Naturskyddsföreningen har spårat ur

När jag fick inbjudan från Eva Faenge​  att Gilla Naturskyddsföreningen svarade jag så här på SNF:s hemsida:

”När organisationen förra året rankade Marit Paulsen (fp), som värnar kemijordbruket och vill ha GMO både i foder och i livsmedel som den främste miljökämpen i EU, förlorade jag allt förtroende för SNF.”

Jag skriver detta för att jag har förstått att många inte har insett att SNF i dag är mer ett ekonomiskt företag än en från staten och bolagen fristående miljöorganisation.

Rune Lanestrand

10 Responses to Naturskyddsföreningen har spårat ur

 1. Cavatus skriver:

  SNF är ingen fristående organisation. De erhåller miljonbidrag från staten och låtsas agera opinionsbildande fristående organisation, men är det alltså inte. På så sätt bakbinder staten SNF och SNF förväntas driva obekväma agendor så att staten slipper gå ut med obekväma beslut. Istället kan staten göra gällande att de inför för befolkningen mindre angenäma beslut på grund av ”folkopinionen”, dvs. SNF. Det är ett fulspel utan dess like.

  Det är likadant med Greenpeace och även Röda korset. Var det någon som trodde att RK lever på det de får in i bössorna? Nej, det är bara ett spel för gallerierna. Generalsekreteraren tjänar över 80 000 i månaden. Det är statsbidrag för hela slanten. Bl a så driver RK en agenda om fortsatt eller helst utökad massinvandringspolitik.

  Det finns någon insatt bloggare som skrivit ett mycket intierat inlägg om detta, men jag minns nu inte vem eller var. I så fall hade jag länkat dit så ni fått läsa själva.

  Det är ett bittert uppvaknande att se dessa strukturer för att lura folket och för att myndigheterna ska ryggen fria när de inför obekväma beslut.

  Gilla

 2. Monica Löfberg skriver:

  Tack Rune Lanestrand!

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  SNF glider också i GMO-frågan. En som åker rutschbamna är fru Bildt. http://www.foodmonitor.se/foodmonitorplus/pdfartiklar/anna-maria-corazza-bildt.pdf

  Gilla

 4. Birgitta skriver:

  Jag tyckr SNF är mer än så…

  Gilla

 5. Jo tyvärr har jag också reflekterat över deras hänsyn till att finansiera sitt egna huvudkontor och bristande bitande kritik mot det näringsliv som har huvudkontor i Stockholm. Vem gynnas t ex av söndagsöppna köpcentra? Hur många fler länder förutom USA tillåter det? I länderna runt omkring oss finns inte denna Handelsföretagens totala frihet? Varför kan vissa länder stoppa – minska IKEA center och var finns SNF kritik?

  Gilla

 6. anna skriver:

  Oj det visste jag inte om NSF. Tack. Den tanten har ju sålt sig hela vägen. Vissa är lätta att se men de farligaste är just de som Marit lever på minnen från fornstora dar och positiv okunnig press.

  Gilla

 7. Jan Öhlund skriver:

  Det går den vägen, samma utveckling inom de flesta områden. Vinstintresse med minskat intresse på vems bekostnad.

  Gilla

 8. skogsmulla32 skriver:

  Tack för denna skrämmande upplysning. Det har blivit så många f.d. betrodde företag som liksom har korrumperats.. ‘Sådan regering sådant företagande’. Vi lever ju i den sista tiden, när allt sånt negativt och förstörandet ska ske. Men jobbigt är det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: