Arla är största hotet mot svenska mjölkbönder

Skäms Arla, sluta hyckla heter en ny fb-sida som speglar den vrede både mjölkbönder konsumenter över hur Arla behandlar och suger ut de svenska mjölkbönderna. samtidigt som de växer utaomlands och skryter med att Arla är på väg att bli världens största multinationella mejeriföretag.
Du kan stödja de svenska mjölkbönderna genom att gilla denna sida: https://www.facebook.com/arlaskams
Här kan du också läsa mer om Arlas svindlande affärer: https://runelanestrand.wordpress.com/2015/01/16/lrf-och-arla-har-svikit-bade-mjolkbonderna-och-konsumenterna/

Rune Lanestrand

8 Responses to Arla är största hotet mot svenska mjölkbönder

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Det går med konsumenternas hjälp att få bukt med Arla underifrån med mindre mejerier och ekologisk GMO-fri produktion. De som sitter i Arlas styrelse är mer direktörer än bönder och ha svalt politikernas, LRF och LO:s propaganda för globalismen som Arla är ett av de värsta exemplen på.

  Gilla

 2. Rolf Löfgren skriver:

  Detta med E 235 verkar synnerligen allvarligt. Hur kan producenter komma igenom med ett förbjudet ämne?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Det beror på att Livsmedelsverket i likhet med de allra flesta statliga verk är genomkorrumperade. Det gäller inte minst Jordbruksverket där Monsanto tydligen har fått in sitt eget folk.
   Dessa myndigheter var en gång tillsatta för att skydda allmänheten men är idag så nära lierade med de som de ska bevaka att de som i det här fallet går producenternas ärenden.
   Antibiotikamedlet Natamycin är egentligen förbjudet men finns i ett flerat ostar utan att Livsmedelsverket reagerar. Medlet hindrar ostarna från att mögla.Finns ofta i långlagrade ostar som Västerbottenost och Gäsene Minimunk har jag konstaterat.

   Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Se upp med Natamycin som används även i en del småysterier. Det har nummer E 235 och är ett preparat som egentligen är förbjudet men används fortfarande för att ytbehandla ost, frukt och torkade korvar. Natamycin är ett antibiotikapreparat som i livsmedel bidrar till antibiotikaresistens.

  Gilla

 4. Kenneth Johansson skriver:

  En annan nyhet är att ARLA rätt nyligen har bytt ut den vanliga sortens ostlöpe till en variant med GMO. Detta har de gjort i hemlighet.

  Gilla

 5. Kenneth Johansson skriver:

  Nu måste jag tala om något jag fått veta idag. Vi idag är ju i Sverige bara självförsörjande till 50% på nötkött, men av det nötköttet exporteras ändå ganska mycket, bla. till Tyskland. Många svenskar vill ha ännu billigare kött. Mycket av det billigare köttet importeras bla. från Danmark. Som jag uppfattar det är det i huvudsak GMO-kött som många svenskar äter därför att det är extra billigt. Väldigt många konsumenter tittar enbart på prislappen.

  Och mjölk- och nötköttproduktion hör ju ihop.

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Ja Kenneth,Scan äger sedan många år landets största importföretag av kött. Det heter Annerstedt Flodin. Och Arla-företaget också inom LRF-sfären importera stora mängder mjölkprodukter.

   Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  Köp garanterat svensk mjölk från Falköpings mejeri, Norrmejerier, många småmejerier, gårdsbutiker el direkt från en mjölkbonde. Själv undviker jag Arla så långt det går. De påstår att förpackningen med röd Arlako ska vara svensk. Men jag tror både LRF-styrelsen och Arla-direktörerna i sin dåraktiga globala strävan har tappat kontrollen över både mjölk och ekonomi.Falköpings mejeri garanterar GMO-fritt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: