I kväll sjunger vi in våren

vid  brasan vid Ryrsjön.Tipspromenaden börjar 18.30. Avgiften för tipspromenaden är 10 kr och behållningen går tillsammans med nettot för försäljning av varm korv, smörgåsar och läsk till elevkassan. Firandet avslutas med fyrverkeri 20.30. Som ni vet stängde kommunen skolan men tvingades öppna igen för några klasser efter hård kamp från föräldraföreningen och byalaget.
Vi har tyvärr en kommun som arbetar mot kommuninnevånarna i stället för med. Det är ideella och frivilliga krafter som fixar och håller liv i bygden.
För kommunledningen är det centralorten som gäller. Ytterområden, mindre orter och och landsbygden har svälts ut. Som jag skrivit om tidigare så går Arena Vänersborg med en årlig förlust på mellan 25-30 miljoner.
Måttet är mer än rågat. Bl a för att finansiera detta skandalprojekt vill man nu även dra in en enkel brygga vid Ryrsjön. Belysningen på enskilda vägar har man tagit ner. Kommunen är den svåraste myndigheten att ha o göra med när vi ska bygga ut fiberanslutning.
Ett upprop har startats för att rädda bryggan. Frågan om bryggan är av principiell betydelse. Ska kommunen får montera ner allt som ligger utanför kommuncentra? Tycker du inte det och kanske har samma erfarenheter som vi i Väne-Ryr så skriv gärna på uppropet nedan. Många har ju också sina rötter i bygden.
Det finns gott om kommunalråd och byråkrater i kommunhuset som sedan kan skilja ut hur många ryrbor som skrivit på.
http://petitions.moveon.org/sign/behll-bryggan-i-vne-ryr?mailing_id=28716&source=s.icn.em.cr&r_by=12956002
Rune Lanestrand

3 Responses to I kväll sjunger vi in våren

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Alla är välkomna att skriva på uppropet. Vi behöver allt stöd vi kan få. Vår lilla brygga är av stor principiell betydelse för många fler än befolkningen i Väne-Ryr. För frågan är om vi ska tillåta kommunerna drar in all service från landsbygden och i mindre orter medan man satsar på huvudlösa och förlustbringade projekt i centralorten. Så som man gjort i Vänersborg i Vänersborgs kommun.

  Gilla

 2. Rune Lanestrand skriver:

  Alla är välkomna att skriva på uppropet. Vi behöver allt stöd vi kan få. Vår ligga brygga är av stor principiell betydelse för många fler än befolkningen i Väne-Ryr. För frågan är om vi ska tillåta att kommunerna drar in allt mer av service från landsbygden och i mindre orter medan man satsar på huvudlösa och förlustbringade projekt i centralorten. Så som man gjort i Vänersborg.

  Gilla

 3. Kerstin skriver:

  Avbefolkning av landsbygden är en trend som pågått länge. I Sverige har det inte skett lika aggressivt som i t ex Argentina. Om du har läst Hotet mot livet av William Engdahl så skriv gärna ett inlägg om hur ett blomstrande jordbruk där avvecklades med våld och odling av gmo-soya infördes för att gynna stora företag som Cargill m fl. Gmo-soyan säljs som djurfoder på den internationella marknaden men det råder nu matbrist i Argentina och många fattiga tvingas nu äta soyan.
  Avvecklingen av jordbruket går långsammare i Sverige men vi riskerar att hamna i samma situation som Argentina.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: