Besviken på Landsbygdspartiet

som på årsmötet i helgen beslöt fortsätta med den farliga kärnkraften. För mig som i åratal upplyst om kärnkraftens ödesmättade risker är detta en stor besvikelse. Vi behöver verkligen inte ett kärnkraftsparti till.

Samtidigt säger LPo att man är för 100 procent förnybart. Det är bara det att kärnkraften effektivt bromsar satsningen det förnybara. Därför att kärnkraften inte bär sina egna kostnader. Och ingen tar heller ansvar för atomsopornas gigantiska kostnader då de ska förvaras och övervakas i miljoner år.

Dessutom är kärnkraften den störste konkurrenten till bondens egen hållbara och miljövänliga produktion av energi genom fotosyntesen. Verkligen sorgligt att LPo vill fortsätta med den farligaste energikälla som världen skådat. Och vars enorma farlighet vi sett både i forna Sovjet och Japan.
Rune Lanestrand

2 Responses to Besviken på Landsbygdspartiet

 1. Diana F skriver:

  Världens kärnkraft har tillåtna utsläpp av radioaktiva partiklar. När effekten höjs krävs höjda gränser.Radioaktiva partiklar hamnar i maten för både djur och människor. Världens totala utsläpp motsvarar ett Tjernobyl om året. Lägg därtill Fukushima, som är ännu farligare, använt kärnbränsle innehåller mycket plutonium. 17 mikrogram motsvarar 40 000 Bq. Varje kWh en dödsdos för människa, det nämner Hannes Alfvén i sin bik.
  Fortfarande stödutfodras renar före slakt i norra Jämtland för att få ner halterna i renköttet. Även s. k. Tjernobylbarn behöver få¨ledigt från maten där de bor, speciellt de i Vitryssland, som fick det allra största nedfallet,
  Att någon vill fortsätta med kärnkraft är ju ofattbart! Död åt allt liv på planeten! Nu gäller det ju att få stopp fort, 2020 för Sveriges del. är ju fullt möjligt med god marginal! . Inga nya borde få tillstånd att startas. De som är klarar för laddning kan i stället användas för kylning av använt bränsle i 20-30 år.
  IAEA borde få i uppdrag att forska på avfallshantering i stället för att marknadsföra ny etableringar.

  Gilla

 2. Hej – är det någon vet något om http://www.landsbygdsupproret.se och deras möte i Uddevalla den 3 april kl 10.00.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: