ÖB försöker rädda ansiktet

med lika dåligt underbyggda bevis som tidigare. Men något måste förstås göras efter att det svenska u-båtsjakten blivit till ett skämt runt om i världen.

Medierna hänger på precis som man okritiskt gjorde i början under den nyss avslutade u-båtjakten. När det hela blev tillräckligt löjeväckande och hånat i sociala medier och utomlands  kom så småningom en mera sansad rapportering. Och även i frågasättande av spektaklet.

Anslagsjakten som jag väljer att kalla detta reklamjippo följer  samma mönster som tidigare. Värst är public service och de stora drakarna. Den här gången har man, för säkerhets skull, inskränkt kommentarer till de närmast sörjande. Försvarshögskolans uttolkare är populära och  citeras som absoluta sanningsvittnen.

Nu väntar jag bara på att lydmedia som tidigare vaknar upp ur sitt rus och självkritiken tas fram för att än en gång försöka rädda sitt eget skinn. Det allvarliga är att det pågår en militarisering inte minst inom EU som kan leda till ett krig mellan NATO och Ryssland. Det hjälper Sverige till med genom sitt krypande för USA, krighets och ökat samarbete med NATO.

Rune Lanestrand

 

 

 

4 Responses to ÖB försöker rädda ansiktet

 1. Mats J skriver:

  Inte ens Sjöstedt protesterar, vad har hänt med V egentligen?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jag tror Jonas Sjöstedt vistades för länge i USA. Han lägger också hela ansvaret för ukrainakrisen på Ryssland.

   Gilla

 2. Perry skriver:

  Nyfiken på hur man tvingade med Lövén denna gång, som ju legat föredömligt lågt hittills ? Det är också roligt att samla på de skrattretande förstärkningsorden man använde denna gång för att visa att man nu gått från svårartad hysteri till totalt förryckt rysshetsarpsykos.

  Gilla

 3. Torsten Johansson skriver:

  Någon borde visa upp den göken som med sin film, eller bild, drog igång den här charaden. Låt en civil åklagare utreda, både person och hans uppgifter. Generaler och andra krigare kan ju fortsätta leta spår i sanden, så har de ju något att göra. Hur som helst, skall vi inte spola isen åt dem, betala åskådarbiljett, deltaga i medias dödliga hurraklackar, om en annan makt ser en affär i att på eget initiativ bomba oss tillbaka till stenåldern.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: