”Chicago” nämns allt oftare

”Två beväpnade kriminella gäng sköt mot varandra på Rosengård på måndagskvällen. Totalt greps 27 personer misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott. Klockan 5.20 på tisdagsmorgonen hävdes polisens avspärrningar vid Ramels väg.” (Helsingborgs Dagblad 9/6-15)
Att våldet och skjutandet trappas upp i städerna fanns inte med i tidningen Fokus undersökning. Bäst att bo. Där slogs det i stället fast att koncentration av befolkningen till städerna är rätt trots att Chicago nämns allt oftare när kriminella gäng gör upp och t o m angriper poliser och polisstationer. Folk undrar; var ska det sluta? Ingen svarar!
Denna ytterst oroande utveckling fanns inte på kartan i svt Forums propaganda för ökad inflyttning till städerna. Finansierat av byggbolaget JM och uppbackat av högerpopulisten Per Schlingman och en politiskt naiv professor, Charlotta Mellander, vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping.
Det tilltagande våldet oroade inte dess välbetalda tyckare det allra minsta.
Min undran: När ska politiker, som har ansvar för utvecklingen i de ghettoliknande enklaverna i städerna, sluta gömma sig i partibunkrarna och träda fram och ta sitt ansvar? En av dem är inte minst Per Schlingman och hans lika enfaldige idébroder Fredrik Reinfeldt.

Rune Lanestrand

7 Responses to ”Chicago” nämns allt oftare

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Bäst att bo: Ett nytt bombdåd i Malmö i natt. Men det ökade våldet i städerna med bombdåd och skjutvapen blev i stort en ickefråga vid riksdagens partiledardebatt. Tror riksdag och regering att det ökande våldet på gator och torg kan tigas ihjäl.

  Gilla

 2. Martin skriver:

  Fast Reinfeldt har ju som bekant avgått, nu styr sossarna, det är väl där vi ska klaga?

  Gilla

  • Rune Lanestrand skriver:

   Men Reinfeldt och Schlingman la grunden till den urusla migrationspolitiken som nu följs upp Anna Kinberg Batra och de rödgröna. I övrigt är ju m och s helt överens i dessa frågor. Inte minst efter decemberöverenskommelsen, DÖ. Lite tuppfäktningar bara för att inbilla väljarna att de kan välja mellan två politiskt olika alternativ. En bluff som lydmedia villigt håller liv i.

   Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Jag fundera ofta över hur mycket av motsättningarna går mellan olika religiösa och etniska grupper eller om det handlar om rent kriminella gäng. Har aldrig sett några uppgifter om detta. Finns det några undersökningar om detta?

  Gilla

 4. Hänsyn och empati försvinner mer och mer mellan människor och monteras även bort från offentliga myndigheter trots att de har till uppgift officiellt att värna enskilda. Denna ordning upplever jag inte mindre hänsynslös än folk som skjuter på varandra. Till exempel hur kan flera tjänstemän sitta på försäkringskassan och inse att tandläkarna har lurat folk, särskilt lättlurade äldre, på en massa pengar, avstå från att hjälpa dem få tillbaka sina pengar och det mest iskalla: vara särskilt noga med att tandläkarna betalar tillbaka till Försäkringskassan. De lurade människorna förblir omedvetet lurade inom vård och omsorgssystemet vars ansvariga medvetet låter det förbli så i tron att bedrägerierna inte kommer upp i dagsljuset. Den svettiga retoriken från ansvariga som sedan försöker förklara och ursäkta sig är beklämmande.

  När det gäller denna del hjälper det inte att flytta till landet.

  Håller med Rune, landet är bäst trots allt. Har en stuga på Orust i glesbyggt område där alla känner alla och där trivs vi som bäst.

  Skjutningarna i storstäderna är för mig en gåta. Hur har det kunnat gå så långt? Varför kommer det inte fram i media en klar bild av vilka som skjuter? Kan det vara så svårt att ringa in och få kontroll på det fåtal människor som har beväpnat sig och skjuter?

  Finns det ett samband mellan svenska myndigheters förhållningssätt och de mer och mer okontrollerade skjutningarna?

  Gilla

 5. Kenneth Johansson skriver:

  Jag läser just nu en bok av Jan Tullberg, som handlar om invandrarpolitik. Enligt honom kommer det inte hända något alls från politikernas sida frivilligt. Enda förutsättningen är att vanligt folk vaknar och gör något själva.

  Samtidigt är invandringspolitiken ett direktiv från EU och Sverige ska alltid glänsa där och vara lydiga.

  Gilla

 6. Eva Sternberg skriver:

  Käre Rune!
  Så som Du skriver idag, har jag tänkt länge!
  Eva

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: