Professorerna som motarbetar ekologisk odling ifrågasätts allt mer

Glädjande att fler medier ger plats åt artiklar som sprider information om kemijordbruket och upplyser om ekojordbrukets miljövänliga odling som ger hälsosammare och godare  livsmedel. T o m det senare förnekas av de fyra Ultunaprofessorerna som gick till generalattack mot ekologiskt jordbruk.
Enligt samstämmiga uppgifter mobbar de studenter och kollegor som vill forska på ekologiskt jordbruk. Och om jag inte minns fel har ledningen på lantbruksuniversitetet på Ultuna dessutom lagt ned avdelningen för ekologisk lantbruk.
Det är våra skattepengar och vi ska kräva att de köpta professorerna som går Monsantos och giftindustrins ärenden sättas i ska bort och den ekologiska avdelningen återinrättas. I gårdagens Debatt i svt gjorde professorerna totalt bort sig. Deras argument tålde inte ljuset.

http://bohuslaningen.se/asikt/debattochinsandare/1.3589255-osakliga-uttalanden-av-professorer

Rune lanestrand

8 Responses to Professorerna som motarbetar ekologisk odling ifrågasätts allt mer

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Katrineholms-Kuriren publicerar

  http://kkuriren.se/ledareasikter/debatt/1.2798865

  Gilla

 2. Anders Rydén skriver:

  Som jag tolkade debatten menade ”de fyras gäng” att det är problem med näringscykeln inom odling, främst ekologisk.
  vad de däremot inte kritiserade var ekologisk uppfödning.
  De repliker de har fått på DN erkänner att att det krävs ekologisk uppfödning för att kunna bedriva hållbar ekologisk odling.

  Jag tycker det är viktigt att betona detta.

  Gilla

 3. Perry skriver:

  Och nu är Marit Paulsen ute och gnäller om att Sverige röstat mot GMO i EU. Nya retorik- tricket är tydligen att GMO är vetenskap:
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6025662

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Marit Paulsen är utan jämförelse den mest falska och fräcka politiker som kandiderat till riksdag och EU. Det står jag för.
   Hon har slagit rekord i partibyte och gått från kommunisterna,via socialdemokraterna och centern till folkpartiet.
   Hon var uppbackad av LRF och tidningen LAND inför folkomröstningen om EU-medlemskapet. När hon hittade grönare gräs hos det ryggradslösa folkpartiet blev hon uppbackad av hela Bonnierpressen.
   Så det hjälpte inte att jag skrev och sjöng in en kampanjvisa för den fullkomligt skrupelfria Marit Paulsen.

   Gilla

 4. JA, de får nog bådadera Rune! Saknar en giftprofessor i gänget nämligen Sten Stymne. Detta ohållbara hackande på ekojordbruket kan ju bara ha sin källa hos de stora kemibolagen! Dessa är väl i grund o botten livrädda att försäljningen av sprutmedel skulle gå ner! Nu har det ju under en längre tid förekommit rapporter i media om att efterfrågan på ekologiskt o närproducerat har ökat och det är väl den ultimata skräcken för dessa agrokemibolag att allt jordbruk skulle sluta spruta och de skulle stå där med ett hav av gifter som de inte kan sälja. Vår omvärld är ju tillräckligt full med giftiga o farliga produkter som vi inte kan freda oss ifrån så VARFÖR man skulle göra därpå och medvetet hälla gifter över sånt man ska äta, det har alltid varit en gåta för mig! Där man med andra ord kan undvika gifter där bör man väl göra så. Hörde imorse om att alla dessa ämnen som finns i plaster kan skada pojkarna redan i moderlivet och göra dem mer eller mindre sterila. Sånt är ju plus tusentals andra kemiska produkter sånt man har svårt att freda sig mot. Men än en gång gift som medvetet sprutas över det som sen ska ätas och som dessutom påverkar naturen runt omkring det kan inte min stackars hjärna fatta vad det ska vara bra för!! Giftprofessorerna är med andra ord”ute o cyklar”!

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  De har hållit på så i många år. Jag vet inte hur många gånger jag bemött deras befängda åsikter. Men den här gången gick de för långt. Undrar om de får några extra honorar eller USA-resor från Monsanto och co den här gången.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: