Miljöpartiet skämmer ut sig

när de med Åsa Romson i spetsen helt fräckt smörjer kråset på skattebetalarnas bekostnad. Skamligt med tanke på de höga löner de har. Trerätters middag  för 650 kronor vardera. Till detta valde man att dricka en flaska vin för 350 kronor. Totalt landade notan för arbetsmötet på 2 950 kronor.
Statssekreterare Göran Enander som var med på arbetslunchen. En odugling som har slingrat sig fram tack vare partibok till höga poster bl a som generalsekreterare i  Naturskyddsföreningen, SNF. 2013 tjänade han dryga miljonen. Han blev för några år sedan avsatt som generaldirektör för Skogsstyrelsen för misskött ekonomi i det statliga ämbetsverket.
Statssekreterare Yvonne Ruwaida som var med på middagen har tidigare handlat för 275 000 kronor på riksdagens kreditkort utan att redovisa dessa kostnader . Hon åkte taxi för 70 000 kronor på riksdagens kreditkort bara under ett år. Hur kan en sån människa få förnyat förtroende? Fullkomligt obegripligt.
Det är dessa ständigt återkommande skandaler där partifolk med mycket höga löner skrupelfritt försöker suga ut skattebetalarna mesta möjliga som undergräver förtroendet för partierna, riksdag, regering och offentlig förvaltning.
Det är väl ingen idé att be det politiska patrasket skämmas? För det krävs det gott vett och omdöme. Och det har ni visat att ni inte har ett uns av.
Rune Lanestrand

 

 

 

8 Responses to Miljöpartiet skämmer ut sig

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Så otroligt dåligt omdöme. Och vi talar om Sveriges vice statsminister.

  Gilla

 2. Sune skriver:

  Om man är verkligt bekymmrad för miljön är miljöpartiet det sista som man skall rösta på.
  Hur flyger de privat.
  Vilken färg används till bottenmålninga av båten.
  Taxiåkande på skattemedel.
  Senast, arbetsluncher.
  Listan kan göras lång.

  Gilla

 3. Kerstin skriver:

  Hur kan det komma sej att inte sådana politiker utesluts ur sitt parti? Hur kan det komma sej att någon överhuvudtaget röstar på ett parti som tillåter detta beteende bland sina medlemmar?

  Gilla

 4. Kjell Holmsten skriver:

  Ja MP gänget är välkänt för snikna rofar takter från skattemedel, men de är inte ensamma om det! Hela riksdagspatrasket äter och smörjer kråset för våra sura skatteslantar. För några år sedan var det de brunblå i aliansen som bodde svindyrt på hotell när de reste. Och de tar gärna in folk som tänker som de, så att de gjort bort sig tidigare har ingen betydelse, de övriga vet ju var de står i politiken. Att lura och bedra, titta bara på banksystemet som de medvetet låter parasitera på folks omedvetenhet. Det är detta ljugande som gör att de kan smörja kråset ibland. Så varför nedlåta sig att rösta på skiten och sälla sig till valboskapen, bojkotta allt som har med riksdag i stället.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Att kunna rösta är väl ändå bättre än att inte kunna. Felet är att svenska folket är bekvämt och inte engagerar sig i samhällsdebatten och röstar fram andra kandidater som är ärliga och vill folkets bästa.

   Gilla

   • Anders Rydén skriver:

    Att kunna är inte samma sak som att vilja, Rune.
    Som jag ser det, att rösta är ett erkännande till de man lägger sin röst på.
    Själv röstade jag endast på ett lokalt fritt kommunparti senast.
    Varför? Just på grund av att jag är engagerad i samhällsdebatten.
    Jag kan inte ge mitt erkännande till någon av de rikspolitiker vi har.
    På grund av att den interna demokratin inom de etablerade partierna är obefintlig har jag svårt att se något annat alternativ.

    Dagens rikspartier, tycker jag, är lika mycket i fas med tiden som hatt- eller mösspartiet.

    Den senaste galenskapen jag fick reda på är att landets egna Marie Antoinette, hon som pratar som en barnpsykolog, Mona Sahlin ska till Washington för att prata på en konferens med Obama om våldsbejakande extremism.
    http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/mona-sahlin-inbjuden-till-washington
    Sätt det i relation mot en trerätters för 2950:-

    Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Mitt inlägg bygger delvis på Expressens artikel. http://www.expressen.se/nyheter/politik/mp-topparnas-nota-gick-till-skattebetalarna-1/

  Gilla

 6. Eva Sternberg skriver:

  Käre Rune!
  Du har rätt! De borde skämmas! Men för hjärnan är det så, att den har tjocka lager av ursäkter, som står emot allt tryck – innan man kommer ner till det djupast belägna skiktet :skammens boning!
  Varma hälsningar från
  Eva Sternberg

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: