Granskas IS-krigare som återvänder till Sverige?

Efter de fruktansvärda terrordåd som drabbat Frankrike finns det nu ytterligare skäl att granska den svenska beredskapen mot terrorattentat. När Taimour Abdulwahab al-Abdaly sprängde sig i hörnet Drottninggatan-Bryggargatan i Stockholm under julruschen 2010 togs, alla inklusive SÄPO, på sängen.
Jag undrar ibland om aningslösa Sverige har blivit ett europeiskt näste för IS. För enligt säkerhetspolisen deltar bara från Göteborg ett hundratal personer i Islamiska Statens krig i Syrien. Vad sker när dessa vettvillingar kommer tillbaka till Sverige.
Enligt uppgift har Mona Sahlin getts i uppdrag av regeringen att ta hand om återvändande IS-krigare.Vad består detta omhändertagande av. Har inte dessa unga män som själva eller med sina familjer, som flytt undan krig, våld och förföljelse, förverkat sitt medborgarskap när de åker tillbaka och krigar för barbariska IS. Ett kriminell rörelse som främst dödar andra muslimer.
Det finns starka skäl för att inte låta dem återvända till Sverige samtidigt som flyktingar från Syriens måste utredas om de har krigat för IS eller hyser sympatier för den Islamiska Staten. Allt för att förebygga ett terrorgrepp i vårt land. IS-ledaren har även pekat ut Sverige och svenska företag som ett mål för sin terror.

Rune Lanestrand

10 Responses to Granskas IS-krigare som återvänder till Sverige?

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Centerpartiets kommunalråd Rasmus Persson i Örebro föreslår att IS-krigare som återvänder ska få psykologhjälp och ett arbete. En slogan har redan myntats. Åk till Syrien och kriga och få ett jobb.. https://runelanestrand.wordpress.com/2015/01/10/granskas-is-krigare-som-atervander-till-sverige/

  Gilla

 2. valther skriver:

  Sune du är en svensk hjälte som likt pojken i H. C. Andersens saga om Kjejsarens nya kläder säger sanningen.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Hyckleri på högsta nivå. Många av de politiker som bär det största ansvaret för den ökade spänningen mellan länder i mellan-östern och väst samlades i dag i Paris. I en demonstration för en fredligare värld.
  Detta efter att i åratal ha skickat trupper som dödat tiotusentals oskyldiga civila i mellan-östern. Kan nämnas, tvärtemot vad media förmedlat, att Sverige fortfarande har kvar stridande trupp i Afghanistan.

  Gilla

 4. Kenneth Johansson skriver:

  Världen är upp och nedvänd, tänker på IS. Alla spyr galla över IS samtidigt förser USA dem med allt de behöver från vapen, mat, utbildning och organisation. De här soldaterna är extremt välutbildade. Det finns eller har funnits amerikanska elitsoldater också inblandade i detta.

  USA vill ha bort den nuvarande regimen i Syrien för att sedan sätta in sitt eget folk. Därefter kan USA stjäla allt av värde i det landet. Förutom att tvinga på folket GMO-mat.

  Så här gör USA i land efter land i hela världen. Även Världsbanken blandar man in för att skuldsätta länderna på ett orimligt sätt.

  Gilla

 5. Jag tycker att de som åker och krigar för högermilisen i Ukraina glöms bort i Hysterin. Vi får inte gömma bort Breivik i den här röran och bara stirra oss blinda på en sort av terrorister. Dom är alla lika farliga oavsett vilken extremistgrupp de tillhör.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   De svenska terrorister som krigar tillsammans med fascistiska grupperingar i östra Ukraina ses närmast som hjältar av Carl Bild, flesta partier och lydmedia. Inte minst dn expr, svt, tv4 och sr.

   Gilla

 6. Jörgen Westin skriver:

  Med tanke på det angrepp som skedde av Boko Haram i Nigeria med över 2000 dödade, vilket inte fått speciellt stora rubriker i västmedia så är det en påtaglig snedbalans på rapporteringen

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det kan jag hålla med om. Inte hålls det heller några tysta minnesstunder för alla de som USA och de allierade har dödat och fortsatt dödar i Afghanistan, Irak, Syrien. Hur många oskyldiga Obamas drönare dödar varje vecka i Pakistan är det också väldigt tyst om. Lika lite som vi accepterar individuella terrorangrepp ska vi acceptera de som sker i statlig regi.

   Gilla

 7. Torsten Johansson skriver:

  Kortsiktigt och som varande realitet har du rätt. Om, vårt land, (om man vågar skriva så) skall långsiktigt avlägsna sig från den utrikespolitik som EU för, måste vi lämna EU. Utrikespolitiken EU valt, är acceptans av krig, som en del i den ekonomiska tillväxten. Lägger vi distans till EU-s politik, upplevs vi i av 2 miljarder människor även som avståndstagare till USA s illgärningar. Vi, Sverige, vi svenskar, har tidigare upplevts på detta sätt, och rent egoistiskt, handelsmässigt mm, var det våra bästa år.

  Gilla

  • Sune skriver:

   Intressant att du knappt vågar skriva , vårt land, jag förstår dig. En statsminister som tycker vi har påhittade gränser etc.
   President Holland utropade Leve Republiken, Leve Frankrike, skulle vara skönt att höra en ledande politiker som stod upp för Sverige på samma sätt.
   EU, ja utsikterna är mörka, en hälare som kommisionsordförande, och bygger upp en stora militära krafter.
   Ut ur EU.

   Sune Olsson

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: