Genomkorrumperade ARLA i tv 4 i morron bitti

Missa inte intervju med Elin Torstensson i TV4:s morronprogram kvart i åtta.Hoppas att Elin har möjlighet att komma ifrån Arla och lämna till ett mindre mejeri då Arla är så i grunden korrumperat och ett närmast kriminellt företag.
Bättra att lämna det sjunkande skeppet innan Arla utrotat den sista svenska mjölkbonden.
Det är Arlas strävan att vara ett globalt mejeriföretag som har förstört för de svenska mjölkbönderna. Det är dit de pengar gått som de svnska mjölkbönderna skulle fått för sina leveranser.
Jag är inte ens säker på att man kan lita ens på Arlas Röda ko. Har som redaktör för Småbrukaren på nära håll följt Arla, LRF och bondekooperationens svek mot de svenska bönderna.I synnerhet mjölkbönderna.
Köper alltid ekologisk mjölk och från mindre mejerier om det finns i butiken.

Rune Lanestrand

10 Responses to Genomkorrumperade ARLA i tv 4 i morron bitti

 1. Anne Ringborg skriver:

  Tack Rune för att du ställer upp till försvar för omistliga värden!

  Gilla

 2. Rolf Löfgren skriver:

  Som jag ser det, bör de svenska ARLA bönderna göra en gemensam aktion och helt bryta med koncernen.

  Gilla

 3. Kenneth Johansson skriver:

  Rune vill du utveckla det där med ”Arlas förlustbringande globalisering” . Det jag vet om Arla är att de har köpt på sig mejerier i hela Världen. Har det blivit för många mejerier. Med tanke på att ett paradigmskifte pågår kan vad som helst hända. Dessutom närmar sig när dollarn kommer att krascha.

  Arla har ett mycket aggressivt beteende, som jag uppfattar det har de för avsikt att bli världens största mejeri.

  Gilla

 4. Rune Lanestrand skriver:

  Gav inte mycket. Ungefär som vanligt när lydmedia ska ta upp ett problem. Gäller att inte oroa det mäktiga LRF/ARLA.Tv4-redaktionen hade garderat sig med två LRF-are som är en del av problemet. Och som inte vill höra talas om Arlas förlustbringande globalisering.Elin talade också väl mycket om att till varje pris köpa svenskt. I stället för ekologiskt och från mindre mejerier. Elin måste för att känna sig fri och för att kunna få rättsida på debatten välja ett annat mindre mejeri och lämna skojarföretaget Arla.

  Gilla

 5. Lars W skriver:

  Det sägs att Arla blandar all svensk mjölk, från norr till söder, i de paket som sedan förgylls med en röd kossa. Vad hindrar att de blandar i mjölk från andra europeiska länder? Vem skulle märka det? Eller buffelmjölk från Indien? (Den är utsökt absolut, har själv levt på den några dagar, men sanningen!) Den röda kon är en symbol från min barndom. Från Mjölkcentralen i Tidan dit min far levererade mjölk från sina 6 kor på 1960-talet. Då stod det MC på kons halsband. Idag står det Arla. Används den röda kon numera i skumma syften?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: