Vill vi bli mer lika USA?

Det frågar sig filmaren Michael Moore i denna video. Framföra allt vill jag inte att Sverige i likhet med USA ska lösa internationella konflikter med krig.

USA styrs av de stora bolagen som finansierar valrörelsen för politiker som förbinder sig att gynna deras företag. Inte minst krigs- och GMO-industrin.

Jacob Wallenberg och ett antal skrupelfria direktörer för svenska storföretag som vill fortsätta exportera krigsmaterial till Saudiarabien visar att det kan bli så i Sverige också.
Rune Lanestrand

14 Responses to Vill vi bli mer lika USA?

 1. Torsten Johansson skriver:

  Vi kivas om smått och stort. Här är en film på tre timmar som vore något för söndagseftermiddagen. Den handlar om Bush och att motsättningar är bra för en del. Banking, maffia och dåligt för oss vanliga dumskallar. OBS slavarbete, billig arbetskraft ett mål för koncentrationslägren. Gör klokheten en tjänst, Sprid länken.Bli övertygad om att Tyskland och Ryssland förlorade WWII, och att det var nazismens finansiärer som vann.

  Gilla

 2. Björn Carlsson skriver:

  Ja, vi vill ha det så här, eller ännu sämre!

  Majoriteten av svenskarna röstar på dom partier som orsakat utvecklingen.
  Mängder med människor betalar för att dagligen bli överösta med reklam för dåliga saker vi inte behöver, eller som är skadliga för oss.
  Mängder av människor tror fortfarande att de som kallas Public service är något man kan lita på och som beskriver verkligheten på ett objektivt sätt.

  Och dom allra flesta bryr sig inte och lånar allt mera pengar till konsumtion. Pengar som inte finns, och som bara är en skuld i en dator

  Skriver en del på Facebook och egen blogg, och skriver man något om vårblomma, eller gullig katt får man ofta reaktioner med gulle gull, och gilla med mera.

  Skriver man om att maten räcker bara max en vecka i butiker i ett krisläge, eller att vi varken får el eller vatten vid ett långvarigt elstopp, då är det dödstyst. Och inlägget försvinner snabbt i det stora svarta elektroniska hålet.

  Till sist ett försökt att vara rolig, fast på Mello nivå.

  Dom som är tillräckligt gamla minns Torsten Ehrenmark, och hans Sommarprogram, på den tiden det var roligt att lyssna.

  Thorsten som gillade mat berättade en gång angående mat, något han verkligen gillade

  ”Kalorier är gott, Vitaminer smakar ingenting”

  Dagens reklammänniskor kanske kommer att återvända detta för att på så sätt hjärntvätta folket.

  2015 års matslogan
  ”GMO är gott, och ekologiskt smakar ingenting!”

  Genom att upprepa detta tillräckligt ofta kommer dom flesta att tro att det är sanning

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Dina tankar om det politiska läget och möjligheterna för en bred samhällsdebatt kunde vara mina egna. Även om jag inte så sällan blir överraskad och glad när jag får engagerade inlägg på fb även när det gäller allvarliga frågor.
   När jag tycker läget för en seriös samhällsdebatt ser som mörkast ut brukar jag tänka på att svenska folket ändå röstade nej till euron.
   Att många, de flesta, flyr från verkligheten beror nog till stor del på att medierna överöser oss med elände. Sällan tar man fram de som kämpar och som är goda exempel.

   Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Det riktigt allvarliga är att USA och NATO trycker på för att Sverige ska överge resterna av vår alliansfrihet. Det märktes tydligt när NATO-chefen Jens Stoltenberg gästade Skavlan i fredags kväll. Jag får intryck av att USA vill ha krig med Ryssland. Och då ligger vi riktigt illa till om vi är medlemmar i NATO.

  Gilla

  • Hans Hultberg skriver:

   Det finns massor att kritisera i det amerikanska samhället, men jag vill inte tro att det en finns storföretag som tror på att ett krig mellan U.S.A. och Ryssland skulle kunna äga rum utan totalt oöverskådliga konsekvenser även för de som är ofattbart rika.
   Lidande och miljökonsekvenser har inga gränser.
   För att få lite balans i den ensidiga kritiken mot U.S.A. vill jag tipsa om ett programmet Dokument utifrån på SVT som sändes första gången den 1 mars med titeln ”Ryssland enligt Putin”.
   Apropå vad som griper tag i människor kan jag nämna att i dokumentären fanns en scen där stridsvagnar rullar fram i kollon och i tornet bredvid skytten/navigatören sitter en stor svart hund av typ Schäferblandning. Jag blir så oerhört ledsen och är nog inte ensam om denna typ av reaktion.Djur som offer i krig talar till oss människor mer än alla döda, skadade och söndertrasade människor som visas i bildrutan dagligen. Vi är totalt avtrubbade, men lidande djur väcker idag kraftigare känslor än när vi ser krigsdrabbade människor.

   Hans Hultberg

   Gilla

   • Rune Lanestrand skriver:

    Balans skriver du. När 90 procent av all kritik i lydmedia är riktade mot Ryssland medan USA:s alla krig runt om i världen tycks vara glömda. Jag vill bara nämna Afghanistan och Irak.

    Gilla

 4. Jan Öhlund skriver:

  Vår svenska affärside är inte att lösa konflikter med krig, utan att leverera vapen till länder som löser konflikter med krig och helt uppenbart till länder som behöver vapen till att förtrycka folk. Vi har fått mycket skit för vår falska neutralitet under andra världskriget och inte heller senare har vi varit sanna fredsänglar. Under all historia vi känner till så har det gått till på liknande sätt mellan alla länder som har haft muskler. Vi människor behöver konstrueras om. Beklagar om jag är lite tråkig.

  Gilla

 5. Anne Ringborg skriver:

  Hu så hemskt !!!

  Gilla

 6. Peter Nilsson skriver:

  Nej, det hoppas jag innerligt att vi inte blir.
  Jag har bott och arbetat i USA sedan 1983 och vad jag har sett och upplevt i detta samhället, speciellt de senaste 15 åren, är bedrövligt.
  Ni sitter ibland och klagar i Sverige, men jag tror inte man riktigt inser hur förbaskat bra ni har det där hemma förrän man har bott en längre tid i ett annat land, utan sociala skyddsnät överhuvudtaget.

  Gilla

 7. Josef Boberg skriver:

  Wi har dom makthavare Wi förtjänar – sägs det.

  Gilla

 8. Rune Lanestrand skriver:

  Mer lika USA? Tre dödsskjutningar i Uddevalla i natt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: