En iskall moderatdrottning från Djursholm,

från överklassens Djursholm, har lanserats för att återta de tappade moderatväljarna.
Tillåt mig betvivla. Jag får dåliga politiska vibbar då hon tycks vara samma extrema nyliberala variant  som Annie Lööf och Fredrik Federley.
Ordet miljö har jag aldrig hört Ann Kinberg Batra tala om. Och oss som bor på landsbygden har hon försökt trycka ner med att kalla oss lantisar som är mindre smarta än stockholmare.
För oss inger hon inget hopp om ett stopp för landsbygdens avfolkning och fortsatt centralisering av människor och företag till storstadsregionerna.
I likhet med Stureplanscentern kommer Kinberg Batra att cementera den breda politiska vägen med kärnkraft, uranbrytning, utförsäljning av naturtillgångar, miljöfarligt storskaligt industrijordbruk, lösa tyglar för skattefifflande riskkapitalister inom den offentliga sektorn, misslyckad migrationspolitik och växande klyftor mellan fattig och rik.
Rune Lanestrand
dn   dn

 

15 Responses to En iskall moderatdrottning från Djursholm,

 1. Inge skriver:

  Dessa två maktgalna kvinnor kommer snart att råka i luven på varandra. Annie såg upp till Fredrik som en pappa, stod alltid med näsan i vädret mot honom, nu vill hon ha makt och ser att hon har erfarenhet men det är in schimmär, hon är fortfarande lika omogen och det kommer att visa sig snart. Försvinner Björklund så kommer det att hända saker och Hägglund kommer utanför, vilket han redan gjort. Maria Larsson har redan hoppat av politiken och partistyrelsen, de har problem. Alliansen kommer att få problem med SD och då kommer de att svaja.

  Gilla

 2. Eva Ivarsson skriver:

  Rune din utomordentliga recension av Solveig Ternströms memoarer går inte att kommentera – en tillfällighet eller ?? En bok att läsa om man undrar hur det går till i politiken !

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Eva, den stack iväg för tidigt. Den mänskliga faktorn. Alltså mitt fel. När jag är helt nöjd med den lägger jag in den på nytt. Roligt att du gillade den.

   Gilla

 3. Camilla skriver:

  Ja, usch. Jag får kalla kårar, av denna kvinna, Kinberg Batra
  .
  Tänk om det kunde komma in lite vettiga människor, i de högre skikten av politiken. Jag får fortsätta drömma…

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Inte smart om en vill bli statsminister! https://www.youtube.com/watch?v=nM-ByPAD48w

  Gilla

 5. ack ja , risk att hon blir Sveriges första kvinnliga statsminister!! Hu! Men det finns dom på högerkanter som hellre skulle vila se Annie Lööv ”i dom pumpsen” – det skulle ju vara ännu värre! Tycker jag!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ur askan i elden menar menar du, Eller pest och kolera att välja mellan.

   Gilla

  • Sylvia Olofsson skriver:

   Hur kan centerpartiet som jag alltid har tyckt varit ett tryggt och för oss på landsbygden tänkande ha en som Annie Lööv som partiledare. Hon har ju aldig arbetat inte vuxit ur ungdomsförbundsmentaliteten. Jag skulle aldrig rösta på ett parti som leds av en som saknar livserfarenhet och kunskap om vardagsliv. trött på alla politiker broilers som tror att de vet och kan allt och därtill uppför sig barnsligt .

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Annie Lööv är som en mekanisk docka. Hon är som du skriver en politisk broiler som bara låtsas att hon begriper verkligheten. Men de lika teoretiska politiska reportrarna är imponerade och matchar henne. Själv bröt jag med centern när partiet svek landsbygden och gick LRF:s ärenden med satsning på storjordbruk och djurfabriker..

    Gilla

 6. anna skriver:

  Folk är dumma i huvudet så ”Alliansen” kommer att vinna stort i mars. Trots allt du räknar upp växer både SD och M. Slutsats?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   För det första vet du inget om hur det går i valet. Och för det andra ska man inte sätta sig på höga hästar och idiotförklarar folk. Det tycker jag är verkligen dumt. Om du anser dig så klok varför sätter du då inte ut ditt namn?

   Gilla

 7. Jan Öhlund skriver:

  Batra & Lööf ökar sannolikt chanserna för de rödgröna i valet mars nästa år.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Har från maktens korridorer hört att Batra Kinberg ska i likhet med Annie Lööf gå på kurs i USA för att lära sig ständigt ha ett leende på läpparna. Och att upprepa samma svar om man inte kan svara. s k Ringholmare. Det gynnar säkert oppositionen.

   Gilla

 8. Torsten Johansson skriver:

  Så sant!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: