Glädjande att krigshetsande DN tappar läsare

Däremot tråkigt för de 80 journalister som sägs upp på det sjunkande skeppet. Eftersom det är chefredaktör Peter Wolodarski som håller i bilan är det stor risk att just de journalister som DN mest behöver som kommer att sparkas. Journalister som tar sin uppgift på allvar och inte låter sig styras av familjen Bonniers unkna politik.
Så politiskt korrekta medier som DN som både i text och på ledarsida talar för närmande till NATO, nya kärnkraftverk, stordrift i alla dess former, slavisk anpassning till EU och ett villkorslöst handelsavtal med USA har ingen uppgift att fylla. Handelsavtalet skulle bl a slå ut det svenska jordbruket när amerikanska hormon- och antibiotikastinna biffar väller in på de svenska köttdiskarna vilket inte berör den landsbygdsfientliga DN.
DN spär varje dag på rysshatet mer än t o m public service. Och när Peter Wolodarski på ledarplats ansåg att Sverige skulle skicka soldater till Syrien var måttet rågat. DN är med sin ständiga krigshets, vurmande för NATO en stinkande medial soptipp som läcker ut allt fler märkliga politiska åsikter.

Har just läst den presshistoriskt ytterst intressanta  minnesboken Moralisten och drakarna av Karl-Erik Lagerlöf. När han började skriva om miljö, kritiskt om EU och monopoliseringen inom  mediabranschen kom Lagerlöf på kant med DN.s ägare Bonnier. Sedan han efter 20 år som litteraturkritiker i DN slutade fick han inte ens in svar på angrepp från de folkparti-redaktörer som kom efter honom på DN.
Rune Lanestrand’
dn

5 Responses to Glädjande att krigshetsande DN tappar läsare

 1. […] att han liknar en jättetrött mager chefredaktör som blivit utsedd till årets förvillare och förlorar läsare. Min Ribbentropp har en svart man, svarta ögon, lång nos, bestämd högfärdig min och stora […]

  Gilla

 2. ingeborg skriver:

  Det är glädjande att det inte går bra för DN. Alltid något så här i juletid. Tänk om vi inte hade alla bloggar som talar om vad som faktiskt pågår.

  Gilla

 3. Jan Åhman skriver:

  Det du skriver fortsätter stilenligt idag när DN:s förstasida toppas med ”Wallström hyllar Bildt”. Med fortsättning i en okritisk artikel inne i tidningen om hennes besök i Kiev. Vilket i och för sig också säger mycket om den nya regeringens utrikespolitik; infångade.
  Och vi som nyligen böt från SvD till DN därför att vi var så less även på Svenskans krigshetsande kampanjjournalistik! Blåsta!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja DN är värre än Svenska Dagbladet. Utan att läsa sociala medier får man inget veta som är ocensurerat. Åsiktskorridoren i de stora medierna blir allt trängre. Yttrandefriheten är faktiskt större i många annonstidningar. Vilket visar att även företagarna ogillar det snäva politiskt korrekta.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: