Kommunalrådet i Uddevalla tar en öl till och oroas inte av trippelmordet

Medan Uddevalla är i chock över de tre brutalt mördade ungdomarna njuter kommunstyrelsen ordförande sin semester i godan ro i Chile.
Ett och ett halvt dygn efter att han informerats om den hemska händelsen skriver Ingemar Samuelsson på sin facebook. ”Klockan är nio på kvällen och termometern visar på 28 grader. Hyfsat behagligt, mitt enda problem är om jag skall hämta en öl till eller inte”, skrev han måndags kväll.”
Trippelmordet har han då överhuvudtaget inte kommenterat.. Ett så totalt ointresse för vad som sker i hans kommun reser frågor. Är Samuelsson representativ för toppolitikerna i Uddevalla?
Många har länge frågat sig varför kommunledningen utan att blinka har fyllt på med fler nytillkomna invandrare och flyktingar i det oroliga Dalaberg. Ett redan ansträngt område med en hel del knark, inbrott stölder och bråk.
Ingemar Samuelsson uttalande spär på det misstroende som finns mot kommunen planlösa migrationspolitik. Kommunstyrelsens ordförande Ingemar Samuelsson har under sin långa politiska karriär ända sedan SSU-tiden gjort många märkliga uttalande. Men FB-inlägget från Cihile tar nog priset.
Rune Lanestrand

2 Responses to Kommunalrådet i Uddevalla tar en öl till och oroas inte av trippelmordet

 1. Frazer skriver:

  Han är ju en representant för PK politikerna.Sådant som detta händer inte i deras värld.För De verkar inte leva i samma land som oss andra.Förresten Sverige finns ju inte enligt Vidkun Reinfeldt!!!

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Uddevalla är också min stad. Även om det dit är 15 km så känns detta ohyggliga trippelmord obehagligt nära och overkligt. Uddevalla var länge rena idyllen. Jag minns när jag var barn och vi åkte med häst till stan. Minns särskilt när vi åkte med släde för att julhandla.
  Mamma och pappa framtill och vi tre bröder låg bak i släden nedbäddade i hö och hemberedda fårfällar som var ganska hårda men värmde gott. Då kunde vi köpa nästan allt som behövdes i affärerna runt torget. Det var långt innan IKEA och Torp köpcentrum började sarga centrumhandel och politiker av alla slag bestämde sig för att staden måste till varje pris växa
  När man avfolkat stora delar av kringliggande landsbygd passade den förda invandring- och asylpolitiken som hand i handske på stadens tungomålstalande tillväxtpolitiker. Fler invånare = välstånd och lycka! Nu kommer rekylen när folk börjar tycka om att det har blivit så otrivsamt och oroligt att de funderar på att flytta inte bara från Dalaberg utan också från Uddevalla.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: