Vänersborgs kommunalråd fixar lätt jobb för alla som kommer till Sverige

Det socialdemokratiska kommunalrådet Marie Dahlin sa i går i Uppdrag Granskning att det fanns många jobb i kommunen för invandrare och personer som fått asyl.
Hon pekade på skogsröjning, plöja upp en bit mark och försörja sig på. Sverige behöver också  raketbyggare sa Dahlin. Intervjuare frågade om hon skämtade. Och det gör nog många med mig också.
Missa inte detta Uppdrag Granskning som i ett nötskal avslöjade den offentliga förljugna bilden av att sjuklövern utan större problem klarar migrations- och integrationspolitiken.
Ungefär 11,45 minuter in i programmet kan du se Dahlins märkliga uttalande. Missa inte heller Samir som är rädd för att bo på asylboendet på Restad Gård. Det som Marie Dahlin anser vara inte bara Sveriges största utan också det bästa.
Samir ställer den enkla frågan riktade till politikerna som politiskt korrekta medier undvikit tills nu; hur tänker ni? hur ska ni kunna ta emot 100 000 till i år? Vet ni inte att det är stor arbetslöshet eller att  vi tvingas stanna på asylboendet då det varken finns arbete eller bostäder?  http://www.svt.se/ug/se-program/uppdrag-granskning-avsnitt-11?&autostart=false

Rune Lanestrand

9 Responses to Vänersborgs kommunalråd fixar lätt jobb för alla som kommer till Sverige

 1. Fredagens Skavlan innehöll bl.a. intressant info om det stora matsvinnet ! Värt att tänka på! Sverige är inte överbefolkat – det finns stora obebodda ytor, problemet är att alldeles för många inte vill pruta av på sin egen bekvämlighet. Ingen flyr väl från sitt land bara för skojs skull!

  Gilla

 2. Kerstin skriver:

  Under 2014 beviljades Migrationsverket 110 610 uppehållstillstånd. Det förväntas bli lika många 2015. Det betyder att det skulle behöva byggas en helt ny stad lika stor som Örebro eller Västerås varje år.
  Detta är ju naturligtvis inte möjligt därför har Boverket fått i uppdrag att ta fram en rapport med förslag på lösningar.
  De har lämnat en rad uppseendeväckande förslag bl a att ett förturssystem för invandrare på bostadsmarknaden inrättas och att bygga om sjukhus, vårdhem, kyrkor mm samt en ändringar i en hel del lagar som t ex i exproprieringslagen och bostadsrättslagen m fl.

  Gilla

 3. Allan skriver:

  Vet ni vad som slog oss när vi hörde Samirs välgrundade och förnuftiga uttalande?
  Det fick han framföra som har utländsk bakgrund, när en svenskfödd säger något liknande skälls vederbörande för en avskyvärd rasist.

  Gilla

 4. I have a Dream!! Jag har en idé, en tanke om hur man löser inte alla men en del problem. Såg bara vissa delar av uppdrag granskning MEN Vänersborg kan erbjuda jobb år det som vill bygga och bruka jord. Tack för det, fick ny fart på mina drömmar. Bygg en lite stad – en liten arabisk stad! Bland flyktingarna från Syrien finns det säkert både arkitekter som byggjobbare av olika grader – i den lilla staden kan den f.d. bagaren börja baka igen och skomakaren kan få sin lilla verkstad! Runt om staden kan man odla sina grönsaker etc. Barnen skall givetvis få ordentliga skolor med både svenska o hemspråksundervisning. Så småningom kanske vi kan åka dit o turista!! Vad är det som är så viktigt med att integreras i samhället?? Kan man inte försöka skapa samhällen i stil med det man kommer ifrån, där man kan få lite hemkänsla!. Se på svenskbyarna i Spanien o andra länder…. inte tvingar man in dom i spanskundervisning . skillnaden är att svenska ekonomiska flyktingar i Spanien har råd. Dom har råd att importera sin kalles kaviar. Syrierna har säkert inte råd att importera baklava – vore väl trevligt om dom kunde baka själv! I uppdrag granskning talade man om modulbygge!! om några år är dom kåkstäder! Utanför Lund byggdes för en del år sedan ett samhälle i tysk Hansastil! Så visst kan man om man vill – det finns säkert stora byggföretag som hellre gör det än bygger moduler, som skulle vara tillfälliga – vadå tillfälliga, ingen tror väl att syrierna har ork att åka tillbaka och bygga upp Syrien – sätt nu inte stämpeln ”tokkärring” på detta utan läs en gång till och tänk er in i det! Jag har varit en del i Libanon, Syrien , Jordanien, Egypten och Israel – då jag arbetade som reseledare 1963-65.

  Gilla

 5. LeoH skriver:

  Rune, du är ju en klok och förnuftig människa, kan du inte förklara för mig hur Sverige ska minska antalet asylsökande? Ska Sverige sätta upp skyltar vid gränserna med texten, Det är fullt!

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Först måste ledande politiker inse att välfärden och rättssamhället kommer att sprängas om man fortsätter fylla på med nyanlända samtidigt som man lämnar de som redan finns i landet vind för våg.
   T ex ca 800-900 ensamkommande pojkar är på drift utan att någon bryr sig.
   Kanske fick politikerna sig en tankeställare om de såg Uppdrag Granskning. Egentligen skulle programmet visas i riksdagens plenisal med närvaroplikt.

   Gilla

  • Egon Kornell skriver:

   Ja, det är fullt. Vi måste importera ungefär hälften av vår mat och då borde vi inse att Sverige redan är överbefolkat.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: