Äntligen

kan det bli slut på allt tjat om skolavslutningen ska få hållas i kyrkan eller inte. Själv tycker jag det är en tradition att hålla på. Men jag vet att politiskt korrekta journalister kommer att surra som bålgetingar ett tag.

Rune Lanestrand

5 Responses to Äntligen

 1. Anne Ringborg skriver:

  Barn och uppväxande behöver högtider, att livet inte bara handlar om att lunka på eller svischa iväg. Vi har några fina psalmer som
  förtjänar att sjungas . .

  Gilla

 2. grunnar skriver:

  Du har så rätt, Rune L. Att förbjuda svenska skolors skolavslutningar att vara kyrkan, därför att en del elever har annan trosuppfattning, är bara dumt, och spelar SD i händerna!

  Gilla

 3. Jörgen skriver:

  Jag håller inte med dig i detta då jag anser att Sverige är ett sekulariserat land och skall således inte främja någon religion vare sig kristendom, sionisterna eller islam. Det finns så mycket ondska inom de olika religionerna varför våra barn bör få en objektiv kunskap om detta i stället för att matas via kyrkan eller annan inrättning.

  Dessutom så anser jag det vara fullständigt absurt att vi via skattsedeln skall subventionera dessa organisationer genom s.k. trosförbundsbidrag. De bör leva på de medlemsavgifter som de kan uppbära genom medlemsvärvning och inte understödja av staten.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Vi ska inte skämmas över att vårt samhälle, våra grundläggande värderingar vilar på kristen grund. Jag tycker det är viktigt med fina traditioner. Avslutning i kyrkan är en av dem.

   Gilla

   • Gäst skriver:

    Jag instämmer i det. Avslutning i kyrkan är bra och den som inte vill deltaga där kan väl avstå och gå hem eller till sitt eget religiösa hus eller hem till sig själv.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: