IS-krigare

utgör en stora fara runtom i världen. fanatiska unga muslimer kan slå till var som helst. också i vårt land.
Det är bra att kd lyfter detta hot som legat och pyrt men som inte tagits på allvar av DÖ-partierna som ingick Decemberöverenskommelsen vars främsta motiv var  att så långt möjligt undvika en offentligt debatt om den havererade migrationspolitiken.
En bred offentlig debatt menade man skulle gynna Sverigedemokraterna.  En total felbedömning har det som bekant visat sig. Dessutom är DÖ ett grundskott mot parlamentarismen och har dessutom ökat på föraktet för partieliten. Detta drabbar också de journalister som tigit och samtyckt till denna olycksaliga strategi.
Ebba Busch Thors förslag att betrakta IS-krigare från Sverige som landsförrädare tror jag tyvärr inte har önskad effekt.(Busch Thors tokförsag om JAS-plan till Syrien och NATO.medlemsskap är som att hälla bensin på brasan.) Ett livstidsstraff kan i värsta fall ses som fördelaktigt. Där är de skyddade mot hämnd från shiamuslimer. Helgonförklarade för sina dåd kan de leva ett lugnt och bekvämt ”klosterliv och fortsätta misstolka Koranen.
Det enda effektiva som kan få fanatiska IS-anhängare att inte begå krigsbrott eller attentat tror jag är att de fråntas sitt svenska medborgarskap och utvisas på livstid.

Rune Lanestrand

12 Responses to IS-krigare

 1. Rune Lanestrand skriver:

  Den amerikanska regeringen tog ett ”avsiktligt beslut” att se på medan radikala islamistgrupper gick samman för att bilda Islamiska staten i Syrien. Det hävdar den före detta chefen för USA:s militära underrättelsetjänst DIA, som redan 2012 i en analys varnade för vad som var på väg att hända.
  Han bekräftar också att USA hjälpte till att skicka vapen till al-Qaida och andra terrorgrupper i syfte att störta Syriens president Bashar al-Assad.
  I en intervju med Al Jazeera konstaterar DIA:s dåvarande chef, Michael Flynn, att den amerikanska regeringen aktivt beslutade att inte lyssna på varningarna. Analysen avfärdades omedelbart av amerikanska UD.

  Gilla

 2. Alessandro skriver:

  IS krigare krigar för Izrael o USA, det är NATO också .
  Vem skulle man ställa nu till svars för krigsbrott ?

  Gilla

 3. IS krigare bör ställas till svars för krigsbrott i internationell domstol på samma sätt som andra krigsförbrytare förhörs och döms. IS krigarnas tro och våldtäkter bör noggrant utredas. Personligen ser jag Islamiska statens arme som ett folk av kåta torterare.

  Gilla

  • Alessandro skriver:

   IS krigare bör ställas till svars för krigsbrott , men också Sverige, wäst EU , NATO och USA.
   Vem har bombat Lybien, Irak , Avganistan , Jugoslavien m.m.
   Gaza remsan är en stor fengelse väre än ausviths-
   Vem har skapat ISS, o hela den stora armen?
   Wäst EU o USA köper olja av ISS,

   Gilla

  • Alessandro skriver:

   IS krigare krigar för Izrael o USA, det är NATO också .
   Vem skulle man ställa nu till svars för krigsbrott ?

   Gilla

 4. Lars W skriver:

  Jag kommenterade just på Metro angående ”Ship to Gaza”. Jag efterlyste ”Ship to Syria” (mest på skoj, svenska ”fiskare” m fl är alltför fega att försöka angöra Latakia i helvetet Syrien).

  http://www.metro.se/nyheter/kritik-mot-bordande-av-svenskt-fartyg/HdzofC!f8uErys8wMIbeXCEokEo9g/

  Min kommentar till min kommentar:

  ”Det skulle kunna tilläggas att IS slaktar desto fler i Syrien än Assad gör. (Assad framstår nästan som en välvillig despot i jämförelsen). IS slaktar inte främst sunniter utan kristna, shiiter, kurder m fl. men de slaktar även sunniter och sina egna vid behov. Hamas är shiiter som helst slaktar israeler.

  Man skulle vilja se en konvoj från Sverige ”Ship to Syria” närma sig Latakia, för att strax skjutas i sank av Assad, IS eller av ”vanliga” syriska rebeller…”

  Gilla

  • Lars W skriver:

   Min kommentar till kommentarerna i annan blogg:

   ”Trots detta transporterar Israel varor och humanitärt bistånd till Gazaremsan – upp till 800 lastbilar per dag. Under det gångna året stod vi för införandet av över 1,6 miljoner ton produkter, i genomsnitt en ton per person i Gazaremsan. Förresten, dessa leveranser motsvarar 500.000 båtar liknande den du kom in på idag.”

   500 000 båtar… och så kommer lilla ynkliga ”konvojen” ”Ship to Gaza” med sina än mer ynkliga små fiskebåtar. Hur många? 5?

   Det sägs finnas 500 000 hemlösa i Gaza och Israel gör allt de kan för att hjälpa dem via lastbilskonvojer landvägen.

   Men i Syrien har 10 000 000 eller många fler blivit hemlösa p g a Assad, IS m fl. Hur lång konvoj kan ”Ship to Syria” ställa upp med från små svenska fiskehamnar? Det skulle krävas 10 000 000 båtar av typ ”svensk ombyggd fiskebåt” för att i någon mån lindra nöden och behoven i Syrien. Orsakad av jihadister med en mordlust på samma nivå som Hamas i Gaza.

   Gilla

 5. Jan Öhlund skriver:

  Ju mer enkel och klar belysning som skrivs om IS krigare och vad det handlar om är bra.

  Till Sverige kommer fler och fler muslimer. De flesta snälla och rara men tyvärr är muslimer inte ett folk med samma grundsyn utan flera grupperingar (särskilt sunniter och shiiter) med våldsamma motsättningar som kontinuerligt sedan 600 talat mynnat ut i blodiga bataljer och växelvisa hämndaktioner.

  Det tycks nu vara en samling inom sunniterna under namnet Islamska Staten Irak och Syrien, ISIS, som har målsättningen att ta över makten globalt. Rekryteringen är framgångsrik bland ungdomar inom sunnimuslimer från länder över hela världen. Organisationen är gigantisk, otrolig rik och framförallt med många välutbildade ledare som kan organisera, marknadsföra och skickligt värva anhängare.

  Det har inträffat tidigare i historien att folkgrupper skaffat sig mycket stor makt, näst intill världsherravälde, på liknande sätt som ISIS använder sig av. Obegränsad grymhet är grundidén. Folk flyr eller ansluter sig och deltar i övergreppen för att klara det egna livet.
  Känns säker igen utan att utvecklas vidare.

  Det uppkomna problemet är inte lätt att klara upp. Men det går inte att lösa genom att låtsas som om det inte finns.

  Expressens artikel belyser problemet.

  http://www.expressen.se/kronikorer/diamant-salihu/vi-maste-bli-medvetna-om-splittringen-mellan-muslimer-har-i-sverige/

  Gilla

  • Jan Öhlund skriver:

   Tappade tråden lite grand i min kommentar till Rune. Det jag skulle säga är att jag håller med om att

   Det enda effektiva som kan få fanatiska IS-anhängare att inte begå krigsbrott eller attentat är att de fråntas sitt svenska medborgarskap och utvisas på livstid.

   Gilla

 6. flobybo skriver:

  Tja Rune – som vanlig synpunkter som fler borde fundera över .
  Självsanering kommer väl vid nästa val.

  Gilla

 7. Mats Aberg skriver:

  Fundamentalism kan ta sig många uttryck. Viljan att utrota olik tänkande är förskräcklig, likaså att tro att man kan utrota alla grödor förutom den enda rätta. Det ena med kniv, det andra med insektsgifter.

  Vi borde istället förundras över världens mångfald och säga som med Sokrates; -Jag vet inte.

  Med varma hälsningar

  Mats Åberg

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: