Operation kränkning ska ger klirr i försvarsbudgeten

och förhindra att miljöpartiet och vänsterpartiet ska få igenom några krav på att bromsa försvarsutgifterna. Detta är inte svårt att räkna ut. Dessutom ser fanatiska NATO-anhängare som fänriken Allan Vidman sin chanser att flytta fram sina positioner närmare ett medlemskap i NATO.
Under ytan pågår ett mycket fult politiskt spel inte bara i Stockholms skärgård utan också i maktens korridorer. Där Alliansen tillsammans med den borgerliga dominansen inom försvarsledningen lyckas få in en kil mellan socialdemokraterna och miljöpartiet.
Operation ökade anslag till försvaret kommer att pågå så länge svt:s Stefan Åsberg och alla hans journalistkollegor tar allvar på alla tips från allmänheten.
Ibland undrar jag om inte folk i skärgården har tröttnat på det mångåriga spektaklet och skojar med militärledningen och medierna för att testa och se hur dumma och lättlurade de egentligen är. Ove som fiskade öring vid en brygga i Sandhamn är ett lysande exempel på detta.
Rune Lanestrand

10 Responses to Operation kränkning ska ger klirr i försvarsbudgeten

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Försvarshögkvarteret drar i dag tillbaka sitt spektakel i Stockholms skärgård. Man anser väl att man med lydmedias hjälp och kungadödsrubriker lyckats skrämma upp allmänhet och politiker tillräckligt för att få höjda anslag.

  Gilla

 2. Anonym skriver:

  Rune,

  Inte för att det betyder något, men jag är faktiskt Kapten. Har sett Din titulering några gånger tidigare och inte brytt mig, men rätt ska väl ändå vara rätt?

  Allan Widman

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Gratulerar till befordran. Håller med, rätt ska vara rätt. Uppgiften om fänrik är ursprungligen hämtad från Wikipedia. Mittåt, mittåt. I fortsättningen får du rätt militär grad av mig.
   Konstaterar att dagens Wikipedia har uppgraderat sig lite. Där kan jag läsa att; ”Widman är numera reservofficer vid Artilleriregementet i Boden.”
   .

   Gilla

 3. Irene Andersson skriver:

  Putins manöver att sluta handla med dollar och att inleda ett ekonomiskt samarbete med Kina som ju redan har blivit centrum för världsekonomin, har gett USA och EU skrämselhicka.
  Ett sätt att hämnas är att piska upp ett sådant hat och misstro mot Ryssland, så att alla ska sluta handla med dem…

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det intressanta är att när embargot mot Ryssland påverkar exporten från Tyskland till Ryssland börjar Angela Merkel svikta. Och EU med henne.
   Det finns inget allmänt rysshat bland befolkningen inom EU trots den propaganda som USA och NATO och även vissa politiker med hjälp av lydiga medier försöker skapa.

   Gilla

  • Torsten Johansson skriver:

   Kanske Annika är närmare anledningen till spektaklet iskärgården.Den ryska tankern Concordia hade legat ytanför kusten i c;a en vecka enligt pressen. Har ingen vetskap om den låg där med olja, tänkt för spotmarknaden. Om så, och en av USA påtvingad blockad av ryska leverandser, eller betalning i annan valuta än dollar, får hittepåövningen en förklaring i tiden. Hoppas det här är tillåtet med spekulationer, dåligt underbyggda.

   Gilla

 4. Torsten Johansson skriver:

  USA har varit i kontinuerligt krig någonstans i världen i mer än 140 år. I dag är nationen helt beroende av att starta och deltaga i konflikter . Var spelar ingen roll. Hemisfären är under kontroll, Reservat med förtryckta urbefolkningar, snart 3 milioner fångar samt politiska fångläger i andra länder. Arrangerade politiska teaterföreställningar typ Kennedymorden, Tonkinbukten , 911 med flera. Ett till 99% styrd media, med bakomliggande nyhetsbyråer som skedmatar oss dagligen. Kort sagt, en jättelik ondsint buktalare, med äxå en svensk träskallig docka i knät. Malande om ytterligare försvar, men tigande om vad krig lämnar efter sig. Skadade människor, och en till stenåldern tillbakaflyttad infrastruktu. Det är vad som följer och drabbar oss, av ett svenskt medlemskap i Nato. Vi blir automatiskt ett av bombmålenm vilket även är en del av kapitalets kommersiella mening.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det verkligt sorgliga är att 200 år av svensk fredspolitik utan någon egentlig debatt har bytts ut till en aktiv farlig krigspolitik i nära samarbetet med EU, NATO och USA.
   Jag har ända sedan jag var riksombudsman i Centerns ungdomsförbund på 60-talet och var ledamot av styrelsen i Folk och försvar noga följt utrikes- och säkerhetspolitiken.
   Vid studier i amerikansk politisk historia vid USA vid University of Chicago, under Vietnamkriget, blev jag medveten om hur våldet ligger strax under ytan i det amerikanska samhället. Vilket också präglar landets aggressiva utrikespolitik.
   Jag hade förhoppning om att det skulle bli en förändring till det bättre med Obama. Oerhört besviken tvingas jag konstatera att det snarare blev tvärtom.

   Gilla

 5. Göran Keijser skriver:

  Ja tyvärr blir det som ” vargen kommer” för att få mer pengar till krigsmakten. Jag tror inte inte hotet mot mänskligheten är krig, utan en ekologisk katastrof är mer hotfull med förgiftad mat och orent vatten som kommer att leda till okontrollerbara sjukdomar. Så i mina ögon är det felsattsade pengar.
  För om man gödslar med pengar, så är det bara vreden som växer.

  Göran Keijser

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja,det ser onekligen mörkt ut när det gäller livsmiljön för de som kommer efter oss och som ska försöka städa upp efter det senaste halvseklets sanslösa rovdrift.
   Inte minst borde stora gemensamma resurser sättas in för att rädda den svårt sjuka Östersjön med växande algblomning och döende bottnar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: