Är skjutandet utom all kontroll i Göteborg?

 Nytt skottdrama med två döda och flera skadade på Hisingen i Göteborg i natt. Det börjar blir riktigt obehagligt och känns närmast overkligt. Är detta vårt land där detta skjutande och dödande bara tycks öka.

Vi måste nu ställa krav på de styrande att på något sätt sätta stoppa våldet på gator och torg. Så här kan vi bara inte ha det. Vad gör de folkvalda och vilka planer finns för att stävja den pågående ytterst skrämmande våldsutveckling?
Det går inte längre att stoppa ner huvudet i sanden. Inte heller rekryteringen av IS-krigare från Göteborg tycks oroa våra makthavare.
Bara i Göteborg sköts det i genomsnitt en gång i veckan 2014. och det nya året har inte börjat bättre.Hur länge ska detta få pågå. Känns ytterst obehagligt när media rapporterar som om en ny skjutning är något helt normalt. Men vi får aldrig vänja oss vid våldet. Våra barn ska inte behöva växa upp i ett sådant samhälle.

Rune Lanestrand

7 Responses to Är skjutandet utom all kontroll i Göteborg?

 1. Det behövs mer resurser i skolan. Dubblera antalet lärare och människor inom skolhälsan så får vi igen pengarna dubbel upp om 10 år. Är själv lärare och vet hur avgörande skolan kan vara i en människas liv.

  Gilla

 2. Sylvia Olofsson skriver:

  Man blir så ledsen när man ser vårt trygga land förvandlas till värsta gangsterlandet. Även när man ser våra parker förvandlas till plåtskjulsgetto. Hur kommer man till rätta med detta? Ju mer tiggarna får desto fler kommer det hit och man undrar hur länder som Rumänien kan vara med i EU när de inte kan ta hand om sitt eget folk?

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Närmast löjeväckande hur den politiska och kulturella eliten, inte minst de politiskt korrekta journalisterna, lyckas att undvika sambandet mellan skjutandet och det faktum att staten tvingar på kommunerna avsevärt fler invandrare och flyktingar är de klarar ta emot.

  Gilla

 4. Rolf Löfgren skriver:

  Jag undrar hur ofta icke svenskar är de skyldiga i dessa skjutningar och andra våldsdåd.

  Ohämmad invandring utan någon kontroll lockar hit kriminella personer. Är det så att det skapas terrorceller i vårt land, och det har pågått rätt lång tid.

  Från NewsVoice: ”Över 800 av de ensamkommande flyktingbarnen har sedan 2010 försvunnit spårlöst eller rör sig i utkanten av samhället.”
  Dessa ”barn” är ofta personer i övre tonåren och med okänd bakgrund.

  http://newsvoice.se/2015/03/18/200-300-ensamkommande-flyktingbarn-lever-pa-gatan-i-stockholm-tvingas-in-i-prostitution-och-knarkhandel/

  Gilla

 5. Frazer skriver:

  Ja de som tänker till vet ju vad detta beror på och värre kommer det att bli..Glöm inte att tacka Reinfeldt och de som öppnade sina hjärtan för den eskalerande vålds situation som råder i landet..Polisen vet jag inte om man skall skratta eller gråta åt.Då de inte verkar ha de medel till förfogande som behövs för att kraftfullt ta itu med detta.87% politikerna kommer som vanligt att spruta ur sig floskler om detta.Men inget kommer att göras som vanligt.

  Gilla

 6. Torsten Johansson skriver:

  Händelsena i Gbg, har svenska politiker bjudit oss på. Att ha politiker som först underrättar sig om vad media tycker, och sen agerar som politiker, har avlivat demokratin
  Uppdrag Granskning visade i går, att följderna av den dekadans, kultur och media förser oss med, utgör en omänsklig omgivning. Människor med nedsatt fysiskt och mentalt försvar har inte en chans. Politikerna, urbaniserar oss till människor (konsumenter) utan eget värde. Hur vore det, att ställa dem ansvariga,för vad de har ställt till med, under de sista 40 åren ?

  Gilla

 7. Anne Ringborg skriver:

  Flera orsaker till våldsutvecklingen. Men det förvånar mig verkligen att TV bjuder på så många grovt brutala våldsfilmer. På grund av frekventa blänkare med otäcka inslag kan ju även små barn bli matade med eländet. Jag frågade en tonårspojke ”tror du att detta kan påverka?” hans svar ”ja absolut” Allt detta skräp, som TV kräver
  att få bra betalt för. Kunde vi inte få se några underbara repriser istället?!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: