Skotten i Kanada väcker till eftertanke

på två sätt. Dels att inte delta i en upphetsad stämning mot muslimer i allmänhet och dels analysera orsaken till terrorattackerna i Ottawa och Quebec.
Kanadensiska medier anser att den Islamiska Staten ligger bakom dödsskjutningarna. Motivet är att Kanada gått med USA och dess allierade i Syrien som bekämpar IS.
För Sveriges del kan vi dra lärdom av detta. Vi har redan fått en varning. Den självmordsbombare som sprängde sig själv i luften i Stockholm i december 2010 gjorde det som en hämnd för Sveriges deltagande i Afghanistankriget.
Får kapten Allan Widman och folkpartiets igenom sin krigiska och omdömeslös politik bort från Sveriges traditionella fredspolitik kommer risken för terrorattentat att väsentligt öka i Sverige. Allan Vidman och Jan Björklund har blivit ett ännu större hot mot vårt lands säkerhet sedan Widman blivit ordförande i riksdagens försvarsutskott.
Den minnesgode kommer kanske ihåg att Allan Vidman ville sända svenska soldater till kriget i Syrien. Även Carl Bildt var inne på samma farliga väg.
Rune Lanestrand

One Response to Skotten i Kanada väcker till eftertanke

  1. Rune Lanestrand skriver:

    Såg kvällens inslag om Kongoveteranerna som 50 år efteråt besökte Kongo och platser där de stridit. När de såg att förhållandena var lika eländiga i dag som då med många fattiga och en korrumperad regim frågade de sig; vad gjorde vi egentligen för nytta här? Vad ska då inte de arma svenska soldater som varit i Afganistan på ockupationsmakten, USA:s sida fråga sig när de ser vilket elände ”kriget för fred” har ställt till med.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: