Flygövningen Arctic Challenge Exercise

skulle jag egentligen skriva lite längre om. Men jag saknar ord. Över att några krigsstollar med yrkesofficerarna Jan Björklund, Allan Vidman och Karin Enström-Landerholm samt krigsmäklaren Carl Bildt i spetsen har lyckas vända Sveriges fredsskapande säkerhetspolitik till en för svenska folket ytterst farlig krigspolitik.

Närmaste kuppartat. Inte diskuterades denna storpolitiska kränkning av NATO och USA i valrörelsen inte. hyckleriet blir mig övermäktigt när statsminister Stefan Löfven påstår att detta är ingen närmande till Nato och att Sverige är alliansfritt.

Var är Margot Wallström. Ryms denna våldtäkt på svenskt territorium inom ramen för hennes högtidligt deklarerade feministiska utrikespolitik?

Beslut om utrikes- och försvarspolitik är alldeles för viktiga frågor för att överlämnas till militärer. Allt verkat fullkomlig galet och totalt historielöst när man överger den svenska alliansfria säkerhetspolitiken som gett oss fred i 200 år.

Rune Lanestrand

13 Responses to Flygövningen Arctic Challenge Exercise

 1. Lars W skriver:

  Norge hade Vidkun Quisling, Sverige har Carl Bildt.

  Gilla

 2. eddysson skriver:


  Jag har gjort en liten intervju med Patrik Oksanen angående hans uppgifter i SvD. Han är inte så intresserad att diskutera detaljer dock. Hoppas det intresserar.

  mvh,

  Erik

  https://youtu.be/B_7r3NKqqg0

  Gilla

 3. Rolf Löfgren skriver:

  Sveriges närmande till Nato år mycket illavarslande. USA är på fallrepet och Sverige bör göra allt för att minska exponeringen mot USA. Framför allt arbeta för en neutral ställning i världen.

  Gilla

 4. Tom skriver:

  Kan inte dessa natogalningar flytta till något nato land så man slipper deras hets, vi kanske kan samla in pengar till dem till deras flytt?

  Gilla

 5. Jan Öhlund skriver:

  Jan Björklund var ju för några dagar sedan mycket tydlig med att Sveriges deltagande i övningen var ett närmande till Nato vilket det naturligtvis är.

  Gilla

 6. Rune Lanestrand skriver:

  Att många, många mår dåligt av denna vansinniga militära upptrappning talas det sällan eller aldrig om i media. I stället är det nästan så att den som har samvete och reagerar mot all galenskap och ondska, i det offentliga samtalet, betraktas som avvikande. Bipolär är visst det senaste epitetet som psykiatrikerna i sin bekväma fåtöljer lätt kan fixa med hjälp av lite piller. Minns hur proffsigt de hjälpte ”massmördaren” Quick att komma till rätta med sina problem.Utan alla jämförelser i övrigt.

  Gilla

 7. Torsten Johansson skriver:

  Det pågår ett brett indoktrineringskrig mot anslutning / anpassning av Sverige till USA/NATO. I alla media. (Debattartikel I Smålandsposten hävdar I dag att NATO är defensift) Vad jag vet har de aldrig rykt ut för att försvara ett medlemsland. Vårt land är uppenbarligen delat, I samma utsträckning som inför EG / EU anslutningen. En organization, med ett bra namn, som visar att motståndet mot organisationer som Nato är stort.

  Gilla

 8. Rune Lanestrand skriver:

  Heder åt personer med civilkurage som du Agneta Norberg! Hoppas det blir många i dag som är rädda om freden och om människorna.

  Gilla

 9. Agneta Norberg skriver:

  Jag beger mig snart upp till krigsområdet i Luleå för att delta i protesterna. Fler borde göra det .I södra Sverige är nära nog hela den svenska befolkningen okunnig eller ointresserad av vad som pågår och har pågått med US Air Force aktivt deltagande. Detta är inte första gången :Nordic Air Meet, Loyal Arrow,Cold Response 1,2,3,4,5,6 de två senaste med över 16.000 trupper.
  Nr, 5 fick vi kännedom om för det flög in ett plan i Kebnekajse och fem dog. Jag bildade en Nej Till Nato grupp 2009 Men väldigt svalt interesse så jag la ner. Nu har det bildats en ny Nej till Nato hoppas fler idag inser nödvändigheten av att delta i protesterna. Agneta Norberg

  Gilla

  • Annica skriver:

   Tack, Agneta! Hälsa från mig. Jag jobbar med barn som behöver sin fröken nu, annars hade jag följt med dig! Kram från Annica i Falun

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: