Rapports korrespondent i Moskva Elin Jönsson

har med sitt hat mot Ryssland och Putin förvånat mig länge. Jag har inte kunnat förstå att en så ung korrespondent så konsekvent och ensidigt rapporterat allt negativt hon har kunnat vaska fram om värdlandet. Helt plötsligt fick jag förklaringen.
Elin Jönsson är gift, med  chefen för politiska avdelningen på svenska ambassaden i Moskva, David Emtestam. Hon har alltså fram till årsskiftet haft en direkt länk till svenska UD och inte minst Putin-hataren själv, Carl Bildt.
Donetsborna  har verkligen en poäng när de anklagar Elin Jönsson  för att vara en utländsk agent åt svenska UD, svenska säkerhetstjänsten, SÄPO, Carl Bildt och indirekt USA som länge dikterat svenska utrikespolitik.
David Emtestam greps av säkerhetspolisen i Minsk då han deltog i en olaglig demonstration tillsammans med en del färgrevolutions-aktivister finansierade från utlandet. Emtestam är alltså svensk diplomat. Då var han ställföreträdande ambassadör för Sverige.
Obegripligt att Public Service som ska vara opartiskt kan hålla sig med en så oprofessionell journalist, en propagandist som med sin ensidiga rapporteringen bidrar till att öka spänningen mellan Sverige och Ryssland.
Rune Lanestrand
Tidigare politisk redaktör för Älvsborgs-Posten (c)

 

 

31 Responses to Rapports korrespondent i Moskva Elin Jönsson

 1. becka skriver:

  becka

  Rapports korrespondent i Moskva Elin Jönsson | Rune Lanestrands blogg

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Nu drabbas Polen av Elin Jönsson med samma negativa reportage som tidigare Ryssland. Det blir närmast skrattretande när hon ”slumpvis” intervjuar folk på gatan och fyra är kritiska till den sittande presidenten. Den femte är också väl vald. För hon har börjat tvivla på president Duda.
  Oavsett vad man tycker om oppositionen och den sittande regeringen i Polen är Jönssons partiska reportage ytterst subjektiva, vilseledande och pinsamma för svt. Eller är det så illa att hennes tunnelseende rent av är en merit i EU-frälsta public service?

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Elin Jönsson fortsätter med sina nedsättande reportage om Ryssland.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Elin Jönsson hittar aldrig något positivt i Ryssland. I kväll i Aktuellt en ensidig rapport om hur vissa it-kanaler stoppas. Det är likadant här i landet. Fire Fox stoppar mig att skicka till google så snart jag skriver något kritiskt om invandring och islamism. Vilket hände senast i dag. Men google lyckades ändå snappa inlägget.

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Elin Jönsson främste konkurrent på dålig rapportering är SVT:s korrespondent i Washington, Carina Bergfeldt. Hon överträffar t o m hemmaredaktionen dagliga hets mot Trump i sin ensidiga rapportering. Samtidigt som vi knappast får veta någonting från det stora landet utanför Washington. Om människor och livet ute delstaterna.
  Bergfeldts rapportering är generande ytlig och ensidig. Nu visar det sig att hon i ett skrytinlägg om svensk sjukvård, som för övrigt har stora brister, inte ens kan hålla i sär gratis och avgiftsfri sjukvård. Den senare betalas av skattebetalarna och är inte alls ”gratis.”

  Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  Nu försöker svt med svt-chefen Hanna Stjärne i spetsen skyla över Elin Jönssons oprofessionella rapporter från sin tid i Moskva genom att hon får spela hjälte i ett reportage från Uzbekistan.
  Jönsson har enligt min mening förlorat allt förtroende som en objektiv journalist då hon under Moskvatiden mer eller mindre arbetade för UD och Carl Bildt när hon endast rapporterade om allt som var dåligt i Ryssland.
  Jönsson är inte den ende oseriöse utlandskorrespondenten inom public service. Det finns fler men hon är värst.

  Gilla

 7. Rune Lanestrand skriver:

  Bert Sundström som nu rapporterar från Moskva är betydligt mer nyanserad än sin förskräckliga föregångare Elin Jönsson som tycktes hata Ryssland. Hon var säkert uppskattad av svt då hennes ensidiga propaganda helt sammanföll med svenska medias dagliga förtal av Ryssland.

  Gilla

 8. Rune Lanestrand skriver:

  Den utpräglade pk-reportern i svt Elin Jönsson är tillbaka i Uzbekistan och klagar över att Rakhmat Akilovs dotter inte vil tala med henne. Det är väl inget att undra över om man följt Jönssons enfaldigt vinklade reportage.

  Gilla

 9. Rune Lanestrand skriver:

  Nu går hon igen Elin Jönsson som är en av de sämsta utrikeskorrespondenter svt har haft. Efter ett långt inslag i Rapport om två medlemmar i Pussy Riot som söker söker asyl i Sverige får Jönsson breda ut sig och om att allt är elände i Ryssland.
  Det finns väl ingen anledning att ge asyl för demonstranter som dansar nakna i en rysk kyrka för att bli världskända.. De hade säkert blivit utkörda om de gjort samma korkade provokation i en svensk kyrka.

  Gilla

 10. Rune Lanestrand skriver:

  Nu ser jag att Elin Jönsson är landsförvisad i Karibien som orkanrapportör. Hoppas hon stannar där.

  Gilla

 11. Rune Lanestrand skriver:

  Nu är Elin Jönsson på schlagerfestivalen i Kiev vilket är på rätt nivå för hennes journalistiska kompetens. Inte heller i den rollen missar hon minsta tillfälle att tala illa om Ryssland och samtidigt höja den fascistiska juntan som styr Ukraina till skyarna.

  Gilla

 12. Rune Lanestrand skriver:

  Nu är Elin Jönsson tillbaka som Moskvakorrespondent i svt. Lika propagandistisk mot Rysslandsom vanligt. Helt i linje med svenska UD.

  Gilla

 13. Rune Lanestrand skriver:

  Konstaterade i kväll att svt har en ny korrespondent i Ryssland som i motsats till Elin Jönsson inte låter som en CIA-agent.

  Gilla

 14. Natalia skriver:

  Ja, tack att du skriver om detta. Hon är verkligen en riktig vidrig liten lögnerska som bör inte vara där. Innan henne hade vi mindre smutsigt bild om Ryssland…tack vare andra reportrar.

  Gilla

 15. Fredrik Vennberg skriver:

  Ni tycks ha glömt Bilts Ryska olje aktier, då man insinuerade att han skulle gå Potins ärenden.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja det var under den tid då västvärlden trodde att de genom att köpa aktier i olja. gas och råvaror skulle ta kontrollen över detta i Ryssland. När Putin satte stopp för oligarkerna utförsäljning blev det annat ljud i skällan från från Bildt och USA.

   Gilla

 16. Rune Lanestrand skriver:

  Styrelsen i Sveriges Radio tv uppvisar ett förskräckligt menageri av politiker varav de flesta har ställt egna karriären före politisk hederlighet. Att man kan välja mediecharlatanen Ove Johansson till ordförande säger allt.
  Joanson är oerhört populär i maktens boningar då han sålt sin journalistiska heder (om han någonsin haft någon) till dem som betalt honom bäst. På den nu konkurshotade GP/Stampen extraknäckte Joanson som konsult för 2000 kr i timman, Kvitterade ut en dryg miljon under det året han var totalt misslyckad konsult. Från Västra Götaland sitter också några riktiga blåbär.
  http://www.forvaltningsstiftelsen.se/stiftelsestyrelsen.html

  Gilla

 17. Rune Lanestrand skriver:

  Osakliga inlägg från tungomålstalande NATO-fanatiker och hatare av Ryssland, som t o m anser att Erik Johanssons intervju med Stig Fredriksson är en konspiration, hänvisas till de stora drakarna som står vidöppna för era konspirationsteorier.

  Gilla

 18. Camilla skriver:

  Tack för informationen! Det här förklarar en del; att en del journalister inte kan tänka själva.

  Elin Jönsson verkar vara pigg, men hon verkar ha fått en hel del saker om bakfoten. Det hänger inte ihop, som med journalisten Fredriksson i Svd som inte heller har hela bilden av det som hänt i Ukraina, som visades i ett tidigare inlägg av dig.

  Gilla

 19. Kalla Paulsson skriver:

  Självklart ska Elin Jönsson inte vara svt: moskavas rysslands-korrspondent. Hon kan absolut inte vara opartisk pga vem hon är gift med. Alt hon har att säja är eländes, eländes, men igår i aktuellt försa hon sig; hon sa att den unga generationen var vana vid frihet. man såg på henne; aj vad sa jag, det är ju inte meningen att vi ska få veta att något någonsin är bra i Ryssland.

  Gilla

 20. ingeborg skriver:

  Bra att ta upp Elin Jönsson. Jag har länge funderat på vems ärenden hon går. Nu vet jag.

  Gilla

 21. Jan Öhlund skriver:

  Skarp och intressant iakttagelse. Elin Jönssons agerande kan knappast ha gynnat Sverige. Den svenska neutraliteten framstår som den har varit sedan andra världskriget, falsk och skamlöst döljande ett svenskt, omänskligt förhållningssätt till människor i förtryckta länder.

  Gilla

 22. Sofia skriver:

  Absurt med ständiga konspirationsteorier mot Ryssland från svenska politiker och MSM.

  Gilla

 23. Sofia skriver:

  Ryssarna har sedan många år hävdat att orsaken till Carl Bildts rysshat är att han härstammar från en hög officer i sv. krigsmakten som förlorade i ett krig mellan Sv – Ry.

  Gilla

 24. Torsten Johansson skriver:

  Tack Rune för informationen. Har länge undrat vad som får en så ung människa till tunnelseende. Nu kan man slappna av inför hennes rapporter, och protestera mot de som släpper fram damen I bildrutan och radion.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: