Är Lars Vilks yttrandefrihetens riddare

när han i full galopp kommer ridande på sin rondellhund?
Om Vilks som demokratins härförare hyser jag starkt tvivel. Även skeptisk till honom som   konstnär ända sedan han i början av 80-talet ”slog igenom” med sitt skräpbygge i Kullabergs naturreservat. Ett sådant där lappverk som småpojkar i tonåren brukar slå ihop av gamla bräder.
Vilks är inte bara en klen konstnär. Han behärskar inte heller satir. Den ska vara utmanande mot makten, rolig och ha ett gott syfta. Jag tycker inget av detta präglar Wilks hädelser.
Filosofie doktorn i konsthistoria Lars Vilks omåttliga självupptagenhet tar sig allt märkligare uttryck. T ex  tar han  varje tillfälle i akt att skryta med att han skyddas av Säpo, väktare och polis.  Att han kostar svenska staten miljoner i beskydd är en sak. (20 mkr/år.) Men hur många liv ska sättas på spel för denne misslyckade konstnärs närmast maniska  egotrippande.
Uppriktigt och ocensurerat tycker jag  att Vilks är en ytlig, omdömeslös tokfrans som utan att blinka äventyrar andra människor liv för att själv synas och hyllas. Jag är för yttrandefrihet men kan inte se att Vilks på minsta sätt med sina spekulativa konst bidrar till yttrandefriheten eller minskat hat i världen. Snarare tvärtom.  Rätta mig gärna om jag har fel!
Rune Lanestrand

14 Responses to Är Lars Vilks yttrandefrihetens riddare

 1. Andrew Fleming Chicago

  Är Lars Vilks yttrandefrihetens riddare | Rune Lanestrands blogg

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Illavarslande. 500 män kom på danske terroristens begravning i Köpenhamn i dag.

  Gilla

 3. Rolf LöfgrenZbigniew Brzezinski skriver:

  Jag delar dina tankar till 100%, Rune.
  Jag misstänker att Lars Vilks och Charlie Hebdo i Paris har samma regissör i bakgrunden. Det är märkligt att klanen Rotschild köpte tidningen några veckor innan attentatet.

  Syftet är att lägga skulden på arabfolk samt att utpeka judarna som offer. Troligen finns Zbigniew Brzezinski bakom dessa fals flag attacker.
  http://www.vaken.se/zbigniew-brzezinski-the-grand-chessboard-american-primacy-and-its-geostrategic-imperatives/

  B. Obama gjorde ett klargörande uttalande nyligen.
  ”Vi måste vrida armen på länder som inte gör som vi vill att de ska göra”
  http://newsvoice.se/2015/02/11/obama-vi-maste-vrida-armen-pa-lander-som-inte-gor-som-vi-vill-att-de-ska-gora/

  Det är dags att se på olika händelser med öppna ögon och se att det finns ett mönster bakom. Ställ frågan, vem tjänar på denna händelse,

  http://www.whitetv.se/sv/inget-fritt-medium-i-sverige/1156.html

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det är intressanta uppgifter du lyfter fram. Det är främst vapenindustrin som tjänar på ökade motsättningar mellan öst och väst. Det är enormt starka krafter med USA krigsindustrin i spetsen som vill hålla igång krigen i mellan-östern och som vill ha igång ett krig mot Ryssland. I Sverige är det den med globalkapitalet sammanvuxna Bonnierkoncernen som hetsar mest mot Ryssland. Särskilt DN och Expressen som också backar upp token Vilks.

   Gilla

 4. Du har ret. Han har slet ikke format til at blive martyr

  Gilla

 5. Torsten Johansson skriver:

  Ännu en som helt håller med dig. Så bra sammanfattat att det inte finns behov av tillägg.

  Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  Min kritik av charlatanen Lars Vilks är ingen ursäkt för extremism och självmordsbombare. Men en sak som som inte nämns av lydmedia är att USA och västs blodiga härnadståg i mellan-östern har skapat IS och hämndattentaten i Europa.
  Motivet för självmordsbombaren i Stockholm 2010 var Sveriges deltagande med soldater i Afghanistan. Alla länder som ställer upp på USA:s ”krig för fred” kommer att drabbas av hämnd.
  Spanien var, om jag minns rätt, det första landet i Europa som drabbades vid sprängattentatet mot Madrids centralstation 2004 då 60 personer dödades.
  Den spanska regeringen drog då hem sina trupper från Afghanistan. Vilket naiva Sverige tyvärr inte gjorde efter attentatet i Stockholm som kunde slutat lika illa som i Spanien om självmordsbombaren hade nått sitt troliga mål, Stockholms central.

  Gilla

 7. Anne Ringborg skriver:

  Ja Rune, som i så mycket annat är jag din meningsfrände.

  Gilla

 8. sybil skriver:

  Så rätt han har!

  Gilla

 9. Thony Glans skriver:

  Håller fullständigt med dig: Stötte på denna dysfunktionella människa, som äger fräckheten , en sommardag 1984, vid skräpbygget på Kullabergs naturreservat. Då jag är en människa som säger vad jag tycker om saker, inte minst om det sker på våra gemensamma, offentlig platser, så närmade jag mig honom och ställde en enkel och banal fråga.”Ursäkta mig. Men fick inte du bygga kojor i skogen när du var liten, som vi andra fick?” Han blev ganska tyst, åt det som han upplevde som provocerande fråga. Sedan kom det en lågmäld, men mycket kryptisk förklaring, att detta var ju ett konstverk och som skulle ses som en personlig hämnd på havet.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Din berättelse bara ytterligare visar att Lars Wilks är en riktig fomme som vi säger i Lane-Ryr om tokfransar..

   Gilla

 10. Eva Sternberg skriver:

  Kära Rune!
  Tack för detta inlägg! Du har rätt – fast Du har fel! Wilks skulle ju aldrig nått till denna himmelska höjd, om vi övriga medborgare i Sverige. inte hade varit så slätstrukna och fega! Om vi inte hade ängsligt tittat på varandra för att se till att ingen skulle avvika på något sätt!
  Jag säger som de sa i Frankrike och även i Sverige: ”Je suis Hebdou!” och säger därför ” Jag är Lars Wilks!”
  Vi behöver sådana hopplösa avvikare som Lars Wilks – för vi är ihopvikta kopior av varandra, som till slut viker ner oss och inte står upp för någonting!
  I valet mellan att vara en vanlig svensk bonde och att vara en kvinnlig Lars Wilks valde jag det sistnämnda!
  Varma hälsningar
  Eva

  Gilla

 11. noboxplease skriver:

  Håller med till 100%! Dags att skilja på rätten att smäda ett helt folks religion och rätten att uttrycka legitim kritik mot makthavare!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: