Goda Nyheter: Ekomat ersätter billig fläskfilé som lockvara

i allt fler affärer. Den MRSA-smittade danska fläskfilén har lyckligtvis inte längre samma dragningskraft. När det blev känt för svenska folket att grisskötare i Danmark utgör en så stor risk för MRSA-smitta att de rutinmässigt, oavsett sjukdom, placeras i isoleringsrum när de kommer in till sjukhus då hände något.
Efterfrågan på ekologiska, GMO-fria produkter utan hälsofarliga E-nummer ökar hela tiden. Samtidigt som LRF missar den ekologiska växande nischen när de nu ändrar ståndpunkt och både vill odla GMO-grödor och importera GMO-foder.
De flesta partier kräver också liksom LRF att Sverige ska ha samma konkurrensvillkor som övriga Europa. Vilket i praktiken bl a innebär billigare konstgödsel och växtgifter och GMO. Varför ska man då köpa svenskt om man vill fortsätta förgifta både jord och mat?
Det gäller därför att köpa ekologiskt och för dem som kan, handla lokalt, som ger en extra säkerhet. Det är konsumenterna som måste driva på för ett uthålligt miljövänligt jordbruk.
Jordbruksverket, riksdag och regering arbetar aktivt för större jordbruk, fler djurfabriker, GMO och kemijordbruk.. Myndigheter och de flesta politiker satsar fortfarande på kvantitet i ställer för kvalité. Ett avskräckande exempel som landsbygdsminister Sven-Erik Buch redan har godkänt är försök med att fixera suggor vilket är tillåtet i Danmark. Allt för att få samma ”konkurrensvillkor.”

Rune Lanestrand

7 Responses to Goda Nyheter: Ekomat ersätter billig fläskfilé som lockvara

 1. Lars W skriver:

  http://www.metro.se/nyheter/14-miljoner-bin-tog-chansen-att-sticka-nar-lastbil-valte-pa-motorvag/EVHodr!yaRnqSJZmc/

  Frågar sig ingen varför 14 miljoner bin fraktas runt på en lastbil i USA? Bin kan väl flyga själva – även i USA?

  ”Biodlarna tar strid mot GMO-grödor”

  ”GMO Det är hoppfullt att allt fler biodlare engagerar sig i kampen mot de farliga GMO-grödorna och den omfattande giftanvändningen i jordbruket. Rapporter från främst USA visar på massdöd bland bin, fjärilar och humlor i spannmåls- och bomullsdistrikten, därför att det används så mycket växtgifter och allt fler GMO-grödor.” http://www.fria.nu/artikel/83913

  Vad har bidöden, på grund av GMO-användningen i USA, att göra med lastbilar lastade med 14 miljoner bin som välter att göra? Jo, på grund av det utbredda användandet av GMO-grödor i USA håller bina på att dö ut där. Biodlare i områden där GMO är mer sällsynt gör business av detta faktum. De fraktar runt och lånar ut sina bin till farmer i USA. Många farmer är beroende av att deras grödor befruktas, i synnerhet fruktodlingarna. USA är galet och EU är helt galet. Sveriges bönder i LRF LOBBAR för att svenska landskapet fylls med GMO-grödor.SÅ gör även deras partner i branschen Monsanto (mest kända för att ha tillverkat det dödsbringande giftet Agent Orange).De kommer att få det helvete de förtjänar. Dessvärre drabbar GMO-döden även småbrukarna och oss. Utan bina dör vi – tillsammans med vårt vackra landskap.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Kemikalieinspektionen, KEMI ska få nya miljoner berättar Magdalena Andersson vi dagens presentation av vårbudgeten. – Det blir bra för miljön säger Magdalena och ser glad ut. Det gör inte jag. För jag har under många kunnat konstatera att KEMI lyssnar på och tar mycket mer hänsyn till skrupelfria globala växtgiftbolag som Monsanto och BASF än till människorna som de är satta att skydda.

  Gilla

 3. Rolf Löfgren skriver:

  Gapet mellan folket och de folkvalda ökar dramatiskt nu för tiden.

  Folket vet vad som är vettigt, de folkvalda styrs av dolda krafter, som leder till fördärv.

  Gilla

 4. Kerstin skriver:

  Se denna film så vill ni aldrig äta något annat än ekologiskt griskött hädanefter…

  …och ändå är svenska djurskyddsregler strängare än danska.

  Gilla

 5. Jörgen skriver:

  Britt, Du kan inte anta att en socialdemokratisk minister skulle komma till insikt om att frigående och välmående grisar är ett bättre konkurrensalternativ än att plåga djuren så mycket som möjligt. Socialdemokraternas mål är att skada landet och dess invånare, vare sig det är människor eller djur, så mycket som möjligt för att införa den globalisering som Illuminaterna och frimurarna eftersträvat sedan 1700 talet.

  Vi ser hur regeringens verksamhet är helt inriktad på att göra Sverige till en koloni under USA och underställa vårt försvar NATO och Pentagon.

  Gilla

 6. Britt Jakobsson skriver:

  Att avstå från att fixera suggor tror jag är en klar konkurrensfördel. Det borde ministern begripa och uppfödarna kunna kommunicera på ett klokt sätt.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Just det. Att börja fixera suggorna är dels djurplågeri och dels så urbota dumt och inkonsekvent att man undrar över hur våra beslutsfattare tänker.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: