det att se upp och hålla huvudet kallt när mediedrevet ytterligare spär på den krigsstämning som sedan en tid piskats upp med anledning av den av USA uppmuntrade krisen i Ukraina. Svt i går kväll gjorde en inställsam, politiskt tillrättalagd korrekt resumé från ubåtsjakten på Hårsfjärden på 80-talet. Den unge karriäristen Carl Bildt fick förstås avsluta inlägget.
Inte ett ord om det löjets skimmer som följde av att det kunde vara minkar som störde radarn eller något om det undersökande reportage som svt själv gjorde när man analyserade ljudet från den misstänkta u-båten. Det visade sig nämligen att ljudet kom från en NATO-ubåt. Detta slogs fast av amerikanska militärexperter. Detta var innan svt, sr, tv4, DN, Expressen och de övriga stora drakarna blev påfallande lika lierade med makten som medierna i det kommunistiska Sovjet.
Carl Bildt gjorde karriär på den upphissade stämningen mot påstådda Sovjetiska u-båtar i Stockholms skärgård. I dag när Sverige genomför krigsövningar tillsammans med världens farligaste krigsorganisation NATO är det väl minst lika troligt att det är ev NATO-ubåtar. För att understryka allvaret i denna kränkning anlitar svt som vanligt en miltärstrateg, Stefan Ring som är expert på att skapa krigsstämning.
Tur att Carl Bildt med sin ryssfobi inte är kvar i Arvfurstens palats och blåser under rysskräcken.Har förhoppning om att Margot Wallström och hennes kvinnliga kollegor i motsats till Carl Bildt håller står pall när ÖB och krigsivrarna, som vill ha nya miljarder till försvaret, driver på och mediedrevet går som värst.
Hur tunn mediernas och militärhögkvarterets ubåtssoppa är den här gången framgår väl tydligast av att allt bygger på en ”trovärdig” person med kastspö som säger sig ha sett en u-båt i Kanholmsfjärden.
Rune Lanestrand
Tid krigsplacerad 20 år i centrala Beredskapsnämnden för Psykologiskt Försvar.

20 Responses to Carl Bildts ubåtshysteri i repris

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Spektaklet i Stockholms skärgård slår nya rekord
  Den”ryske grodmannen från en förlist miniubåt” som försvaret letat efter dag och natt med helikoptrar, korvetter och jagare visade sig vara en ärrad rospigg som fredligt fiskade sin öring vid Sandhamn.
  http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/s%C3%B6ks-av-s%C3%A4po-och-must-tv4nyheterna-hittade-honom-2995265

  Gilla

 2. Erik skriver:

  Man måste förstå hur försvaret fungerar för att förstå vad det är som händer, det försvaret gör är INFORMATION, det som försvaret och medierna säger är DISINFORMATION.

  1. Varför har inga sjunkbomber använts? Det borde vara det mest naturliga om man är SÄKER på att det finns en ubåt på ett tämligen begränsad yta.

  Idag fick vi dock höra att ”man vill inte röja spår” efter ubåten med sjunkbomber. Detta är en direkt lögn eftersom man redan har spanat i 4 dagar och fanns det något spår skulle det har kommit fram.

  2. Uppenbar disinformation. Först så ”observerades” ubåten av en person i torsdags, sedan ”upptäcktes” ubåten när den sände ”mayday”, sedan har den observerats 3 gånger i söndags. Senaste budet är att det rör sig svarta grodmän. Konstigt nog har man trots 200 militärer på en liten yta inte lyckats få till en bild eller fotat en grodman.

  3. Om ett fartyg använder nödanrop är det troligast på VHF kanal 16, som räcker drygt halvvägs till St Petersburg. Hur kan då försvaret påstå att man ropade till Kaliningrad, då VHF inte ens räcker 1/3 del av sträckan?

  4. Hur vet man att Kaliningrad har kommunicerat med Stockholm? Krävs två aktiva trianguleringar för detta, en i Karlskrona-trakterna och en i Stockholm. Hur har man lyckats med denna bedrift då det finns två sambandscentraler, 1 i Stockholm och 1 i Karlskrona, eftersom man INTE KAN TÄCKA UPP RADIO/RADAR på så långa sträckor?

  5. Måndag idag påstås att ubåten är norr om Utö. Så man påstår att ubåten är i princip utanför Musköberget efter att ha varit i Sandhamn? Ryssar ska alltså ha efter en upptäkt vid Sandhamn navigerat till Sveriges mest minerade sjöområde, Musköbasen samtidigt som 200 soldater, stridsbåt, patrullbåt och 2 korvetter har spanat ovanför dem.

  Om det stämmer måste ubåtsbesättningen tilldelas någon form av Nobelpris för att lyckas med denna bedrift. Alternativt är det ytterligare desinformation.

  En Svensk dagsslända

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Hela den här aktionen följer skrattretande det scenarie som utspelades när Carl Bildt på 80-talet gjorde sin politiska kommentar på Sovjetiska ubåtar.
   Medierna spelar lika lydigt, nu som då,den slitna ubåtsvalsen. Frågan är om de ska skylla på minkarna den här gången också.
   Egentligen är det helt förfärligt att vi har medier som vill förnedra sig genom att på allvar förmedla alla löjliga ”upptäckter” som försvaret förser dem med. Det förekommer ingen som helst oberoende kritisk granskning.

   Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Försvaret behöver ingen pressavdelning. De rätta vinklingarna när det gäller ”ubåtsjakten” svarar inte minst svt för.
  I gårdagens Agenda hade Karin Hubinette samlat en helfrälst trio; konteramiral Anders Grenstad, Svenska Dagbladets försvarsexpert Mikael Holmström som är ledamot av Krigsvetenskapsakademien[ och Kungliga Örlogsmanna-sällskapet, Den tredje i detta förutsägbara sällskap var försvarsutskottets ordförande, officeren Allan Widman. Folkpartisten som till varje pris vill att Sverige ska gå med i NATO. Det närmande till NATO som skett i smyg och utan en demokratisk debatt räcker inte för Widman.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  svt och tv4 och de stora drakarna tävlar om att hetsa upp stämningen kring ubåtsjakten. Agenda i svt slår rekord i kväll med tre inbjudna gäster som tycker precis likadant.
  Ordföranden i försvarsutskottet, fänrik Allan Widman fp är i sitt ässe och eldar på om de stora hotet från Ryssland. Uppmuntrad av programledaren Karin Hubinette. Hennes utgångspunkt, föga opartiskt, var: Behövs det inte mer pengar till försvaret.

  Gilla

 5. Kenneth Johansson skriver:

  Sedan går det en röd tråd hela tiden inom det militära. Man provocerar Ryssland hela tiden och ljuger ihop saker så att de förhoppningsvis startar upp ett tredje världskrig.

  Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  Märkligt att varken politiker eller lydmedia har förmågan att sätta ryska spaningar i samband med att Sverige t o m övat i Östersjön tillsammans med NATO och samtidigt går i USA:s ledband. Enligt Pierre Scorie ska för första gången en NATO-ubåt delta i efterforskningen i Stockholms skärgård. När fick svenska folket ta ställning till att helt överge alliansfriheten som gav vårt land en välsignad fred i 200 år.
  Nu passar Alla Widman i folkpartiet på att framföra krav på att Sverige ska bli medlem i NATO. Vilket ytterligare skulle öka osäkerheten för Sverige som därmed blir ännu mer suspekt sett ur ett ryskt perspektiv.

  Gilla

 7. Kenneth Johansson skriver:

  En tanke dök upp hos mig. Oroligheterna i Stockholms skärgård kan kanske fungera som påtryckning att Sverige ska skriva på avtalet och medlemskap i NATO.

  Gilla

 8. Kenneth Johansson skriver:

  USA har ju helt nyligen fraktat hit enorma mängder med vapen till länder kring Östersjön för att på sikt ge sig på Ryssland.

  USA/CIA är experter på att avsiktligt skapa oroligheter överallt här i världen och att det helst blir inbördeskrig, för att till slut skapa en världsregering.

  Det är mycket troligt att det är USA som ligger bakom oroligheterna kring Stockholms skärgård.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   När det gäller USA/CIA finns det inga gränser för deras uppfinningsrikedom när det gäller att skapa oroligheter så de kan starta krig för att komma över olja, naturrikedomar och/eller militärstrategiska områden.
   Allt för att dölja att USA inte hänger med i utvecklingen utan måste roffa åt sig andra länders rikedom för att skjuta på den analkande amerikanska kollapsen.

   Gilla

  • Torsten Johansson skriver:

   Här kommer troligen Sveriges del i smugglingen av krigsmateriel in. Estonia, vars förlisning inte medgavs en utredning av Sverige och Finland. En underlig värld man lever i , när valda ombud för Sveriges folk, helt plötsligt ändrar sig, och ser människor och infrastruktur som verktyg i internationell politik.

   Gilla

 9. Einar skriver:

  Det ser ut som dere har fått Norges svar på noe som er langt verre en Norges Arne Treholt, selv om det her er det mye som tyder på at han var kun en syndebukk til andres fordel…
  Er det noen som følger opp om Karl Bilt om han utleverer informasjon som bryter Svensk lov til andre nasjoner?
  Og er det akseptabelt for dere og ha en politikker som feilinformerer?
  Kanskje tiden er moden for dere også og innfør folkeavstemninger?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Carl Bildt har under många satt USA:s intressen före den svenska säkerheten. Trots att han är ett hot mot freden backas han lydigt upp av de svenska stora medierna.
   Bildt röstades dessbättre bort från utrikesministerposten i höstens val.

   Gilla

 10. Torsten Johansson skriver:

  Vi Svenskar, har blivit lika likgiltiga och oengagerade för vårt land som befolkningen i USA. Överheten, valda eller inte, vänslas, klappar eller tystar oss, precis som de behagar. Bluffen 911, har vänt upp och ner, på både FN-s möjligheter och Natos ursprungliga mening. I dag har väst, med all möjlig ansträngning och fabuleringskonst, försökt att finna motivet till ett krig med Ryssland. Ännu utan att lyckas. Vi har tur om det är folkpartister som skall indocktrinera befolkningen. De, verkar ju inte ha de bästa anlagen för vare sig inskolning eller slutbetyg. Vi kan snart förvänta oss feikade TV och media situationer. Liknande 911 spektaklet.. Bekostat och redigerat av vår egen ekonomiska överhet inom krigsindustrin. Effektuerat av några datanördar från spelutvecklarbranchen. Kanske får vi se Carl Bildt skrika ”OH my Good ” i närheten också. Det lär väl bli några terrorister utan skägg, men med lagom slaviska utseenden. Vi trampar ju på, med våra små fötter, i USA-s destruktiva järnskodda ödeläggand elefantspår.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Tyvärr är din ärliga beskrivning av läget svårt att ifrågasätta. Det värsta är att de dominerade medierna har förfallit till att vara en megafon för krigsivrare och vapenindustri. DN-journalister och chefredaktör Peter Wolodarski uppträder som rena krigshetsare och stöder öppet även faschisterna i den USA-stödda kuppregeringen i Ukraina.

   Gilla

   • Torsten Johansson skriver:

    Det finns i dag så mycket analyserat och meddelat på internet, att man kan vara säker på bedrägeriet 2001 09 11. Hur och varför, mål och mening. Ett krig i Europa, Kulor, krut och bärande materiel från USAs. krigsindustri, med dollarn som världsvaluta. Den erfoderliga tiden, för att rädda USA från kollaps, är enligt somliga akademikers beräkningar, 30 år av skräck i resten av världen.. Det är följderna av den 11i 9 som vi lider av i dag. Världens media är den kanal, mellan vållande och drabbade, Media, har brutit sönder lugnet efter det kalla kriget. Vem har möjlighet, att bortom köksbordet, hävda detta? Ingen. Till slut, Vår nya regering och den avgående, är krigsindustrins hycklande lobbyister. Att invalider och stenålder i dag är ett dokumenterat , synligt och normalt avskräckande resultat av krig vet flertalet i vårt land, osv .

    Gilla

 11. Rune Lanestrand skriver:

  Ja, det är skrämmande hur lätt många redaktioner och journalister överger sin viktigaste roll att kritiskt granska så snart ett ubåtslarm kommer. Oavsett hur dåligt underbyggt larmet är.

  Gilla

 12. Rolf Löfgren skriver:

  Detta är mycket allvarligt, och som du säger att vara klarsynt och kolla sk. fakta mot fria medier. Hoppas att Margot Wallström med flera kan stå emot krigshysterin.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: