Sittstrejken vid asylförläggningen i Grytan

avslöjar i ett enda drag den misslyckade migrationspolitiken. Kollegan Jens Ganman på Radio Östersund ger här en förtvivlad och osminkad berättelse från ”busstrejken” och den havererade flyktingmottagningen.

Rune Lanestrand

6 Responses to Sittstrejken vid asylförläggningen i Grytan

 1. Anonym skriver:

  Hur vet man att det inte är IS-krigare på permis ?

  Gilla

 2. Ragnhild skriver:

  Jeg leste også denne reporteren sin opplevelse; Og jeg må si at bildet fikk flere nyanser. Fortvilelse og den godtar jeg – var mitt nye inntrykk.

  Sier oss kanskje noe om at politikernes agenda ikke er helt som vi velgere har forstått. Rovdrift på både lands befolkning og ressurser, som jo skal komme flyktningene til gode. Og ettersom flere stiller seg spørsmål, uten å få gode nok svar så øker konfliktnivåer. Er dette ok.

  Leser nå at politiet i innvandrerghettoer blir spionert på av brannstiftere – de blir forfulgt og opplever at det blir notert hvor de bor…. og kjenner på en utrygghet.

  Store avisoppslag i Sverige – og i Norge forteller om moskebranner som IKKE er definert som påsatt av svensk-etniske borgere. At man ikke vet, DET forteller man ikke i fortsettelsene. Og så demonstreres det mot islamofobi, for sikkerhets-skyld? Nok en tilbakekommende håndtering til nyttte for både øket og sementerende konfliktnivå?

  Regjeringers gode hjerter? Eller kynisk bruk av menneskelige brikker i et kapitalfremmende liberalistisk spill, som tjener spillerne selv. Spill-brikker kaller jeg denne tøylesløse innvandringen.

  Andre lands økonomier eks. China – må ikke få for stort forsprang. ”Det var det du la opp til Reinfeldt – om jeg forsto deg rett”. Nå møtes han, norges statsminister, samt flere til konferanse et sted i Norge: Antatt tema:
  Liberalismens fremme – koste hva det koste vil …. bl.a. ned med lønningene – og velferden – kanskje i en slik grad våre eliter legger opp til. Stikkord forøvrig er ”globalisme”.

  Du verden, Rune Lanestrand – hvor går vi 😉

  Gilla

  • Ragnhild skriver:

   – kanskje ikke i en slik grad våre eliter legger opp til. (skulle det være).

   Jeg så ikke din kommentar – men det er jo slik man tenker at man ville oppleve det – ja. Alikevel ble jeg beveget av reporterens opplevelse.

   Gilla

 3. Frazer skriver:

  Rune. Det visar bara hur allt havererat när de utan att ´´skämmas´´inte räds för att ställa krav på allt.Myndigheterna verkar lägga sig platt.Vet vi vilka de är ? Dokument har ju inte 90% av dem!! Kommer de överhuvudtaget från Syrien?? Hur kan 7klövern överhuvudtaget ge PUT så fort de korsar gränsen hit?Allt skall de beviljas för de berikar ju Sverige.Var finns arbeten-bostäder+allt annat som behövs??Men den dagen kommer då allt brakar ihop och den är inte långt borta.Det tragiska är att allt skall betalas av oss skattebetalare .Om de betalade tillbaka de 250-300 miljarder som de ´´stal´´ från pensionsfonderna så kanske de kunde höja pensionerna .Istället för att vräka ut pengar på invandring.Demokratin har de avskaffat och folket tiger man börjar undra hur är det ställt med medborgarna i detta land.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jag strävar efter en sansad och ärlig debatt om den förda migrations- och integrationspolitiken. Det är förutsättningen för att en bra sådan kan sättas i verket. Då måst man också i likhet med kd-ledaren Göran Hägglund också kunna diskutera mottagningens omfattning. I dag finns ingen som helst plan för hur de som kommer, inom rimlig tid, ska kunna lämna flyktingförläggningarna eller ännu mindre få ett arbete. Vilket är en förutsättning för integrering.

   Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Man kan fråga sig vilken bild de asylsökande har getts av Sverige då vissa inte ens tillfälligt nöjer sig med att komma till en land i fred och en förläggning med, värme, mat och husrum. I säkerhet långt bort från det elände de flyr ifrån. Själv skulle jag vara oerhört tacksamt för ett sådant mottagande om jag tvingades fly för att rädda mitt liv.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: