”Margarinreklam” som gick hem.

Tänk redan 1977.  Kul och genial. Här finns så mycket komprimerat. Föraktet för landsbygdens folk, för det enkla, okonstlade och övermodet från staden/industrin som vi som växt upp på landsbygden har fått uppleva.
Det var väl vid samma tidpunkt som de köpta vita rockarna på Livsmedelsverket satte in sin kanonad av reklam för margarinet. Och som fortfarande pågår.
Experter som sedan visat sig var kopplade till den fullkomligt samvetslösa margarinindustrin och som sålt både sin själ och människor hälsa för höga löner och feta konsultarvoden. 
Rune Lanestrand

4 Responses to ”Margarinreklam” som gick hem.

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Tydligen blev Filmarkivet överbelastat för nu fungerar länkningen igen. Många minns säkert Coop:s reklamfilm för ekologiskt. En man med giftspruta på ryggen kom in till ett par på restaurangen och sprutade lite växtgift på tallriken. Den stoppades av Spannmålsodlarna uppbackade av LRF.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Reklamfilmen för smör från 1977 som jag la in går inte att hitta. Den har tydligen tagits bort från Filmarkivet. Var den för känslig för margarinindustrin? Är den så mäktig att den t o m kan få bort för dem obekväma filmer?
  Eller är det bara ett tillfälligt tekniskt fel. Är det någon som fortfarande kan få fram den? Är den verkligen borttagen visar detta hur yttrandefriheten har beskurits sedan filmen gjordes på -70.taket.

  Gilla

 3. Irene Andersson skriver:

  Men livsmedelsverket kör på margarinlinjen, och påverkar fortfarande inköpen hos allmänheten,kommuner och landsting…

  Gilla

 4. Jan Öhlund skriver:

  Tacksam för Margarinfilmen från 1977. Illustrerar väl hur vi människor i allmänhet är funtade. Räddningen är att en och annan belyser verkligheten för att undvika totalt gangstervälde.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: