”Decemberöverenskommelsen”

är när nog den fegaste uppgörelsen över blockgränserna som någonsin har träffats i Sveriges riksdag. Det är inget mindre än en avskaffande av parlamentarismen. Och därmed demokratin.
Anna Kinberg Batra som inte har minsta hum om vad demokrati är säger att denna oheliga allians ska  vara i kraft även under nästa valperiod. Fan trot.
Med tanke på den småaktighet och löjeväckande sandlådementalitet som i dag präglar partitopparna så kommer uppgörelsen förmodligen att brytas innan bläcket har torkat.

Rune Lanestrand

15 Responses to ”Decemberöverenskommelsen”

 1. Sylvia Olofsson skriver:

  Är det bara jag som tycker att Centerpartiet är helt vridet åt höger och stureplan mer än landsbygden. Att ha en partiledare som inte varit ute i verkligheten utan förefaller mer som en muffare i sina dogmatiska utspel. Jag saknar Torbjörn Fälldin och Olle, dem hade jag röstat på men att ha förtroende för någon som aldrig haft ett riktigt jobb, slitit med blöjor och försökt få lönen att räcka till det kan jag inte ha.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  De stora medierna har som vanligt varit kvicka med att backa upp partieliten med egna ”opinionsundersökningar.” Att partiombudsmännen ute i de moderata distrikten stöder den blivande partiledaren är inte överraskande. Däremot bekräftar de bara den växande klyftan mellan partiapparaten och medlemmarna.
  Gick in på Anna Kinberg Batras FB. Sällan eller aldrig har väl en partiledare fått så oerhört mycket stryk av sina egna. Grym men saklig och välunderbyggd. Väldigt få ger henne stöd för utförsäljningen av demokratin tillsammans med sextetten.

  Gilla

 3. Diana F skriver:

  Jag har kanske inte förstått, men min första tanke var att det var bra. Samlingsregering utan blockgränser, det hade vi väl under kriget (andra världskriget alltså)? SD väger lätt i så fall! De måste motas bort!

  Gilla

 4. Kenneth Johansson skriver:

  Den nuvarande invandringen har inget att göra med att tycka synd om dem. Politikerna är extrema när det gäller att tycka lika dant förutom SD. Bakåt i tiden har vi för det mesta haft en ganska restriktiv invandringspolitik.
  Det hela handlar om den ekonomiska eliten och Bilderbergarna, det är de som styr alltihop. Såg nyligen att Carl Bildt är ständig medlem där. Egentligen i sig är invandringen ingen stor politisk fråga, om den ligger på en rimlig nivå.

  Men nu gör den ekonomiska eliten allt för att sätta igång ett nytt världskrig. Massinvandringen till Sverige ska användas dels för att rasera välfärden här dels att helst orsaka inbördeskrig. Antalet kriminella som kommer hit är extremt många.
  Dessutom finns risk att den här eliten raserar den svenska kronans värde på samma sätt som de har gjort med rubeln. Via Wall Street i USA gör den en s.k. naken blankning mot den svenska kronan och utraderar dess värde mer eller mindre.Detta är något fullständigt kriminellt.

  Och i slutänden handlar allt om pengar. Att starta krig och stjäla allt de vill ha är ekonomiskt lönsamt för dem. Dessutom det viktigaste är att dollarn fortsätter vara en världsvaluta för dem . De länder som har försökt ändra på det har blivit söndermosade av USA och de är rätt många.

  Det finns en hel del böcker om den ekonomiska eliten och Bilderbergarna och vad de står för, jag tror att det är viktigt att så många som möjligt läser på om detta.

  Gilla

 5. Fredrik skriver:

  Vilken tragedi. Det är helt bisarrt. Här är en alternativ idé. GÖR UPP med SD och gör det som 80% av svenska folket vill och sen skaffa Carte blanche för borgerlig politik.

  VIlka förbannade stolpskott. Nu MÅSTE man rösta SD trots att man tycker att dom är puckon!

  Gilla

 6. Anders Rydén skriver:

  Äh, blockpolitiken var i mycket en chimär för ”maktpolitiken”
  Bland annat Solveig Ternsröm har visat det.

  Så nästa gång vi går till valurnorna, glöm bara inte: Din röst spelar roll! Det gör den faktiskt. Ja verkligen. Du måste tro det.
  Annars rämnar illusionen.

  Gilla

 7. Sofia skriver:

  Alla med ett genuint intresse för Sveriges framtid läs
  ”Visionären” 27 dec 23:24
  http://snaphanen.dk/2014/12/26/walid-shoebat-why-i-wanted-to-kill-you/#comment-885953

  Gilla

 8. menade makten o härligheten – makten!!!

  Gilla

  • Sune skriver:

   Hej
   Hur kan du mena att SD roffar åt sig makt, de har ju blivit valda. Är det någon som roffar åt sig makt så är det Lövfen.
   Detta är liknande som hände i EU parlamentet, ohelig allians mellan höger och vänster för att skaffa mer inflytande än vad valresultatet gav.

   Hälsningar
   Sune

   Gilla

 9. bättre än nyval med risk för att SD skulle roffa åt sig mer av marken o härligheten!

  Gilla

  • ragnhild johnsen skriver:

   Ja, Gud forby at SD fikk flere stemmer, og vise at alt flere setter spørsmålstegn ved innvandringstakten. Men Reinfeldt har gjort sitt, dere har bidratt som velgere, jeg toer mine hender og gremmes på deres vegne, egne vegne med, da vi har en lang, lang grense mot Sverige.

   Reinfeldt blir nok engasjert i FN sin fra 2015 offisielle globalismeagenda. Blir han sjef for denne tro, hans iherdige innsats i Sverie skulle kunne tale for det.

   Gilla

 10. Göran Keijser skriver:

  Må tro om den Nordiska mytologin skall bli verklighet. Det stora sveket som presenterades som Decemberöverenskommelsen kanske är inledningen på Fimbulvintern.

  Gilla

 11. flobybo skriver:

  Tro jag med

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: