Fria tankar om fred i advent.

I dag sjöng vår kör in advent i Väne-Ryrs lilla kyrka.
Ett par grader kallt, stilla, barfrost och sol. Högtidligt med andra ord. Dagens texter handlar mycket om Jesus budskap om frid och fred.  Ser jag mig omkring har hans revolutionära budskap förvaltats dåligt. Inte minst av oss kristna.
”Stridens bågar ska utrotas” är ett budskap som väl aldrig varit så aktuellt som i denna våldsamma tid när snart alla krigar mot alla. Och som gör många människor  sorgsna och uppgivna.
Tyvärr används religionen ofta som ett motiv för att kriga. Något som jag aldrig har kunnat förstå eller  förlikat mig med. Vi som är kristna måste följa upp Jesus radikala budskap om att utrota striden bågar.
USA som säger sig vara ett kristet land, men som har startat flest krig under efterkrigstiden och med våld underkuvar sig länder som har rikedomar, bär ett stort ansvar. Den starkaste måste börja byta bomber mot förhandlingar. Om vi inte ska utrota oss själva.
Jag hade hoppats så mycket på Barack Obama som har rötter i både kristendom och islam.
Obama har nu en chans att på sina två återstående år som  president leva upp till Nobels Fredspris och upprätta sitt anseende genom att ta täten och kräva nedrustning och fred i stället för ytterligare upprustning.
Då skulle jubel över hela världen bryta ut!
Rune Lanestrand

3 Responses to Fria tankar om fred i advent.

 1. Rolf Löfgren skriver:

  Boken ”Hotet mot livet” av William Engdahl, beskriver denna makt-elit mycket tydligt. Den sista riktiga presidenten i USA var John F Kennedy. Han utmanade eliten för hårt, med känt resultat.

  http://www.anarchos.se/index.php?route=product/product&author_id=1&product_id=50

  Gilla

 2. Lasse skriver:

  Obama är en ”puppet” som bedriver krig för maktens räkning. En lejd massmördare som orsakat miljoner människors död, skador och flykt. Han lovade fred och frihet men fortsatte alla Bush krigen och startade flera nya krig och ökade kontrollen av folket. Dagens elit i USA måste bort innan folket kan ta tillbaka sin politiska makt. USA är nästan helt korrumperat av eliten.

  Gilla

 3. Eva Sternberg skriver:

  Kära Rune!
  Glad advent!
  Obama gör just det, som Du efterlyser – men vi är för dumma att förstå det! Han har just beviljat uppehållstillstånd till över 20 miljoner människor i USA!Varma hälsningar
  Eva

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: