Wallström ökar terrorhotet mot Sverige

Jag tror knappt mina ögon när jag på svt:s hemsida läser att  ”Regeringen vilka skicka svensk militär för att utbilda irakisk trupp som strider mot IS. Ett förslag ska läggas fram till riksdagen.”  Precis som om inte terrorhotet redan är tillräckligt stort mot Sverige. Bl a genom svenska soldaters krigande i Afghanistan.
Samtidigt vid Folk och Försvars rikskonferens i Sälen tillkännages att Margot Wallström av regeringen ska ges ytterligare resurser som ”nationell samordnare med uppdrag att arbeta förebyggande mot extremism.”
Oavsett vad man tilltror Mona Sahlin om att förebygga extremism så blir det hela inte seriöst när regeringen samtidigt ska skicka svensk militär till det sönderbombade Irak. Där hjälparbetare vittnar om  att  USA och västmakternas krigande har lett till ännu värre förhållande än under Saddam Husseins tid vi makten.
Min erfarenhet under dryga 20 år som krigsplacerad i centrala Beredskapsnämnden för Psykologiskt försvar säger mig att något så kontraproduktivt som att stärka freden genom att skicka svensk militär till Irak kan väl inte ens folkpartiets krigsfixerade major Björklund komma på.

Rune Lanestrand
artikel i svt

 

9 Responses to Wallström ökar terrorhotet mot Sverige

 1. David Auke skriver:

  Ja, alt är självklart USA’s fel. islam har ju inte krigat med svärdet i 1400 år. Alla land i världen som har haft muslimsk styresätt långt innan USA blev stormakt har ju varit fantastiska fredparadis och islam har ju aldrig växt genom at tvinga under sej med svärd och blod alla som inte til underordna sej, så självklart, alt är USA’s fel!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Du har helt rätt i att det krigades före USA med sina allierade började bygga upp talibanerna för att slå ut ryssarna i Afghanistan.
   Skillnaden är den att muslimska terrorister kom inte hit till Norden innan USA och de allierade hade bombat sönder stora delar av mellan-östern.

   Gilla

 2. Gösta Walin skriver:

  Det finns kloka krafter inom US
  The aggressive foreign policies of the United States and its allies in the Middle East have radicalized thousands and have made us less safe. Blowback is real whether some want to recognize it or not. There are no guarantees of security, but only a policy of non-intervention can reduce the risk of another attack.

  Citat av Ron Paul ur:

  http://us6.campaign-archive1.com/?u=a6b3044a9fe8889c822d11c16&id=505bfd96ee&e=b60453a8bb

  Gösta

  Gilla

 3. Kenneth Johansson skriver:

  Först kommer CIA och startar upp oroligheter i land efter land, därefter kommer USAs militära trupper och börjar bomba sönder land efter land. Det konstiga är att de nämns knappt alls i det hela

  Något annat som inte stämmer, ett land som man är rädd för militärt hotar man inte eller provocerar så att de kanske startar upp krig. Mot Ryssland hotar och provocerar i stort sett alla länder även lilla Sverige, senast nu i ”Folk och Försvar” i Falun.

  Under 2a världskriget provocerade aldrig Sverige Tyskland, samma sak mellan Sverige och USA. Dessa länder är och var Sverige rädda för.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   CIA och israeliska Mossad opererar i många länder inklusive Ukraina för att åstadkomma kaos så USA och NATO kan komma som befriare.

   Gilla

 4. Dick Orsvärn skriver:

  Det är väl en medveten politik för att just öka terrorhotet,med ökat terrorhot ökar ju benägenheten att sätta upp kameror,skaffa mer ”civil-militär” polis osv….. Och för alla som tror att terror är en islamsk uppfinning,och på smörjan som presenteras i lydmedia framstår nog ett ”terrorhot” som ngt värre än dagens Politik,som ju helt uppenbart går ut på att skapa kaos!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Lydmedia är dessutom helt blind för den statsterror som USA och NATO bedriver mot länder som råkar ligga i vägen för exploatering av olja och andra naturtillgångar. Eller där USA vill anlägga ytterligare en militärbas som ett led sitt eftersträvade världsherravälde. Det gäller inte minst Ukraina där man tillsammans med EU och Sverige stöder rena fascister.

   Gilla

 5. Torsten Johansson skriver:

  Så rätt Rune. Wallströms utspel är med all säkerhet inte hennes egen ide. Tror inte hon är kapabel att hitta på utspelet. Förslaget har uppenbart kommit från USA. ( Inga reaktioner från alliansen ) USA känner sig politiskt ensamma, trots att de har sällskap av England och Frankrike i oljestaden Arbil i Irakiska kurdistan. USA har laddat råttfällan i Rosenbad, med en ostbit (FN). Wallström snor åt sig osten och fällan slår igen. Den distans till,USA.s illdåd, som Irakerna och arabvärlden tror sig ha sett Sverige ha, blir eliminerad. Helt plötsligt blir vi del av barnamördande i handelsblockader, tortyr, fosfor och deluted uranbombningar. Svenska politiker, verkar inte förstå, att det är de araber som ändrar sin syn på Sverige, som i framtiden kan signera handel och annat umgänge med Sverige. Till sist. Att Wallström infe begriper vad hon gör kan jag förstå. Det är kurder hon har svensk kontakt med. Iraker, Syrier, Iranier och turkar, ser de inhemska kurdernas krav, som ”femtekolonneri”. Och även här har vi anledning att hålla oss på avstånd.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja varför skulle Sverige blanda sig i detta meningslösa dödande i mellan-östern. I länder som aldrig utgjort någon hot mot oss. Det är inte vapen som saknas.Det är sunt förnuft och det skulle vi kunna bidra med om vi höll fast vid vårt lands tidigare fredslinje med humanitärt bistånd i stället för som nu med vapen och soldater.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: