”Feministisk utrikespolitik”

innebär tydligen inget nytt och kan inte stoppa följderna av att Sverige nu helt underordnat sig USA:s lika vanvettiga som misslyckade krigspolitik.
För mig och säkert många andra är det en sorgens dag. Förtar vårglädjen. Blir närmast fysiskt illamående av att vårt land ska skicka trupper att strida och döda i Irak. För finns finns någon förnuftig människa som tror att detta bidrar till ökad säkerhet, fred och avspänning i världen?
För Sveriges del innebär det också en ännu större risk för terrorattentat. De som fattar detta okloka beslut bär ett tungt ansvar. Vill påminna om att bombattentatet i Stockholm i december 2010 var en hämnd för Sveriges deltagande i kriget i Afghanistan.
Att överge vår alliansfria politik som gett oss fred i mer än 200 år och sända soldater till Irak är fullkomligt obegripligt.
Ett hänsynslöst krig som skapat totalt kaos och som lagt grunden till det förskräckliga ISIS som nu hämnas på USA:s orättfärdiga krig, Abu Ghurayb-fängelset, Guantanamo, tortyr och för de drönare som blint och dagligen dödar oskyldiga, barn och kvinnor i muslimska länder. Ett krig som fortsätter jaga nya miljoner på flykt.

Rune Lanestrand

8 Responses to ”Feministisk utrikespolitik”

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Det ligger ett löjes skimmer över dagens budgetdebatt då den bara är ett spel för kulisserna. Alliansen har ju genom Decemberöverenskommelsen, DÖ, lovat att oavsett vad de tycker inte lägga fram ett eget budgetförslag.

  Gilla

 2. Anne Ringborg skriver:

  Visst Rune, de tänker inte . . hjärnorna går på tomgång, de handlar och går raka vägen in i ett töcken.

  Gilla

 3. peter j. skriver:

  Seriöst vad håller kvinnan på med?!
  Hon verkar ju helt krigisk av sig, mer än carl bildt själv!

  Gilla

 4. Torsten Johansson skriver:

  Rätt Rune. MW, drar härmed ett streck over det politiska och försiktiga avtryck Sverige har satt efter USAs och Englands tillintelsegörande av ett land på väg. Att USA bytt namn på motståndsrörelsen till IS (Islamiska Staten) tackar Sunni och Baathpartiet för. Att få stöd av religionen är bra både där och här. De tänkande och drabbade som är kvar, blir nu även våra fiender. Under 10 år, har nu även Sverige varit med om att döda fyra milioner människor, I huvudsak muslimer, ( Det blir många anhöriga och hämndlystna frivilliga ) Det lär nog inte hjälpa , även om de först utskickade tokarna, bär en skylt på magen, som sager att jag var inte med från början. Själv, känner jag mest ett behov av, att be alla mellanösterns drabbade folk om förlåtelse, för att jag over huvud taget gått och röstat. Förste Bildt och nu ännu en blodtörstig Svensk utrikesminister sittande I USAs militärkomplex knä.

  Gilla

 5. Kerstin skriver:

  Ser mörkt ut för Sverige. Jag tror nationen idag lyder under den internationella drog och vapenkartellen där Bush och Clinton m fl figurerar. Denna vapenkartell avrättade också Palme när han satte sej på tvären och inte ville utfärda slutanvändarintyg för vapenleveranser. Lyssna på vad den avhoppade CIA-agenten Gene Chip Tatum säger i intervjuerna med den fd FBI-chefen Ted Gundersson. Palme nämns i den fjärde intervjun 31:20
  https://archive.org/details/TedGundersonRadioInterviewsWithGeneChipTatum

  Gilla

 6. Eva Sternberg skriver:

  Käre Rune!
  Det är dags nu att Ni män börjar skämmas – kollektivt! Det hat vi kvinnor gjort sedan urminnes tider, men börjar tappa nu.
  Båda könen måste känna moraliskt ansvar för alla inom sitt kön – hela tiden!
  Varma hälsningar
  Eva Sternberg

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Någon kollektiv skuld tar jag inte på mig. När jag gjorde min militärtjänst på stabsplutonen på I17 i Uddevalla var jag för en alliansfri försvarsmakt vi då utbildades till. Under mitt engagemang mot Vietnamkriget blev jag omvänd kan man säga. Och idag skulle jag begärt vapenfri tjänst.
   Nu lägger sig Sverige i krig och konflikthärdar som USA och de forna kolonialmakterna bedriver för att behålla och utöka sin rovdrift i de gamla kolonierna. USA lägger sig samtidigt under allt fler länder och tillsätter sina egna ståthållare från de ländernas överklass på samma sätt som romarna på sin tid gjorde. Nu senast i Ukraina. Och som Hitler gjorde. T ex i Norge.

   Gilla

 7. grunnar skriver:

  Jag håller med dig Rune L. Att skicka 35 militära rådgivare och utbildare till Irak, är en meningslös och menlös åtgärd.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: