Margot Wallström behöver inte be om ursäkt

för att hon sagt efterlängtade sanningar om världens värsta diktatur. Det känns befriande att någon ledande politiker vågar säga ifrån efter allt hukande för detta land som med stöd av sina medeltida sharialagar stenar kvinnor och piskar folk som kommer med minsta kritik mot den enväldiga kungen i Saudiarabien.
Jacob Wallenberg och hans gelikar kan stå där med lång näsa när de inte lyckades skrämma regeringen att förlänga vapenavtalet med Saudiarabien. Det kan också de politiska reportrar och oppositionspolitiker göra som talar samma hala språk som Wallenberg.
Anna Kindberg Batra låter som ett eko av krigsförespråkaren Carl Bildt som äntligen har tvingats lämna utrikesdepartementet. Batra och moderaterna är dåligt uppdaterade när Washington Post stöder Wallström och samtidigt riktar kritik mot att USA så länge krupit i smutsen för Mellanöstern värsta diktatur.
The Guardian stöder också Sveriges hållning och hoppas att andra länder ska följa efter med fördömande mot Saudi för sitt kvinnoförtryck och medeltida rättsskipning.
Detta är inget skämt: Saudiarabien lobbar just nu, viftande med miljardkontrakt, för att bli ordförande för FN:s människorättsråd rapporterar Al Jazeera.

Rune Lanestrand

8 Responses to Margot Wallström behöver inte be om ursäkt

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Skulle inte förvåna mig om de de direktörer som skrev och krävde fortsatt militärt samarbetet med Saudiarabien under täcket samarbetar med Saudiprinsarna för att sätta press på regeringen.Samtidigt som de stora medierna helt plötsligt tycks anse att det det är fel på den svenska synen på kvinnoförtrycket och de medeltida sharialagarna.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Att Förenade Arabemiraten kallar hem sin ambassadör är positivt. Det innebär att de förstått vad Sverige anser om deras medeltida kvinnosyn och rättsskipning.
  Tänk att ingen ledande politiker, sedan Saudiarabien blev medlem i FN för 60 år sedan, dristat sig att kritisera deras medeltida tillämpning av Sharialagen. Inte förrän Margot Wallström sa ifrån.

  Gilla

 3. Kenneth Johansson skriver:

  Det är mycket bra det Margot Wallström gör. Hon går mot krigshetsarna.

  Hon har sagt nej till Nato för svensk del.

  Hon har sagt ja Palestina som egen stat och en ambassad i Sverige.

  Hon har sagt nej till förlängning av militärt avtal med Saudiarabien..

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Sveriges trovärdighet skadas av att det militära samarbetsavtalet med Saudiarabien inte förlängs skriver den politiserande ”opolitiske” Jacob Wallenberg i svd. Om någon trovärdighet skadats så är det Wallenbergs vars rykte redan är skamfilat efter att ha sålt ut de flesta svenska stora bolagen till utländska ägare bara för att få pengar att spela med. Ansvarsfull industriellt åtagande är ett minne blott inom W-familjen.

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Sedan officerare inom moderaterna och folkpartiet lagt under sig försvars- och säkerhetspolitiken har vår framgångsrika alliansfria utrikespolitik lagts om från fredspolitik till krigspolitik.
  Mer om detta. https://runelanestrand.wordpress.com/2010/12/02/officersjunta-salde-ut-alliansfriheten/

  Gilla

 6. Sune Olsson skriver:

  Lite intressant att vårt statskick känns medeltida, där högsta ämbetet går i arv. Den som ifrågasätter detta får till svar att det tillhör vår historia.
  Vill på inget sätt försvara omänsklig behandling, bara belysa att vi har gamla och lite unkna traditioner i Sverge också.

  Gilla

 7. Jan Öhlund skriver:

  Medeltida uttalas medeltida, ingenting annat.

  Jag var tillräckligt gammal redan under andra världskriget för att förstå vad min far pratade om när han beskrev hur Sverige tillmötesgick nazisterna under andra världskriget. Känner fortfarande avsky och skam över Sveriges beteende.

  Det viktigaste är att tjäna pengar och arbetstillfällen hänvisar oligarkerna till på samma sätt som Rockefeller, Rotschild och alla andra oligarker har gjort så långt man kan spåra i historien. För förmånstagarna har detta varit framgångsrikt – för de förtryckta helvete.

  Den gemensamma nämnaren för oligarkerna är att huvuddelen av deras pengar kommer från vapenleveranser och att länder krigar med varandra. Inte svårt att konstatera och förstå.

  Däremot att i dag i Sverige oroa sig för förlorade arbetstillfällen på grund av klarspråk till ett av världens värsta diktaturländer ger mig samma känsla som jag har för Sveriges förhållningssätt till nazisterna under andra världskriget.

  Vi förlorade stort i förtroende från omvärlden under andra världskriget. Margot Wallströms agerande innebär ett mycket värdefullt steg i att återupprätta förtroendet för Sverige från omvärlden.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: