SIFO försöker legitimera Decemberkuppen

Många tror att att SIFO är ett slags oberoende institution som står över partipolitiken. Tvärtom  är opinionsinstituten en del av det politiska och ekonomiska etablissemanget.
De olika opinionsinstituten är i de flesta fall knutna till olika partier, företag och stora organisationer med en bestämd politisk agenda. På samma sätt som de  så kallade tankesmedjorna som styr allt mer i svensk politik.
När SIFO snabbt basunerar ut att en majoritet av svenska folket gillar att sex partier kommit överens om att undergräva demokratin och förlama riksdagen så är detta ett rent politiskt utspel.
Vilket svar man får beror helt och hållet på vilket alternativ SIFO gett de utfrågade. Om de överhuvudtaget gjort något seriös utfrågning.
Mot bakgrund av att erfarna statsvetare säger att uppgörelsen är så komplicerad att de inte ens i en längre intervju kan klara ut dess fulla konsekvenser  gör sig SIFO närmast löjlig  när man försöker framställa sig som sanningssägare och påstå att Decemberkuppen har starkt stöd i befolkningen.
Rune Lanestrand

 

 

13 Responses to SIFO försöker legitimera Decemberkuppen

 1. valther skriver:

  Det finns väl inte en kritisk och kunnig mäniska som kan se någon som helst demokratisk anda i den uppgörelse som S+MP och Alliansen har gjort upp om.

  Gilla

 2. danuhrbom skriver:

  Det var skönt att få växa upp i en illusion med en tro om att samhället ville människorna väl.

  Det var förbryllande att senare se alla konstiga beslut som gjordes och att tro att de inte förstod att göra bättre.

  Det var roligt att skapa förslag som skulle göra livet i samhället bättre och att drömma om hur bra det skulle kunna bli.

  Det var beklämmande att upptäcka att Sverige och hela Världen styrs av kriminella gangsters som förtrycker och vill ha oss som slavar.

  Det är upplyftande att upptäcka att den enda väg jag har för att komma ur slaverit, är att gå inåt och börja utveckla min vilande potential som är fri från politik och religion.

  Gilla

 3. SIFO är ett vinstdrivande aktiebolag med org nr 556060-1220 och finns att söka i det statliga Näringslivsregistret vilket finns hos http://www.bolagsverket.se. SIFO har globala ägare.

  En viktig inkomskälla är att utföra opinonsundersökningar åt företag och organisationer som är villiga att betala för det. När undersökningen är färdig kan det beställande företaget välja att betala ett lågt pris till SIFO för undersökningen. Men då ges SIFO äganderätten till materialet och kan sälja det vidare flera gånger till t ex företag och tidningar.

  Om det beställande företaget endast vill att vissa delar skall bli kända får man betala ett högre pris. Företaget kanske vill dölja vissa frågor och svar eller dölja hur frågorna ställdes. Man gör alltså ett affärsavtal för varje undersökning.

  Dagens Industri hade ett stort uppslag med mig som Ica-handlare där jag beskyllde vårt förbund ( icahandlarnas förbund ) för att använda sig av öststatsdemokrati för att manipulera de privata Icahandlarnas verkliga önskemål gentomot förbundet.

  Ica anlitade då SIFO för att intervjua Icahandlarna. Med det resultatet lyckades de stoppa fler artiklar från mig i Dagens Industri. Jag beskylldes alltså av Dagens Industri som oseriös och fick inte fler uppdrag.

  Jag ringde SIFO för att läsa igenom hur de genomfört undersökningen. Men Ica hade då betalat exstra och köpt hela aganderätten och hemligstämplat materialet. Detta var år 1986.

  Med vänlig hälsning
  Engelbrekt Larsson

  Gilla

  • Allan skriver:

   Och företaget går bra. 2013 var omsättningen drygt 450 miljoner och nettot drygt 16 miljoner. Man hade 215 anställda med en genomsnittlig lön på 494000 kronor

   Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Tack Engelbrekt Larsson. Det var väldigt intressant att se hur SIFO fullkomligt skrupelfritt döljer vissa uppgifter från sina enkäter bara de får bra betalt. Detta var värre än jag trodde,

   Gilla

 4. Thorsten Schütte skriver:

  OK, men det hade varit intressant att veta till vilka partier eller organisationer SIFO är bunden!

  Gilla

 5. Louise Pettersson skriver:

  Ja jag undrade också hur tusan de hade ställt frågorna.

  Gilla

 6. Frazer skriver:

  Ja Rune .Om man inte skaffar sig information själv och bara lyssnar på vad de basunerar ut i TV, Radio och pressen så tror folket till slut på detta.Tankeverksamheten avtar.Goebbels sa att basunerar man ut en lögn tillräckligt många gånger så kommer folket att tro på den!!!! Förresten undrar jag när Annie Löf skall äta upp sin sko??Odenberg har helt rätt.

  Gilla

 7. Rune Lanestrand skriver:

  Det finns ledande moderater som vågar säga sanningen om Decemberkuppen. Så här skriver förre gruppledaren i riksdagen Mikael Odenberg i DN Debatt:
  ”Kapitulation utan villkor. Oavsett vilka budgetförslag regeringen lägger så har Alliansen nu förbundit sig att inte stoppa dem i riksdagen.”
  Parlamentarismen är helt satt ur spel menar den rättrådige Odenberg.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: