Björksav kan lindra pollenallergi

Björksav

Troligen är det så att ju mer kemikalier och gifter som förorenar, luft, vatten och livsmedel så får vi ta hjälp av naturens egna läkande krafter.
Det är en gammal tradition att att tappa björksav för att stärka kroppen efter den långa nordiska vintern. Den lite söta drycken innehåller viktiga aminosyror, enzymer och flera näringsämnen som stärker hälsan.
Att den innehåller mycket kraft förstår man när den kan få trädens kronor att slå ut i full blom.
Här skriver en person med egen positiv erfarenhet av björksav. http://www.cybis.se/craft/birch/indexs.php

Rune Lanestrand

5 Responses to Björksav kan lindra pollenallergi

 1. danuhrbom skriver:

  Tack för bra information, Rune.

  När det gäller tappning av björksav så gör jag på liknande sätt, men istället med en femliters eller 25 litersdunk inunder. Femlitersdunken fylls vanligen på mindre än ett dygn.
  Bra också med det grova röret som ganska lätt kan rengöras inuti var tionde dag, så att det blir långsammare jäsningsaktivitet.

  Men jag brukar hälla i ca en hundradel Probiform-mikrober för då håller den sig i flera månader utomhus samtidigt som den blir svagt porlande och i min smak godare.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Vad är Probiform-mikrober?

   Gilla

   • danuhrbom skriver:

    Snart ett år sedan du frågade. Probioform är ca 80 olika stammar av varierande mikroorganismer som är väldigt bra för allt biologiskt liv, för växtlighet, för djur och deras miljö, för människor och hennes miljö.
    För jorden, växtlikhet, djurhållning och rengöring kallas den effektiva mikroorganismer som prof Higa utvecklade i början av 80-talet.
    Mikroberna förbättrar livsbetingelserna för växter och djur, minskar lukter, bryter ner syntetiska jordbrukskemikalier och medicinrester, påskyndar halveringstiden hos cesium, renar och tar bort dåliga lukter inom- och utomhus, utmärkt som startkultur vid syrningar/fermenteringar etc.
    http://www.probioform.se

    Vill du veta mer så maila till danuhrbom@gmail.com

    Gilla

 2. lisashelajord skriver:

  Den är så föryngrande att barn avråds från att dricka den. 😉 Jag har druckit mycket i år, men tiden är nu förbi. Björklöv att koka te på är både nyttigt och välgörande. Har botat mången allergi.

  > Rune Lanestrand posted: ” Troligen är det så att ju mer kemikalier > och gifter som förorenar, luft, vatten och livsmedel så får vi ta > hjälp av naturens egna läkande krafter. Det är en gammal tradition > att att tappa björksav för att stärka kroppen efter den långa > nordiska vinte” > >

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det går fortfarande att tappa i en norrsluttning här i nordvästra Västergötland på gränsen till Dalsland. Norrut i landet går det ännu en tid.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: