Anders Borg – det värsta exemplet hittills

Det blir alt mer motbjudande att se hur avgående ministrar, partiledare och höga politiker girigt och fullkomligt skrupelfritt säljer sig till storbolag, mäktiga tankesmedjor och PR-firmor. Nu senast Anders Borg.

Efter avhoppet från politiken har Anders Borg ägnat sig åt ett utredningsuppdrag för Finlands regering, samt blivit rekryterad som vice ordförande i familjen Stenbecks maktbolag Kinnevik och styrelseledamot i mobiloperatören Millicom. Dessutom arbetar han för World Economic Forum, WEF, som senast möttes på toppmötet i Davos och i maj möts i Mexiko.
Efter att som politiker globaliserat Sverige och utan protester sett på den ständigt pågående utförsäljningen av svenska företag till transatlantiska företag blir Borg nu också rådgivare i den globala affärsbanken Citi.
Först lurar man väljarna tro att de bryr sig om vårt land och de små i samhället. När de slutar som politiker visar det sig att de hela tiden har haft andra uppdragsgivare i kulisserna som belönar dem rikligt för sin svekfulla politik.
Klimathotet stod högst på dagordningen.
Rune Lanestrand

 

 

 

5 Responses to Anders Borg – det värsta exemplet hittills

 1. Marianne lindstedt skriver:

  Man vet inte om man ska skratta eller gråta åt eländet. Dom bär sig åt som omogna barnungar.!!!

  Gilla

 2. Marianne skriver:

  Handen på hjärtat är inte alla politiker gjorda i samma form det är makten och pengarna som styr. Vem ska man lita på. I min mening finns ingen, dom vänder kappan efter vinden. För mig är det SVD som tar hem spelet än så länge. Framtiden får utvisa vem som har rätt.

  Gilla

 3. Rolf Löfgren skriver:

  Klimathotet är en stor bluff. Lars Bern har skrivit flera gånger om detta på sin blogg. http://antropocene.se/2015/january/klimatbedrageriet-pa-bild.html

  Avdankade politiker som går över till kapitalet finns det gott om, men Borg är nog värst.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Vid årets World Economic Forum i Davos den 21-24 januari kom deltagare i 1700 privatplan. Flygplatsen i Zürich räckte inte till utan man fick förr första gången öppna den schweiziska militärflygplatsen Dübendorf för de privata jetplanen.
  Av de 2 500 gästerna valde 500 i fjol att dessutom ta helikopter den sista biten från Zürichs flygplats. Klimathotet stod högst på dagordningen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: