Miljöpartiet har tappat miljökompassen

och får förhoppningsvis välförtjänt kritik för detta när partiet samlas till kongress i Örebro idag. I sin berusning av makten, de höga statsrådslönerna, flyga regeringsplan till Bryssel och fina middagar under kristallkronorna ställer de t o m upp på det även ur miljösynpunkt vidriga handelsavtalet med USA
Språkröret och vice statsminister Åsa Romson är nog den mest berusade, mest ytliga och därmed utan tvekan Miljöpartiets främsta dödgrävare. Den ena grodan efter den andra trillar ut med jämna mellanrum.
Förändringen, från ett parti med rötterna hos det miljöintresserade småfolket både i stad och land, tog fart när en stockholmsklick av högutbildad, välmående, övre medelklass såg sin chans att kröna sin akademiska karriär med att bli riksdagsledamöter och ministrar. En motsvarighet till Stureplanscenterns kupp inom centerpartiet som också präglas  av ett illa dolt förakt för jordbruk och landsbygdens folk.

Rune Lanestrand

12 Responses to Miljöpartiet har tappat miljökompassen

 1. valther skriver:

  Har trott på Centern en gång i tiden men blev djupt besviken. Det är min politiska övertygelse om att ett samhälle med vettiga politiker inte finns. Nu är det Miljöpartiet som är den stora miljöbluffen. Sverige hade inte fungerat sämre med en apa som statsminister.

  Gilla

 2. Kenneth Johansson skriver:

  Det jag vet om miljöpartiet och då inte bara i Sverige. Dess födelse är Romklubben med Rockefeller som huvudperson. Därefter hos Bilderbergarna. Det viktigaste hos dem är att drastiskt minska på antal människor här i Världen. Bla. ska matproduktionen och industriproduktionen minska. Något som bla. miljöpartiet lovar är mer gröna skogar och då inom parantes utan några människor i dem. Om man läser boken ” Hotet mot livet” av F. William Engdahl blir man varse om sådana här saker.

  Gilla

 3. Rune Lanestrand skriver:

  Omröstningen om Vattenfall och kolbrytningen i Tyskland på kongressen visar att mp-ledningen är i otakt med medlemmarna..

  Gilla

 4. Sofia skriver:

  Vilket underliggande syfte hade de som grundade MP?
  http://sv.metapedia.org/w/Joachim_Israel

  Gilla

 5. Rune Lanestrand skriver:

  Nyligen la Miljöpartiets riksdagsledamot Jan Lindholm ut en upp­maning på Facebook: ”Jag uppmanar ­därför alla att åka till kongressen och ­försöka rädda det gröna partiet från maktsjukan.”

  Gilla

 6. Camilla skriver:

  Vilka miljöpartister har skrivit på handelsavtal, är det TTIP du menar?, med USA?

  Omröstningen i EUparlamentet är uppskjuten, till i slutet av juni..

  Gilla

 7. Rune Lanestrand skriver:

  Britt Jacobsson.Jag trodde det först. Men tror tyvärr inte det längre. Inte skriver man på handelsavtalet med USA om det är miljön man vill skydda. Däremot tror jag att många lokalt inom mp jobbar enligt sin övertygelse.

  Gilla

  • Lotta skriver:

   Helt rätt.
   Har röstat på MP sedan de kom till men nu ..har jag i princip inget över för dem . De har tappat fotfästet totalt .

   Gilla

 8. Britt Jakobsson skriver:

  Det är sant att de blivit tvungna att göra kompromisser. Men jag tror att de tagit posterna för att jobba enligt sin ideologi inte av karriärskäl.

  Gilla

  • martinne_72@hotmail.com skriver:

   Hur menar du då? De har ju kompromissat iväg all sin politik? VIlken ideologi ska de driva? De finns ju ingen längre?

   Gilla

   • Britt Jakobsson skriver:

    Alternativet är att lämna regeringen och hittills har de inte valt den linjen. Vilket de Gröna i Finland gjort.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: