Farliga växtgifter i kroppen

som ger allergi, astma och eksem. Ökar också risken för cancer. Äntligen har  det gjorts en undersökning som visar hur mycket växtgifter vi får i oss när vi äter konventionellt odlat.
Den visar också vilket enorm skillnad det blir när vi i stället äter ekologiskt odlat mat. Särskilt stor är skillnaden för barn.
Äntligen kommer klara bevis. Det är flera decennier sedan jag startade den första Matfronten på Kungsholmen. Det var ett inköpskooperativ som förmedlade de få grödor vi kunde köpa giftfritt från biodynamiska odlare i Järna. Då var inte ordet ekologiska livsmedel inte ”uppfunnet.” Några år senare var vi några som startade KRAV vid ett möte på Geijersgården i Värmland. Även om resultatet är ytterst skrämmande så känner jag sån glädje över att sanningen kommer fram.
Hoppas att inte bara konsumenter utan alla gift- och kemibönder, gift-och GMO frälsta professorer på lantbrukshögskolan och Jordbruksverkets rådgivare  ser denna film från Coop. Inte minst LRF-ledningen som nu också öppet verkar för GMO-grödor i Sverige.
Rune Lanestrand

 

 

7 Responses to Farliga växtgifter i kroppen

 1. Rolf Löfgren skriver:

  Sveriges jordbruks-politik har helt varit inriktat på stor-drift, industrijordbruk. Med snabb avfolkning av bygderna som följd, samma utveckling som i många u-länder. Folket samlas i städerna med allt större miljöproblem.

  Gilla

 2. Ebbe Hörman skriver:

  Tack Rune för bra insatser mot kemikaliejordbruket.Och är det inte så att storjordbruken bidrar till landsbygdens avfolkning med sina uppköp av mindre gårdar..

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Jo Ebbe.De stora gårdarna har med stöd av staten köpt upp och avfolkat landsbygden. LRF:s har sedan minst ett halvsekels drivit på denna utveckling som lett till landsbygdens avveckling.
   Stefan Löfven som är en renodlad industrialist ser i likhet med sina flesta föregångare bara fördelar med jordbruket om det kan generera jobb inom industrin.
   Det har kommit lite grus i maskineriet när konsumenterna efterfrågar mer skologiskt, gärna småskaligt och lokalt odlat.

   Gilla

 3. Lilian Torstensson skriver:

  Hej Rune Det är ett problem med gifterna som jag har också påpekat i många år. Coop har många eko produkter. Men de egna grönsakerna är bäst. I slutet av 60 och början av 70-talet använde vi sådana gifter som de gjorde napalmbomber av. Tur att de är borta nu. Bra att du tar upp detta. Såg på Vetenskapens värld. Cancerceller har sitt ursprung när encelliga djur blev flercelliga. Så det har funnits i miljoner år. Vissa drabbas. Det är bra att du tar upp det här med gifter. Det finns preparat som är tillåtet utomlands men inte här. Bäst är att köpa så närodlat då kan man ha lite koll på vad man stoppar i sig.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Jag funderar ofta över om alla färger, tillsatser, rester av växtgifter och kemikalier förslöar så att många inte ens orkar reagera mot alla galenskaper som den s k eliten hittar på.
  Vad innehåller alla e-nummer som finns i den storskaliga processad industrimaten. Det finns 1421 stycken E-nummer.

  Gilla

 5. Eva Sternberg skriver:

  Käre Rune!
  Du har gjort många bra saker!
  Eva

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: